Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Ne smeta ni meni lav a od dva jelena me zaboli glava. Bukvalno u toku ispijanja druge flase pocinje da me boli
A i kao sednem negde i zajecarac 140 a badvajzer 200 uuu dacu 300 dinara vise za 5 piva ne jebavajte jbg
Ma nije, jednostavno, nije to velika razlika u ceni, a lepše je pijanstvo, pritom, piva su uglavnom i jača i ukusnija. Jbg, jedino što ako posle ideš na neko drugo mesto, moraš da pređeš na žestinu, jer 90% običnih piva bude bljutavo, tipa, posle krafta mogu da pijem Bada eventualno od lagera.
Realno, za napijanje je domace kako god stojim sa kesom, a uglavnom uvek makar za to imam da izdvojim, nisam nubara u zanatu lolo.
+1389
Jes, boli vas kurac što mi šumnjaci možemo popiti gajbu piva, na 3 komada aj i nekako, na gajbu već 10 jevreja više, zajebi tu priču.
Sve ide sem Jelena i ostalih apatinskih splačina.
A druga stvar, jbg Gambi, dosta sam u toj priči, i ja kuvam i tako dalje, jebiga. Meni pivo u proizvodnji izađe više nego u marketu. Doduše jer kuvam samo za sebe na količinu od 20l, ali opet.
Al' recimo da ti je proizvodna cena Jelena i Lava oko 10/20 dinara po litru, lol.
Pseto, nisam gledao koliko je velika oprema, zapravo, kažem, dosta zavisi od veličine i količine opreme, tipa pogon za flaširanje je sam po sebi do jaja skup, cenim na oko 150k evra recimo za opremu. Kao što sam ti rekao. Zakup prostora je najmanji deo kinte.
Kinezi jedan fermentor od 2k litara prodaju za oko 4k evra, recimo da ti ne šalje Marko iz kine baš, da bi ti sigurno izašlo 8-10k evra po fermentoru od 4k litara.
Da kreneš sa 20k l, 40k evra samo za fermentore, plus pogon za kuvanje još toliko jer se sastoji iz 3-4 suda i gomile cevi, pumpi i sranja, plus pogon za flaširanje možda 60k evra. Plus montaže, tako, oko 150k evra početne investicije samo za opremu.
A najveca fora sto sam do pre 7-8 godina ili koliko vec bas Jelen preferirao, dok ga nisu sjebali do jaja
jesi li se klistirao nekad reme
Pa jbg, ja nemam u poslednjih par godina kršteni izlazak u koji je uključen kraft bez 4 soma. Kraft je uglavnom oko 300 kinti, pa posle pređeš na žestinu, kada odeš dalje.
Brate bez nekih proseravanja sad tipa ja na nekom nivou(vec smo ustanovili da sam saban xd) ali zasto bih popio gajbu piva? Ja se kod sestog-sedmog nadujem ko zaba i moram da pocnem sa pisanjem.
Oh
pivo je nužno zlo kad ne možeš da priuštiš koktele :(
Ovo jeste tačno, samo što često nemam mere, hahah.
A što se Skočka, Glavnih i ljudi iz tog kraja sveta tiče, moraju da nabace masu jbg, treba dići Korsu na barske stolice.
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Za ovo bi ti Coa cisternu piva kupio keve mi moje. Gde god se okrenem svi su u poslednjih nekoliko godina postali jebeni stručnjaci za pivo, a do juče su pili bukvalno svako samo ako peni i naravno ne propuštaju priliku da pokažu kako su lepo naučili sve napamet sa neta o kraftovima, ipama, sipama, pipama, stautima i ostalim kurcima.
A nije ni kod nas fazon EVO SAD ĆU SJESTI I POPITI GAJBU PIVA HE HE HE BAJA, nego mi to pomalo, malo malo pa meza, gdje ima meza ima i tegla krastavaca, gdje ima tegla krastavaca eto i gajbe pive, još malo dodamo bude i čipsa, opikamo 3 partije fife i pola gajbe opa, onda pređemo na ufc pa završimo po gajbu i onda se izbijemo džojsticima
Skocimis brt cinis da mi Bosna zvuci kul ne radi to covece
Za ovo bi ti Coa cisternu piva kupio keve mi moje. Gde god se okrenem svi su u poslednjih nekoliko godina postali jebeni stručnjaci za pivo, a do juče su pili bukvalno svako samo ako peni i naravno ne propuštaju priliku da pokažu kako su lepo naučili sve napamet sa neta o kraftovima, ipama, sipama, pipama, stautima i ostalim kurcima.
Ma ne, sve to isti kurac, sta fali Apatincu. Ne seri Gonzo. Niko ovde ne kenja kako treba ili ne treba piti ovo, sem vas koji pivo drugacije od Jelena niste probali. Jebeni smaraci.
Ja, a i Krompir koliko sam izvalio voli pivo u globalu, neko volis vise, neko manje, i to je okej. Pijem ja i Zajecarca, ali uvek radije biram Bada recimo, a pre Bada uvek radije biram IPAu ili stout. Jebiga, takva piva volim. A da je znanje iskopirano sa neta, bas i nije, do sada sam osmislio recepte za tipa deset razlicitih vrsta piva, i svaki put sam dobio pono sto sam hteo. Dakle, poznajem proizvodnju. Znam sta koja sorta hmelja daje, znam sta koliko i kako slađeni slad daje.
Smara sto vas par nubina dolazi i kenja kako je bg pivo najbolje pivo i fura tu pricu kako je bip najbolji, a onda su ga usrali i kako su ipae proseravanje.
Da sednemo na pivo, nasao bih ti makar par piva koja bi ti bila skk i do jaja.
Bosanci su među prvima na balkanu krenuli sa kulnim pivarstvom, samo sto smo ih mi i hrvati prejebali za tri koplja. Najbolji forum o pivarstvu ma balkanu je bosanski. Poyić.
сад се чешем да ли да ти образложим зашто сте сероње или не, јер мислим да се можеш љутнути, а нешто не умем вечерас да будем благоглагољив
прво, знаш ти врло добро да сам пуно пута писао овде о разним индустријским пивима и да смо се (и превише) саглашавали с укусима тих пива, само безвезе овако извлачиш неке јајарске аргументе за себе како овде било ко виче да је јелен добро пиво
и не кажем ја реме зајечарац бегејац еј брате топина, нормално да ћу радије да попијем и бадвајзера и стелу рецимо
ја не знам да л' је ико овде рекао тако децидирано "бг је најбољи, јагодинско без премца, ма бип је брате било пиво ово сад све срања", само сам рекао да ми се кења јеботе од те ваше приче о мирисним нотама и призвуку младунчета носорога док сиса у предвечерје, јеботе убијате мушкост пиву и правите хипстерај неки и педерлук од свега тога како то није јасно који курац ево сад сам већ изгубио компас колико ме то све нервира, као енолози јебени највеће сероње мртве кад дигну носину јер као разумеју вино и знају како дише ма једи бре говна мајмуне, тако сад и од пива покушавају да направе неку господску префињену ствар, а пиво није господска и префињена ствар и тачка.