Najbolje pivo koje ste ikada pili / objektivno najbolje pivo na svijetu

1. Krompir, otvori sliku u novom tabu, bukvalno možeš da vidiš koliko je pena nenormalno gusta.
    http://oi67.tinypic.com/hx5342.jpg

2. Bogami momci, najpre giros, sad i kuvan Reme.. Opasno ste zaglibili

3. Интересантан хоби морам признати. Колико простора заузима тај производни погон? Не може у стану?

Može u stanu. Ortak i ja kuvamo u stanu, a lako smo preneli sve na pab u kom smo kuvali ovo kao demonstraciju.
    Najveći problem ti je što moraš bude od 20 litara da držiš negde 2 nedelje na 17 stepeni. Ako imaš iole prostora, lako se pravi komora za to, koja je malo veća od bureta fazon.

4. da brate, podseca na konzistenciju sunđera ololo, opasno ste ga opravili onda.

5. Poslaću ja jednu patrolu, da provere da li se kuva još nešto tu pored piva

6. Pazi jedini razlog zbog kog ga nećemo kuvati non stop je jer nas tura od 14 litara izašla 5000 dinara lolololo. A i jer je ovo realno pivo koje se ne pije na tone, nego flašu/dve da bi zapravo uživao u njemu.

7. jaka cena, al ono, da ga staviš na točilicu za pola litra 250 kinti, otplatili bi kuvanje lagano

8. 250 din je maksimum sto zelim da platim pivo zato i nisam probao nista od ovih kraft po pabovima jerbo su cene 290 za 0,3

9. Kojih 250 za pola litra pa 200 ti je po gradu toceni lav

10. ja lavom otpušavam sudoperu kad začepi

11. Da prodajem i da imam komerc pivaru, realna cena u pabu za ovo bi bila oko 370-400 kinti. Jebem li ga. Sve u svemu, videću kada ću ponovo raditi homebrew sa istim/sličnim receptom. Prvo sledeće što kuvam je neki regularniji stout do 7% alkohola.

12. au reme bem ti seme hahaha, najskuplje sam platio tipa 280 ili slično 0,3 to the moon and back ovaj novi, i 330 punk ipa flašicu

13. nego skontao sam u NSu neku ekipu što drži ovu 3bir pivaru, pa cu i s njima neki recept da vidim, čak su nešto napomenuli tipa da može kod njih uslužno da se kuva, tako da bi mi to bio super start za probu

14. Može, samo nije jeftino uslužno kuvanje ni najmanje :D I moraš da vodiš računa da ne dođe do infekcija i čuda. U svakom slučaju, zavisi od stila i od čuda, koliko će koštati pivo. :D

15. hladan.krompir
    au reme bem ti seme hahaha, najskuplje sam platio tipa 280 ili slično 0,3 to the moon and back ovaj novi, i 330 punk ipa flašicu

0.03 Jim Beam-a ili Jacka nigde nemaš ispod 220-250 dinara. Ovde je odnos takav da ti na pola litra piva ide otprilike 0.025 Jim Beam-a. A računaj da je i recept za ovo pivo do jaja skup i bez burbona. Tipa 300 kinti mu je realna cena bez burbona (tipa Crow Black Widow) koji je siromašniji je 330 za pola litra ja mislim u pabovima (9% alkohola, manje hmelja, čak i manje kvasca jer ovde u naše ide dupla doza jer jedan umre u jednom trenutku od količine alkohola). Pa čak bi 370-400 i bila okej cena za ovo. :D

Kažem, ovo je izdrkavanje koje smo pravili ortak, ja i ovaj ortak što drži pab, jer je bila demonstracija kuvanja, pa kao ajde da se sprdamo do jaja i tipa bilo 30.12. pa smo namerno išli na perverziju u skladu sa svom tom prazničnom atmosferom i svim ostalim.

Realno, nijedna normalna pivara kod nas ne bi ni probala to da radi na ovaj način. :D

Uzmi u obzir da si pab, pivara pravi pivo koje je 170 kinti pola litra u proizvodnji, pivara mora da ima profit, prodaje ga pabu za 260-270 minimalno (čak bi i to bilo smešno, jer je 170 samo na sastojke, ne na radnu snagu, struju i ostala govna). Pab opet mora da plati pivo, prostor, struju i slične tehnikalije, radnu snagu i sve ostalo. Bukvalno cena ide nenormalno naviše.

16. pazi kad sam ih pitao tipa koko bi me koštalo 20 litara, lik je rekao 1500 dinara, e sad možda je to samo usluga kuvanja kod njih za tu količinu, a sastojci moji, znači + 3-4 soma još, što mi se opet isplati više nego da uzimam starter pack neki iz majstora i userem sve. mada videcu kako tačno stoje stvari i šta mi se najviše isplati. ma stil kao što smo pričali, neki krosover ipa/apa, onako neki centenial/cascade hmelj recimo ili možda mosaic, znači neki balans da bude, a opet hmelj fino da bude izražen

17. ma kontam to za kuvanje i troškove, sve jasno brt, ja kao ekonomiju završavam pa se razumem u to lollolo :D

18. pazi kad sam ih pitao tipa koko bi me koštalo 20 litara, lik je rekao 1500 dinara, e sad možda je to samo usluga kuvanja kod njih za tu količinu, a sastojci moji, znači + 3-4 soma još, što mi se opet isplati više nego da uzimam starter pack neki iz majstora i userem sve. mada videcu kako tačno stoje stvari i šta mi se najviše isplati. ma stil kao što smo pričali, neki krosover ipa/apa, onako neki centenial/cascade hmelj recimo ili možda mosaic, znači neki balans da bude, a opet hmelj fino da bude izražen

Treba ti pet soma bukvalno da sam kreneš, na duže staze ti se isplati to. I pritom zavisi recept od tebe i sve to. Bolje se dogovori sa nekim ortakom, jebo asistenciju "profesionalaca" u homebrewu

19. Nikako majstor za pivo starterpak, đubre je a preskup je. Pa oni kacu sa slavinom cene na 1500 dinara, ti sam možeš da je sklopiš, i bolju za 400 dinara. Za gustinu areometre možeš da nađeš duplo jeftinije u bilo kojoj poljoprivrednoj apoteci, i tako dalje, termometre isto.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.