Najbolje pivo koje ste ikada pili / objektivno najbolje pivo na svijetu

1. A i tehnički, da zajebeš nešto, bacaš sastojke, ne bacaš opremu. Sa tri plaćena kuvanja u pivari možeš da kupiš 70% opreme realno.

2. U drevnom Egiptu su pravili bukvalno na tone piva dnevno, i to kakvog piva, robovi su na njemu izneli sav onaj kamen za piramide, a nesretni Reme ne ume da napravi ništa bolje od gorkog đubreta boje zagoretine u koje je pritom morao da ulije viski da mu smanji viskozitet, a pojača promile, pa ja evo ne znam. Šteta za viski, rekao bih. Mada ni on nije nikakav bez leda al ajde. Vinjak Petica šije to sve na gomili. I još ga krstio dogma, čuj. Daj dve dogme ovde i ne žuri dok mi se ne povuče crvenilo iz lica.

3. Nisam ga krstio dogma, dogma je pivara degenko, samo je čaša njihova. Ajd stvarno, ugini.

4. Pre je svaki vinjak bio desetka, nije mogao da izađe iz Rubina bez decenije u hrastovini, sad je eksluziva ali ok. Skoro sam otvorio jednu flašu koju sam kupio pre 8 godina, oštrina mu se doterala taman u zlatnu sredinu, ma ko mleko sam ga pio, da ne spominjem koliko je bio jak onaj prepoznatljivi šmek vanile

5. Zagorettina ga krsti, pa ja dovde osećam kako ovo gorči i ubija svaku drugu nijansu ukusa, žuč jebena, kako god uglavnom platio bih staklenac tog smeća do 50 dinara, koliko izdvajam i za Zaječarac

6. Pa ono realno, koliko vas ovde voli crno pivo? Meni je gorko i teško za ispit. Jednom sam se zajebao oa uzeo badvajzer crni pešes limenki, mogao sam samo jednu dnevno da popijem.

7. Radi šta hoćeš samo te jedno molim- ne pipaj ništa oko kazana. I rakija

8. Crno pivo može biti đubre i može biti dobro, i neke vrste crnih sa drugim vrstama crnih piva imaju veze koliko i voda sa rakijom otprilike. Poenta je da je tvoja percepcija piva otprilike ona "piće za nalokati se ispred zadruge", al' to je druga stvar. Voli masa ljudi, to što ti ne voliš je okej. Ali zajebi te priče kako je Niško pivo najjače pivo jer ga možeš popit'.

9. Dobro, to stoji. Kad krenem da pijem, želim što više da popijem. Hajnikenče mi je pravo pivce za to, taman kako treba.

10. I erdinger mmmmm. Al nije baš jeftino za nalokat se jbg.

11. Haineken je baš njah, tipa nivo Jelena, samo manje boli glava od njega, u suštini, sranje.
    Erdinger je okej pivo u svetu tih siromašnih piva, ništa posebno, bezukusno nakon što probaš IPAe, stoutove i slično.

12. Pa jbg, ne verujem da sam pio nešto skuplje od tog erdingera. Ne razumem se ja u ta skupa piva.

13. Kad kažem pio, ne mislim da kupim jednu limenku nečega i posle prosipam znanje kakvo je to pivo.

Kad piješ neko skuplje pivo, podrazumevam da mozes nekoliko puta mesečno da odeš i kupiš deset flajki i odvališ se.

14. Ja nisam ljubitelj piva, ali sam dobio skoro dva neka crna Bernard i King Goblin. Legose mi onako dobro.

15. Idite na Oktobarfest, vidite sta svabe i stranci najcesce sibaju i stavite cklju na ovu temu

16. Švabe su za lagere i pšenicu, niđe veze su sa ejlovima, tako da je cela priča o Švabama kao relevantnim za sve te vrste piva u globalu smešna. Velika su pivarska kultura, ali furaju svoje stilove i to je sve.

17. Kad piješ neko skuplje pivo, podrazumevam da mozes nekoliko puta mesečno da odeš i kupiš deset flajki i odvališ se.

Pa ja sam se juče odvalio, a regularno se napijem se makar dva-tri puta mesečno od piva koja su 300-400 kinti.

A retko kad mi prođu dva dana da ne popijem makar jedno, jbg.
    Volim pivo i kao piće, ne samo kao rekvizit za napijanje.

18. Pa nisam ja rekao da ti ne piješ to, nego inače šta smatram pod ispijanjem skupih piva.

Ne ono, skupi 300din i ode u Tempo i kupi jednu flajku i onda kući svršava dok je pije. Posle godinama priča kako pije to pivo, daje ocene i to.

19. švapska piva su mi bukvalno neka zašećerena vodica, ne moš biti ozbiljan tip i piti nemačko ili belgijsko pivo, ili prodaješ kirbija ili prodaješ neka osiguranja ili si tako neki komercijalista u uskim farkama i teget džemperu na V izrez pa nosiš onaj pos terminal i ređaš kesice kečapa po rafovima u maksiju. znači pivo mora da prži jednjak kad ga piješ, samo ipa, samo duplo hmeljenje, samo alkohol iznad šestice. pšenično pivo tolerišem ako ga piju one ribe što glume u spotovima tropiko benda, e to mogu da razumem.

20. ne moš biti ozbiljan tip i piti pivo

Slazem se u potpunosti pivo narucis u pabu/kaficu nekad lav,nekad stela,nekad se iskurcis za neku IPU i to je to. Napijati se od piva je debilizam,ratebeer je najveci transfer od sajta kad krenu da opisuju mirise i ukus prolecne trave bakinog dvorista sto su osetili u valjevskom,prijedu mi se govna.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.