Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
А шта фали месу? Месо је здраво.
А шта фали месу? Месо је здраво.
+1
A, bre te tvoje kriške! KAKO MOŽEŠ DA BUDEŠ UMEREN?! Ja... Ja se tebi divim! :)
A je l' odlično baš toliko koliko sam ja uzela? :/ Evo, da ti se pohvalim (jes' druga tema xD) danas sam izdržala samo na jabukama i čaju, i lepo se osećam. :) Sad ćeš da me častiš kolačem od heljde. ;P
Znala sam da češ to reći. Ali, ja sam ozbiljna, elek, kao najgori karnivor sam. :) :/
Znam, slatka. :/
Kurac je zdravo. I ne, ne podrazumevam "za zivotinje", vec za ljude. Zato cete da riknete od srcanog udara, kancera i ostalih sranja.
JEBITE SE FEGETERIJANCI, PASITE TRAVU PO KOJOJ SERE NAŠA HRANA.
Izvinite morao sam.
Pa krmenadla baš i nije al' pošto ti nisi bilder i ne smeta puno svinjetina, al ne pretjerivati, piletini ništa ne fali, mljeveno meso i nekako al' i to je malo masnije, no ne smeta toliko, nek' si se ti nama fino naručkila :)
http://www.kupinanetu.rs/images/uploads/large/swisslion/tako_dijet/swisslion_tako_dijet_150_l.jpg
Bravo, elektricaru, naucio si napamet glupe parole i sad si kul. Daj linkuj mi svoju omiljenu fejsbuk grupu sa tim nazivom, sigurna sam da ih imas bukmarkovane.
Pa, jest' al' ja kakva sam, kao malo dete, ništa ne mogu da strpljivo jedem ili umereno, takva sam i u životu, tja... Juče sam stvarno preterala. :/
A što Pufnica kaže, jeste tačno, meso je dovoljno jesti tri do četiri puta nedeljno za žensku osobu.
Цссс...
Eво, Елек просто ТАМАНИ месо, Електричар ЈЕДЕ!
Tuzicu te, Dzimi Chu!
Ништа то не мора да значи. Нема то везе да л' си мушко или женско, има ту милион фактора -- килажа, метаболизам, физичке активности, остала храна коју конзумираш... Једна формула исхране не може да се примени на две различите особе.
meso ima nezamenljive proteine,bitno je u ishrani baš mnogo. ljudi se lože da mogu bez mesa...al za sve postoji mera...
ja, recimo, ne mogu da živim bez mlečnih proizvoda i zato nikad ne postim, samo 2 dana u godini, eto, zbog dece...da dam primer.
a cakana, ugojila sam se 15 kilograma za 6 meseci...i za poslednjih mesec dana skinula 5...sve postepeno, ja sam žena u godinama, ne paničim, ne histerišem kako ću da se skinem u kupaći, nego laganica, samo smanjila obroke...al sam se oslobodila duvana, što niko nije mogao da veruje kad sam ja u pitanju...
Kosmopolita, procitaj knjigu Food politics by Merion Nestle i videces tacno zasto jebene generacije ljudi sirom sveta imaju taj glupi (bez uvrede) trip da je meso neskodljivo, a kamoli bitno i neophodno.
Pufnice bar ću umreti sit u kafančugi, a vas će pojesti vukovi u nekoj pripizdini dok berete travčice.
Pa pazi, da se kotrljam na podu neke posrane kafane u kaljuzi svojih bala i krvi mi nije preterano privlacno. Ako tebi jeste- go for it.
Ahahahahahahaha, eeee, skočko, pravi si domaćin! Lepo posluženje, bogami. Uz jedan čajić od ovoga, je l' tako?
http://www.teacaddy.czi.cz/images/caddies/Kwong%20Sang%20302b.jpg
;)
Ja sam mislila da ćeš da me ubiješ pridikama. O:)
Kad ti kažeš i verujem, ipak si više upoznat sa kvalitetnom ishranom. Kažem, trudiću se malo da o'ladim, a piletinu volim samo kao vruću (prvo kožura, krilca i belo), posle mi je nekako bljutava kad se ohladi. To bi onda značilo celo pile. xDDDD Ne znam, i od pileta najviše volim vruću kožuru (hvala bogu, nemam je često na meniju) i krilca, celo pile dam mojima, samo da mi krilca ostave! :)
Smorena, sad cu ja da smaram, ali ako pojedes samo kozicu to ti je isto kao da si pojela celo pile.
Вама вегетаријанцима једна ствар никако не иде у главу -- људи једу месо зато што ВОЛЕ да га једу. Мени је на пример уживање у храни једно од највећих уживања на овом свету. Не бих га се одрекао чак ни када би месо било јако штетно, као што није. И не видим шта је проблем да поједеш чак и масније месо, јебеммумиша, појешћеш и главицу лука с њим, отићи ћеш на трчање, избацићеш штетне материје из себе.
Zaključajte temu.
nema uvrede, pufnice, taman posla...cenim ja neka tvoja mišljenja, al u vezi ovoga mislim da nisi u pravu...
a što se knjiga tiče, slabo verujem...ja sam moju decu čuvala kako mi rekla svekrva, kako ona očuvala njenih 5 komada...a njena rođena ćerka je čitala iz knjiga kako se hrane i čuvaju deca...i napravila je sranje sa svojim detetom...odrasla joj ćerka na povrću i voću i morskim plodovima i uglavnom ne izlaze iz bolnica...a rodila je zdravu...
moj sin sa prvim snegom počinje da doručkuje slaninčinu i ne zna šta je antibiotik, boli ga samo za vakcine za ovih 13 godina, pa ti vidi...
a ja završih medicinsku školu, načitala se svačega.veruj mi.i nagledala.
ne treba okretati prase na ražnju svaki drugi dan, a šnicla povremeno treba.