Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
https://i.imgur.com/J4V97DX.gif
Zato sto pravi po 15 litara
meni korona super, al ponavljam nisam pivopija pa mi je super, i nisam je pio sto je fensi nego sam je imao u neogranicenim kolicinama za dzabe....u sred MEKSIKA
sto se tice teme, ako je cilj da se zainteresuje jos neko onda mora malo narodskije da se prica....npr ja kad procitam mirisna nota slada koja u pozadini ima note gorke karamele gde je pritom slad jecmeni vertifigovan i nedovoljno pecen pa se zbog toga oseti ta srednja nota narandzine kore itd itd, ja nemam pojma sta sam procitao, cak se i osecam glup da bi pitao bilo sta
hahahahaha
pa eto ja se trudim da objasnim lepo:
treba vidis kako izgleda kad neko ko pokusava da izgleda ko gospoda krene da mirise i opisuje vino, zanimljivije je dosta.
Ja ne zelim da pitam posle toga xd a interesujem za pivo i volim da probam samo sto su moji opisi gorko, jako, pisaca, pun ukus, pitko itd kakva kurac cvetna nota necega pa ne bih ni probao kad bi mi to rekli unapred haha
sto ne pakujes u vece flase?
Homebrew Celt, a i lakše dolaziš do malih flaša. Jer nisu povratne, a kada pivari ne treba nešto, ili pabu, u kontaktu su sa kućnim pivarima pa ih cimnu. Lakše je jednostavno doći do dovoljne količine. Recimo, sada imam flaširan stout i bitter, ture po 20l. Pa jebiga, lakse nacukas veliki broj flasa ovako nego sa peticama.
e a pivo nekad bilo pice za gospodu, tipa tamo 19 vek, bar ovde kod nas....rakiju i vino svaka kuca imala, pivo samo u eminentnom lokalu, eto mali kuriozitet od mene
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--Ibdk-LrT--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/sajxj0l21os8mk96jcxh.jpg
mmmm, u ukusu se oseca blaga nota ruze i tamjana, a mirise na reprizu srecnih ljudi.
pa realno, mislim da bi uzivo cak bio uplasen da neko pocne ovako da mi govori i da bi skroz nesvesno poceo da stajem u neki gard i da se izmicem kao preplasena zivotinja, sta ovaj sagovornik govori da li pokusava da me uvredi i napravi glupim pred svima ovim recima
moze da se proba to? :)
zato i nije lako biti profesor....svako moze da nauci napamet i da ''predaje'' to sto ''zna''....a ne ume svako jednostavno, narodnim recnikom da prenese znanje
mmmm, u ukusu se oseca blaga nota ruze i tamjana, a mirise na reprizu srecnih ljudi.
Hahaha, dobar Kelte.
Pivo je osetljivije na infekcije i bolesti od vina i rakije, zbog uglavnom manjeg procenta alkohola, zato je bilo teško u to vreme da svako pravi pivo. Al' se cepalo po ruskom i danskom dvoru, u engleskoj itd. Na pivo se furao sevver Evrope, na vino jug i to je to. Nema veze sa drugim stvarima.
Pa to je srž svih onih mojih postova. U normalnom svetu bi posle jedenja govana dobili šamarčinu i bili poslati po točeno pivo.
Može kad budeš u Srbiji :D
Sad narednih dana kuvam ponovo isto pivo, pa ako budeš tu za nekih mesec, dva, javi samo da ti ostavim flašu. Ova tura sada je skoro do kraja skrckana.
Pivo je osetljivo na infekcije i bolesti dajte mu mmr vakcinu jebemti ahahaahh daj bre reme makse jebote koji kurac
To što tripujete narandžinu koru u pivu, zato smo izgubili kosovo
Albanac ne pije pivo, a i kad pije, stuče šta ima, i analizira ga previše, jer mu je na umu ekspanzija teritorije, ne karamelasti kurčić koji samo ovlaš pipne receptorčiće za slatko
Mislim poštujem ja to što se ti razumeš sad u proizvodnju i u bolesti piva i jako je lepo što te to interesuje, samo jebote nema vas ovde takvih da se nabrojite na prste jedne ARMINOVE ruke i normalno da je opis tipa "cvetni mirisi avokada iz tropskih šuma sveže poprskanih leopardovom pišaćom" svima ovde sranje.
Gorko, pišaća bezukusna, jako, dobro, loše, toliko
e, ovo jeste, kvari se pivo na toplom u poredjenju sa svim ostalim. IPA je indian pale ale, a to nije zato sto se pravio u indiji nego pravljeno jace pivo sa jacim ukusom da se u buretu ne pokvari i ne promeni ukus do indije gde su ga pili britanski robovlasnici.
danas stavljaju aditive za to.