Najbolje pivo koje ste ikada pili / objektivno najbolje pivo na svijetu

1. да ме не схватиш погрешно, поново, ја волим да пробам свако пиво, крафт индустријско волим јбг и пробао сам силу (индустријских, са занатским сам знатно тањи али нисам потпуни дудук), ретко које ми баш не лежи, али толике измишљотине око пива и слично су СРАЊЕ ЈЕБЕНО И КРАЈ

погледај почетак теме, учествовао си сећам се, није се толико гована јело око пива, било је нормално рећи е брате пробао сам точени пилснер уркел ЈЕБЕ БРЕ МАЈКУ КАКАВ КУРАЦ ЛАВ ЈЕЛЕН И ЗАЈЕЧАРСКО, е брате пио сам амстел у грчкој не може да се упореди са овим нашим, шта сад јеботе цветна арома маслачка у априлској зори дај јеботе уозбиљите се то је препедерски, није парфем јебени

2. Ukus se razvija Coa, tek kada probaš nešto bolje skontaš kako nešto što si mislio da je do jaja zapravo nije. Nikad nisam rekao da ne treba ta piva piti, i od kad sam u ovoj priči (poslednje četiri godine), bukvalno, samo sam skontao koliko nivoa postoji iznad jebenog Paulanera, probaj da popiješ Zaječarac posle neke ozbiljne IPAe (hvatam se za IPAe jer ih ja volim, naravno, postoje ljudi koji ne vole gorka piva i čuda, pa onda nađeš neki drugi stil i slično). Ne ide, jednostavno tu vidiš kolika je razlika u kvalitetu.

Kada pričam o kraftu, pričam o pivima koja pijem i leti i zimi, jer uživaš u ukusu, mnogo više piva sada pijem nego ranije. I opet, nemoj pogrešno da me shvatiš, volim da popijem i Badvajzera i Zaječarsko nekad, jebiga, ima trenutaka kada leže, samo nemoj mi prodavati priču kako su sva piva ista, jer nisu.

Imaš u KGu Sputnik 1957, ako rešiš nešto da probaš, slobodno pitaj, nije svaka ipa iz srbije dobra, neke su smeće (i pre bih pio Zaječarsko nego lošu IPAu uvek), ali je dobar kraft totalno druga priča.

3. Ali ajde, tvoj stav i znam delimično. Gonzo od kada postoji tema i od kad nas par koji volimo na njoj nešto napišemo, zauzima onaj stav "šta kurac ta kineska/meksička/francuska/italijanska kuhinja, ćevapi najbolja stvar na svetu, sve ostalo pozeraj). Kenja ovamo raznim Rasnijima i BobRokovima za spam, a prvi piše na temi o kojoj ništa ne zna.

4. ја не знам да л' је ико овде рекао тако децидирано "бг је најбољи, јагодинско без премца, ма бип је брате било пиво ово сад све срања", само сам рекао да ми се кења јеботе од те ваше приче о мирисним нотама и призвуку младунчета носорога док сиса у предвечерје, јеботе убијате мушкост пиву и правите хипстерај неки и педерлук од свега тога како то није јасно који курац ево сад сам већ изгубио компас колико ме то све нервира, као енолози јебени највеће сероње мртве кад дигну носину јер као разумеју вино и знају како дише ма једи бре говна мајмуне, тако сад и од пива покушавају да направе неку господску префињену ствар, а пиво није господска и префињена ствар и тачка.

Uau ubijate muškost pivu, usraću se od ovog argumenta.

A pritom, IPA svaka je mnogo agresivnija i na gorčini i na alkoholu od "muških" piva. Da ne pričam o Imperial Stoutovima od 12%, Ima nota, suptilne su, ali kada praviš pivo moraš da ih znaš, jer hoćeš da dobiješ kompletan proizvod. Nema blage kurčeve veze sa hipsterajem, baš ima mnogo više sa originalnim pivima.

I opet, i skuplja piva su piva koja svako može da priušti, a pritom daju mnogo veću raznovrsnost od vina, i opet kenjaš, jebiga, ako hoću da ti preporučim pivo moram nešto da ti kažem o njemu, gorko, manje gorko, gusto, manje gusto, preprženo, zapečeno. Jebeno ima ljudi koji ne vole, lupam kafu, mnogo tamnih piva takvim ljudima otpada (čak i nevezano od toga da li su kraft ili ne). Poenta je da glumite kurac palac, mogu da ti kažem šta da probaš bez proseravanja, ako te poznajem, na primer psetu mogu da kažem - e probaj ovo.

5. Ovo je pretposlednja tura koju sam kuvao, jedan od recepata koji ponavljam drugi put
    Slika od pre par dana:
    http://oi63.tinypic.com/2wodlc1.jpg

Prošlogodišnja, etiketirana tura.
    http://oi67.tinypic.com/14dkeo9.jpg

Oko 6% alkohola, gorak i gust do jaja, solidno suv.

