Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ćao Jano,j*bi majku tom poslu! :))
Jaco,ljudi me zovu Goca,samo ovde Goga,zbog nick-a.Ina
če,vokativ bi bio "Gogo" :))
Al' mi puca net,sad me carki ispalio! :/
A rekla je da voli nedelju :)
Izem ti tu ljubav. :))
Aha, ok, pošto je svaka Goga koju znam, a ne znam ih mnogo, kratkoizgovarajuća pa nije vokativ sa O. Sad da znam... :)
A ima pravo da se predomisli! :))
Al' nedelja u ćumezu kakav je moj hometown...za ubistvo!
Ubistvo ili samoubistvo? :)
Samoutepstvo,nema druge! :)))
Nemoj bre, kakve crne misli, kakvo šta! :)
Jaco,vazdušnom linijom od 50 km,na ovom prostoru postoje tri ustanove za mentalno obolele ljude-Vš,Kovin i B.Crkva.
To mnogo govori. :)))
Hahahaha, eto vidiš! Samoubistvo je, kažu, za one koji nemaju izbora! Ti kanda imaš, i to još kakav! :)))
Vi'š, nisam znala da i Bela Crkva ima, jelte, ustanovu... To mi novo... :)
To je plućna bolnica za ljude sa mentalnim problemima,ali,nažalost,i redovno građanstvo se tu "barabar" leči,tko da se ne zna ko je tu lud...:))
Aaaa, pa vidim ja da mi nepoznato... Mada, ko još danas ima da nije za tamo, preventivno ako ništa... :)
Preventivno mož' samo čovek da pobegne u planine(a kod mene ravnica svuda) i da živi k'o pustinjak! :)))
I kod mene je ravnica, i hvala Gospodu što je tako. :)
Misliš da su oni bolji... Ta kako da ne! Ti su tek posebno cvrcnuti. :)
Jaco,o'kle si ti? :))
Pored Vrbasa živim.
Nije baš toliko tipično vojvođanski kako bih ja volela ali nije ni loše, više mu dođe k'o mali Nikšić. :)))
Ma,svi smo naši ovde :)))
Jašta nego naši... :)))
Volim ja ovdašnju raznolikost.
Jeste,meni je svekrva pola Nemica,pola Čehinja;muž trećinu Srbin,Nemac i Čeh,dete-zamešateljstvo silno! :))
Tatina porodica Vojvođani,mamina Piroćanci... :)))
Pa to... I onda kad te pitaju odakle su tvoji oznojiš se dok rastamburiš... :))
Inače ima svašta različito... I kultura i jezici i kuhinja na kraju krajeva... :)
Jedino što mi zasmeta je što ih ima da ne znaju srpski. Tu sam malo ogorčena, ipak, ako im nije maternji, svejedno je službeni, ali jok...
Pa,uvek će biti takOvih,ali nema veze-njihov propust.Srpski je tako divan jezik,poetičan i prepun lepih reči.
E,jel' dolaziš na ovu Reviju defki? :))