Vel'ki Jelen.
kao malo iskusniji pivopija, moram da dodam, da je dobro pivo ono koje je ukusno i kada nije hladno.
ocu kazem, uzmite amstele, tuborge, hanekene itd, pustite da se zagreju na nekih 15ak C, pa probajte. i videcete da mu je ukus sranje...
nemoj da mesate pivo sa situacijom. mislim jebemu, otiso si na plazu nakon vruceg dana, neka sisata ti otvorila pantalone i pocela da pusi, a ti uzeo zedan neko ladno pivo i natego. naravno da ce u tom trenutku to da ti bude najbolje pivo na svetu majku mu :)
1. Paulaner ( Munchner )
2. gleich :))
Jes vala dobra nemacka weiss piva.
Nisam siguran koje mi omiljeno, al mislim da je neki bese Vajnerstefajner (na tarzanskom nemackom), tako nesto :)
Warsteiner, misliš. Da, dobro je. Ali, Paulaner ima jednu notu koja ga izdiže iznad ostalih...
onaj osecaj kad udjes u random supermarket i vidis zilion vrsti, a nije efes taj koji je "najegzoticniji" :DD
Nije varsteiner to je pilsner.
Vajs pivo, samo nije od najpoznatijih.
Wienerstephaner, weinerstephaner ili tako nesto. Ima nekog katolickog monaha na flasi.
a od toga zilion onih sa borovnicom i ostalim voćnim programom :)
nou, the prof, nou nou nou nou
:)
ima kelt i ja da se slikamo pored rafa s pivom, cvknite :DD
Nisam suguran da je ovo, celte, al je jedino sa popom :)
http://www.beer-club.info/beer-brands/german-beer-brands.html
Ima ovde lista...
Jes, ovo što Kelt kaže za situacije...Sjećam se da mi je odlično sjela Bira Morati u nekoj king sajz staklenoj ambalaži kad sam putovao busom bez klime u tri lijepe pizde materine, a vozač stao na benzinskoj pumpi da odmorimo...Mislim da je ambalaža 0.75 ili čak litar, a ja sam po onom suncu 2 flajke svuko za 10-15 minuta, piva je ustvari mogla biti sranje, a meni finooooooo...
Valjevsko.
Јес да је мејнстрим али ја уживам у Хајнекену.
Од локалних ми се свиђа Никшићко али у Црној Гори што се пуни, ово што се пуни у Апатину је хемијска срањчуга.
Da, osecam se ko gej kad kazem da je Hajneken dobar, ali kida pivo. Jedno od retkih u kome mogu da uzivam.
Od domacih od ovih jacih marki Niksicansko. Valjevsko sam vec naveo. Jedno od najboljih piva, i pored Jagodinskog jedino prirodno, pravljeno od ciste vode. Ne kao ovo zverinje koje prave od vode iz kanalizacije ili odakle vec.
Може се нађе сад и у лименци :)
За сада Старопрамен, међутим, за месец и по дана ћу посетити Чешку тако да контам да ће се ситуација променити.
Kurac limenka, kupim gajbu za 900 djunti i milina.
''Никшићко'' је некад било на добром гласу управо због те чисте планинске воде помоћу које су је правили, говорили су да је то оно што га одваја од осталих пива. Наравно, у Апатину од планинске воде нема ни говора, па не сумњам да ''Никшићко'' из Апатина срање.
Чини ми се су да од ових силних приватизација с мултинационалним компанијама профитирали сви, а да је изгубило - пиво.
Rizikujući da zvučim perverzno: Volim klipače! Malo pivo mi je nekako neispunjeno, kao da mu fali 0.167 litara.