Najbolje pivo koje ste ikada pili / objektivno najbolje pivo na svijetu

1. A naša tragedija je što hoćemo i veliku srbiju i da budemo gurmani/ljuti breweri. Ne može oba

2. aj javljam se ako budem oko beograda i imao vremena

3. ja mrzim gorak ukus, a volim na primer NEGRONI, kako sad to?

4. Ја волим Нектар. Само што ми се увијек припиша од пива најстрашније. А ко има сличан проблем зна да су то муке велике. Ракија>пиво имо.

5. Pa to je srž svih onih mojih postova. U normalnom svetu bi posle jedenja govana dobili šamarčinu i bili poslati po točeno pivo.

Ne budi debilko, šta piješ zavisi od mesta gde sedneš i sa kim i kako blejiš.

Napisao sam ukupno tri posta na ovoj temi koji su bili baš o pivu

Bukvalno znam da malo, malo pa dođeš da ibaciš neko takvo kenjanje ovde.

samo mi je bilo smešno kako su ljudi odjedno postali stručni i počeli da tripuju teško ludilo oko toga

Nisu odjednom, od kada se malo drugačije pivo od standardne nemačko/češke škole pojavilo u Srbiji, prošlo je četiri ili pet godina.

Obišao sam manje više dobar deo pivnica u gradu (poneke i u drugim gradovima) i popio gomilu sjajnog piva

Ovo bih i ja rekao pre deset godina kada probam Krušovice, ali ajde, nek jesi, jednostavno, nisi u priči dovoljno da bi skontao da nešto što krompir napiše, recimo meni značilo ukoliko nisam probao jer znam na šta misli. Uostalom, 99% mojih postova ovde je bez recenzija, povremeno okačim nešto više kada vidim da je krompir ili neko ko se interesuje za priču tu.
    I i dalje, da si probao svako pivo koje postoji, ideš u spam, jer te nervira ta priča, koga boli kurac što te nervira, ako hoćeš, diskutuj o pivu, ako nećeš, zaobiđi temu, ni ja ne dolazim da kenjam po temama koje me ne interesuju.

ljudi koji ovde postuju su konzumenti, a ne igraju se proizvodnje kao ti

Nakon dosta konzumiranja počneš da prepoznaješ razne ukuse i čuda, tj. razvije ti se čulo ukusa, i nije trenutno reč o mom postu, nego o Krompirovom, tako da ti priča ne pije vodu, ima i jednih i drugih, tako da opet, način na koji pišem, zavisi od toga kome je namenjen post. Očigledno ni on, a ni ja nisam pisao tebi. Tako da nema potrebe da se javljaš.

Opet se vraćam na ono, kada pišem, lupam Psetu, napišem onako kako njemu može da se preporuči, kada pišem Krompiru, pisaću ovako. I tu se svaka diskusija završava.

6. e, a ja jednako skoro pisam i od piva i od zestine, kad krenem nema stajanja vise...kako sad to?

7. kraft se pojavio kod nas tu negde 2013. pa ojačao 2014. a sad vec se širi i na restorane i lokale/kafice. zato se pre 5-6 godina pričalo samo o jelenku i badvajzeru, a sad o ovome. isto ko na automobilskoj temi ili temi o telefonima pre 10 godina nije bilo nekih trendova koji su danas flegšip jbg.

8. To je pezose jer je alkohol diuretik

9. a sto vam je badvajzer dobar? meni je sranje

edit: jel to na onaj americki badvajzer i badlajt mislite u crvenoj i plavoj flasi od tvrdog lima?

10. Imas tu da ti spakuju cetri razlicita piva u lepu termo torbicu i ti onda odes kuci (sa torbicom termo) i onda ih ohladis na preporucenu temperaturu, ohladis i casu, i onda sednes, i degustiras, i sve to po promotivnoj ceni od dveiljade i nesto dinara. I ostane ti torbica.

Jeste, samo što je soma i sto/dvesta, a ne dva i nešto.

tih piva, kategorije skupa piva za snobove, IT cvikerase i ostale galebe nikacevice.