6. nisu ti jednako napunjene

7. Ta donja je prošlogodišnja fotka, ne možeš ih u fabrici napuniti jednako, a ne kod kuće, bitno je da su u nekom opsegu, da nisu ni previše pune, ni previše prazne, jer tada nastaju problemi. A ona što je najpraznija, to je poslednja flaša u turi, tako da je zato praznija. A i vidiš da nisu ni flaše iste.

8. mene kraft zainteresovao neke 2015. kad sam seo u neki kafic u sremskoj kamenici i hteo pivo da popijem i kao e imamo neke tri flašice beogradska pivara mala privatna, reko ajd daj crno i ispostavi se da je u pitanju kabinet porter. i probam i vidim da to nije ukus mokre trave kao prosečno pivo, nego da ima nečeg drugog. i onda jbg prvih mnogo piva ne skontaš nijanse i vremenom počneš da kontaš. isto kao neki dan kad sam čitao temu duvan, mislio sam da je duvan isti svuda, samo da onaj katran u njemu daje gorčinu i to je to, pušiš ili slabije ili jače i kraj priče. i onda valjda bombaš ili neko drugi napiše da ima par sorti duvana, da imaju ovakve ili onakve arome - ista stvar i ovde s kraftom. isto i sa rakijama, neko peče jaču neko slabiju, meni da daš razblažen etanol i da kažeš da je šljiva, reko bih ok šljiva je, jer se ne razumem i ne pijem ih često. tako da nema prostora za uzrujavanje ovde jbg

9. mene kraft zainteresovao neke 2015. kad sam seo u neki kafic u sremskoj kamenici i hteo pivo da popijem i kao e imamo neke tri flašice beogradska pivara mala privatna, reko ajd daj crno i ispostavi se da je u pitanju kabinet porter. i probam i vidim da to nije ukus mokre trave kao prosečno pivo, nego da ima nečeg drugog. i onda jbg prvih mnogo piva ne skontaš nijanse i vremenom počneš da kontaš. isto kao neki dan kad sam čitao temu duvan, mislio sam da je duvan isti svuda, samo da onaj katran u njemu daje gorčinu i to je to, pušiš ili slabije ili jače i kraj priče. i onda valjda bombaš ili neko drugi napiše da ima par sorti duvana, da imaju ovakve ili onakve arome - ista stvar i ovde s kraftom. isto i sa rakijama, neko peče jaču neko slabiju, meni da daš razblažen etanol i da kažeš da je šljiva, reko bih ok šljiva je, jer se ne razumem i ne pijem ih često. tako da nema prostora za uzrujavanje ovde jbg

Upravo to, prejak mi je argument "pio si i ranije i na početku teme je bilo ovo super". Jeste, al' tad nisam imao pojma i nisam znao za bolje. Sada mi je samo okej, pijem kada mi se to pije. Isto i to sa rakijama, gomila stvari utiče na rakiju, zato i domaće uglavnom budu pa osrednjeg kvaliteta, i tu ti je najviši kvalitet u maloj proizvodnji, isto i za viskije, pa i jebeni duvan i kafe.

10. kafu kad si pomenuo, komšinica kao stjuardesa radi na istoku negde i donela kuci onu "kopi luwak" sortu kafe i kao ajd probaj, probam i ništa posebno, jbg meni to kafa ko kafa, dal rokno 3u1 ili tursku, nema tu meni neke razlike. i onda mi rekla da je to navodno najskuplja kafa na svetu i proces dobijanja iste... al ko se razume, zna foru

11. Coa ti je već pojasnio da da ti ne pišem isto. Aa št ose tiče donjih citata:

Ma ne, sve to isti kurac, sta fali Apatincu. Ne seri Gonzo. Niko ovde ne kenja kako treba ili ne treba piti ovo, sem vas koji pivo drugacije od Jelena niste probali. Jebeni smaraci.

Smara sto vas par nubina dolazi i kenja kako je bg pivo najbolje pivo i fura tu pricu kako je bip najbolji, a onda su ga usrali i kako su ipae proseravanje.

Gonzo od kada postoji tema i od kad nas par koji volimo na njoj nešto napišemo, zauzima onaj stav "šta kurac ta kineska/meksička/francuska/italijanska kuhinja, ćevapi najbolja stvar na svetu, sve ostalo pozeraj). Kenja ovamo raznim Rasnijima i BobRokovima za spam, a prvi piše na temi o kojoj ništa ne zna.

