Prijava

Gamby odjebi od mene.
Hvala

Da IPA mi je okej, mada ima pregrst varijanti. Pre dve godine sam imao eksperiment sa dinjom kao dodatkom, i bilo je relativno okej. Za sada se najbolje pokazao tamni biter, mada sam za njega uvozio hmelj iz Italije.

Mada mi se cini da je cvekla predominantna aromom. No boga mu, nakon rakije od luka, sve prihvatam.

Tamna piva bas ne mogu. Niti mi odgovara ukus, niti struktura. Jos nisam pila tamno pivo da mi se svidelo.

Nisam ja osetila cveklu uopste sto se arome tice. E sad ja sam pusac, tako da moguce da je zbog toga. Jedino je boja uzas, stvarno sam se mentalno pripremala za to da je slatko iako nije, tek na pola case mi je taj trip slatkoce nestao.

Meni su u redu ukoliko se iskombinuju slicno vinu, sa dobrim sirom ili adekvatnim krekerima. Nadam se da ne zvucim isuvise gej.

Gamby, nije od cvekle, dodatak u jako malim kolicinama. 7% alkohola, Tronovo pivo. Bukvalno u kraft ide svašta, tj. svašta može da se doda, bitno je da se ne pretera pa da pivo prestane da bude pivo. Zajebi nemačke zakone o pivu, šatro hmelj, slad, kvasac, voda i te fore. Jedino su Nemci furali tu priču. A pivo se pravilo i 2000 godina pre njih, a praviće se i posle njih.

Btnj, hmelj cak nije ni oriđiđi sastojak piva, jer je bilo zajebano gakiti ga, pre su za gorčinu isli razni čajevi i sranja, sušeno bilje, i tradicionalnija piva su ti mnogo bliža recimo današnjim root pivima, tj. pivima sa lekovitim biljem.

Oblače, brt, fora je izakati sve što možeš da probaš, da bi znao šta voliš. A bitter tije pivo za engleske stadione, jbg. Nikad probao bitter koji me oduševio. Black IPA ftw.

da li su piva od lekovitog bilja takodje lekovita? u umerenim kolicinama, razume se

Slazem se Santjago sa svim izrecenim. Ono sto sam skorije probao od serijskih je Crni Djordje, valjda Banjalucko, i ukus je porazavajuci.Takodje sam degustirao Svetionik, koji je podbacio kvalitetom.

пиво од цвекле
ЦВЕКЛЕ
В
Е
К
Л
Е

Веганска секта са још једним изумом. Докад да нам ова сплачинарка лаког морала трује младе вукајлијаше пропагандом?

Takodje sam degustirao Svetionik, koji je podbacio kvalitetom.

Meni Svetionik napredovao drastično, mada mi je tipa deseti izbor što se tiče Dogme.

Btnj što se cvekle tiče, pivo nije OD cvekle, nego sa dodatkom cvekle, što je ogromna razlika.

Tako da je kraft mnogo bliži tradicionalnom, izvornom pivu nego nemački fazoni. Belgijanci su možda i najbliži, jer i dan danas imaju svoje stilove sa otvorenom fermentacijom, tj. kvascima iz vazduha, pa prave piva koja smrde na štalu, ali su zarazna kada se jednom navikneš. Al' što se piva tiče, generalno ostrvljani velesila.

Pravio sam skoro neko sa pekarskim kvascem (isti soj kvasaca kao pivarski, samo par generacija mlađi) i zapravo uz odgovarajuće odležavanje je skroz ok.

Imam u planu da pravim barley wine u skorije vreme. Al to će da leži nekih šest meseci sigurno.

Founders porter

http://beerstore.rs/shop/usa/founders-brewing-company-porter/
Видим да може да се наручи пиво преко њих. Поваћу их да видим на који начин може да се достави пиво на кућну адресу, већ сам видео неколико интересантних пива.

Ako voliš tamno, def mora da se proba to.

Mada, Hoptopod, Albino i SMASH meni i dalje najbolja piva napravljena u Srbiji.

Овај Сантјаго има опасан ментални вакуум па се дечко ангажовао да бар о пиву зна да прича. Сантјаго, Сантјаго ко сом лешинар глуп је па му у глави само храна и пиће

Онај Гинис стаут сам случајно нашао у Дису. То је тај укус који сам тражио годинама. А америчка пива нисам пробао, ово ћу сигурно да потражим.

Ameri imaju ozbiljan kraft, najbolji su na svetu što se te scene tiče. Fendere, kad se setim još stvar, šaljem ti da vidiš na pvt.
https://www.ratebeer.com/beer/goose-island-bourbon-county-barleywine/232029/ Ovo je isto do jaja, ali nema veze sa tim što tražiš. Slaba gaziranost, ukus na tobacco, slatkasto, ali ne neprijatno, baš zbog tog momenta duvana i bureta u kom je ležalo. Alkohol oko 12%.

Elephant bi se mogao svideti nekima ovde, mada ne znam kakve su sanse da ga kusate u Srbiji. I mada nije pivo, snazno me dojmio limuncelo na jednom putovanju.

Meni su Hoptopod pa Albino.
Dilema mi se isto svidja.

Nisam mnogo piva probao, pa mogu samo od ovih domaćih da izaberem zaječarsko.