Ovo je pogrešno, bukvalno. Naravno postoji i mnogo takvih ljudi, ali su se diferencirali prilično od ostatka tog sveta. Sad ti je kraft vezan za malo drugačiji tip ljudi. Opet, imaš snobova i raznih uticajnih tviteraša u tom svetu, ali opet, priča za njih zavisi od tipa lokala, a ne od piva. Tako da, da, piju oni kraft, i to onaj kraft koji je u nedostatku kvaliteta uglavnom totalno prodao tu navodno alt priču.
    Imaš par lokala koji su uvezli đubre španski kraft, i prodaju priču o visokokvalitetnom pivu i valjaju ga hipsterima za 450 kinti na flašu. Jebiga, volim da probam sve od piva, probao i đubre je. Bukvalno, različite su ekipe, i to zavisi od lokala do lokala, nema veze sa kraftom ili nečim drugim.

Bukvalno, svoje pivo pravi gomila glava, od najvećih domaćina, kakve očekuješ na slaninijadama do Ercega. Jako, jako malo tih lobanja koje spominješ se bavi time. Uglavnom dignu ruke odmah.

11. ja sam provalio da ako prvi put sacekam malo pa pisam kad mi se bas pisa to je to, a ako odem kad mi se onako pola/pola pisa, pisam 20x posle.

12. edit: jel to na onaj americki badvajzer i badlajt mislite u crvenoj i plavoj flasi od tvrdog lima?

Ne, češki, američki je samo zabo ime. Imaš ga kod nas u marketima.

13. americki ima neku secernu notu, slatko.
    ustvari sad kad se razmislim sve sto jedes i pijes tamo pomalo slatko. od leba preko mesa do salate i piva.

14. od standardnih stvari, ima i dobrih tamo...

15. Ево сад ми се припишало од помисли на келтов коментар сунце ти јбм. Нмг ја тако никако. Свака част ко може.

16. e, ovo jeste, kvari se pivo na toplom u poredjenju sa svim ostalim. IPA je indian pale ale, a to nije zato sto se pravio u indiji nego pravljeno jace pivo sa jacim ukusom da se u buretu ne pokvari i ne promeni ukus do indije gde su ga pili britanski robovlasnici.
    danas stavljaju aditive za to.

Nema u maloj proizvodnji aditiva, fora je što pre 200-300 godina bukvalno nije moguće sterilisati površine s kojima pivo dolazi u kontakt, a onda, neke laktobacilus i slična sranja, koja su uglavnom bezbedna postoje u pivu i vremenom se namnože da ne možeš da pomirišeš pivo. IPAe su zahmeljene do jaja, a hmelj ima jaka antibakterijska sredstva, pa ih je očuvavao veći procenat alkohola i hmelj.

Meni je tura koju sam pravio na gajbi izdržala godinu dana da se ne sjebe.

Ali da, osetljivije je pivo na sve.

Što se pišanja tiče, isto. Do prvog mogu da izdržim dosta, ali ako prvi put pišam posle pola flaše piva ili posle deset piva, nebitno, idem na dva minuta.

17. od standardnih stvari, ima i dobrih tamo...

Zato imaju kraft pivare da se usereš. I generalno pucaju na opasno gorka i zahmeljena piva. Čak je i njihova verzija Imperial Stouta gorka do jaja, dok je onaj tradicionalni ruski na slađoj strani.

18. Kelte, ovo smo radili ortak i ja kao demonstraciju kuvanja u jednom pabu ovde. 12-14%, nisam siguran koliko je bilo, gusto toliko da nije moglo kroz točilicu, pa je razbijena malo gustina flašom Jim Beama. Gorko do jaja. Posle njega kad probaš drugi imperial stout, deluje kao tamni lager, lol.

http://oi63.tinypic.com/21e68u0.jpg

19. Ja ne pisam do petog piva a posle se cudim odakle mi pisace jos jer popijem jos jedno-dva a pisam 12 puta

Zato je rakija keva jel ima tema o rakiji da ja ovako pricam o notama ko reme?

20. London prajd dobar je ne pitajte kako znam

Odličan je London Pride, bitter je generalno stil za engleske stadione i oblokavanje, a London Pride je jedan od najjačih u stilu. Baš ljepo pivo.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.