Kapiram ja da ti virtuelni kurac poraste svaki put kad postuješ na ovoj temi, ali nemoj da prelaziš u transfer. Ne blamiraj se bespotrebno jer ja nigde nisam napisao da je sve to isti kurac, niti da je BIP najbolji i tome slično. Ne izmišljaj.
    Napisao sam ukupno tri posta na ovoj temi koji su bili baš o pivu, a ne srpdnja, i ne, stav mi nije bio "šta kurac ta kineska/meksička/francuska/italijanska kuhinja, ćevapi najbolja stvar na svetu, sve ostalo pozeraj)'', samo mi je bilo smešno kako su ljudi odjedno postali stručni i počeli da tripuju teško ludilo oko toga. Smešno mi je i danas i smešno će mi biti manje više zauvek.
    I još jedna bitna stvar, ja sam malo stariji od tebe, pa nemoj da budeš baš tolika nubina i da pretpostavljaš da se čitavo moje iskustvo sa pivom svodi na klupicu u parku i dvolitarku. Obišao sam manje više dobar deo pivnica u gradu (poneke i u drugim gradovima) i popio gomilu sjajnog piva, po nešto i naučio o njima (ne mnogo), a ne onaj fazon ''daj brate točeni paulaner'', samo nemam potrebu da od toga pravim jebenu legendu.
    Nisi u stanju da skapiraš najbitniju stvar - ljudi koji ovde postuju su konzumenti, a ne igraju se proizvodnje kao ti, pa samim tim nemaju potrebu da mnogo filozofiraju već napišu da li se neko pivo svidelo ili ne i zašto u kratkim crtama, bez jebenog elaborata na temu.

12. Reme, nema riba na sajtu.

13. Imaš u KGu Sputnik 1957

Imas tu da ti spakuju cetri razlicita piva u lepu termo torbicu i ti onda odes kuci (sa torbicom termo) i onda ih ohladis na preporucenu temperaturu, ohladis i casu, i onda sednes, i degustiras, i sve to po promotivnoj ceni od dveiljade i nesto dinara. I ostane ti torbica.

Pazi, bio sam tamo milion puta, odrastao sa gazdom, koga izuzetno postujem kao uspesnog preduzetnika, ali pre bih popio rastvoreni misomor nego neko od tih piva, kategorije skupa piva za snobove, IT cvikerase i ostale galebe nikacevice.
    Ja sam recimo odusevljen postojanjem domaceg Amstela i u flasiranoj i u tocenoj varijanti.
    I da, posto pijem pivo (ponovo) zadnjih deset meseci, posle 16 godina apstinencije, utisci su sledeci:

Zajecarac-dobro je, ali posle vise od dva postaje pregorko iz nekog razloga.
    Jelen-dobro je sto se neke stvari ne menjaju, bilo i ostalo uzas.
    Lav-moze da se pije. Ako nema drugo.
    Tuborg-pa sta ga znam, meni i nije lose, nekako razblazeno slicno koroni jebem li ga.
    Niksicko-ok jebiga, ni senka od onog nekad, ali bolje od vecine.
    Amstel-apsolutno pobednik cena/kvalitet toceni isto odlican, fala kurcu pa se nesto dobro pravi kod nas.
    Edinger-skupo a nista posebno, gorci ko zajecarac.
    Heineken-najvece razocarenje i pad kvaliteta posle tolikih godina u odnosu kakvog ga pamtim.
    Stella Artois-nikad i nije bilo nesto narocito za te pare, tja.
    Dodacu jos kad se setim, nisam probao Jagodinsko, Valjevsko, Bg...

I da se ogradim ja mislim da je super fora popiti pivo iz male pivare U TOJ PIVARI, kao sto uvek treba piti lokalna pica gde god se nalazio. Osim u Trnavi , je li. (sala mala iz devedeseth :-))

14. Sad ozbiljno, u cemu je tacno problem da ljudi koji se vise interesuju za odredjenu temu i vise znaju o tome pricaju o temi na visem nivou? Niko ostalim ljudima ne brani da napisu tipa probao sam Koronu, kao pisacka je, kao sto bih ja npr uradio.

Nikad nisam razumeo taj fenomen da se ljudi poseru po nekome sto vise zna od njih, primetih da je to cesto kod ljudi sa sela npr

15. korona ok sa limetom je. inace pivo ko pivo, ima mozda malo jaci taj pivasti miris, al to je do aditiva mislim sto dodaju jer prave slabo pivo za izvoz u providnoj flasi.

16. @gamby
    Kad ljudi sa sela pricaju npr o razlici u hibridima zitarica ( da ne bude offtopic) ljudi iz grada reaguju isto. Ta karakekterna crta zbog koje neko pljuje nesto jedino zbog toga sto ga ne razume nije vezana za prebivaliste vec za druge stvari.

17. inace u poslednje vreme volim boddingtons (toceno) i london pride. ima ih u jednom engleskom pabu ovde lokalnom gde cesto idem.
    ovi mi najvise leze da popijem 2-3. lager mi nja, wajs mi postalo tesko vise od jedno, a stout mi nekako nije da pijem van irske.

18. ovo remetovo fino izgleda kad slikano profi fotoaparatom :)
    sto ne pakujes u vece flase?

19. London prajd dobar je ne pitajte kako znam

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.