Prijava

Most Nindža kornjača, eto.

Meni je dobar naziv i Most na Adi. A da su se preseravali sa njim, jesu. Mogli su napraviti normalniji most. Ovako mi najnomralniji naziv dođe Most Rona Džeremija.

Most Tome Zdravkovića :P
Šalim se, Orlov most mi zvuči super.

Dobra stvar ovaj most. Kurac dobra, odlična.
Svaka stvar koja će mnogim Beograđanima olakšati život i put na posao ili nije bitno gde, uglavnom olakšati, dobra je stvar.
Ne razumem se u cene mostova i da li je skup ili nije pa o tome ne mogu da pričam. Uglavnom stvar kao što je jedan most nikada ne donese nešto loše, tako da sam zadovoljan što je izgrađen.
Što se tiče imena mosta u današnje vreme je nezahvalno davati ime po nekome tako da bi voleo da se to izbegne i da se ide na nešto kao što se recimo u Francisku most zove "Golden Gate"....tako nekako.
Uglavnom, vukajlijaški da se izrazim + i * za most, svakako.

Ovako mi najnomralniji naziv dođe Most Rona Džeremija.

Jok, bolje je Noleta Seksomana.
Inače ne znam, smarački je da most ponese ime po nekoj osobi. Mnogo je kulje da ima neko neutralno ime.

Нека пусте да буде без имена једно годину, две. Па шта се запати, запати се, и тако добије званично име.

Mene asocira recimo na nešto što bi moglo da se zove Adski zmaj.

Adski falus. Fadalus.

Neki glumac predložio da se nazove "beogradska harfa", jer liči na harfu, itd. Šta ja znam, mogao bi neki kul naziv da se nađe.

Mogao bi da se zove Pižon. To bi bilo do jaja.

Нисам читао тему из почетка, мрзи ме, али ако већ није било, нађите податак колико је коштао мост који су правили Кинези (за сваки правац 4 траке), који је иначе дуг 40 и кусур јебених километара, и упоредите са ценом пројекта моста код Аде, који је дуг... колико оно? :)

А како ће се мост званично звати небитно је, ионако ће му раја дати неки надимак који ће се усвојити и остати, као и за све мостове...

Da li će dobiti ime po Noletu ili Đilasu, svejedno je, u svakom slučaju će se zvati:
Đost
http://www.dodaj.rs/f/1e/RC/2LaFmHr/most.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3C/q1/3sSzHTcg/ost.jpg

Vidi mali đost, odi mali đost !

Ulagati u most koji ce neko srusiti kad tad? Trebalo je to jeftinije. Ko je ono rekao da su ustvari napravili betonski stub od 200m i to je uspeh? Mislim da je bila neka defka ali poenta je jasna. Zanima me da li postoji grad u Evropi koji je vise puta rusen od Beograda?

Ulagati u most koji ce neko srusiti kad tad?

Ахаха! :))
Па, ајде онда ни у шта да се не улаже.
Што да било шта градимо, кад ће ионако да се сруши?

Нек се зове „Највећи мост у овом делу Европе“. Кад се већ курче да су направили такав, нек се курче до краја, аи бре више...

Učim da bih se bavio strukom koja je usko vezana i sa izgradnjom ovog mosta.Koga zanima, Diskaverijeva emisija o njemu evo linka: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/261142/Premijerno-prikazana-Diskaverijeva-emisija-o-mostu-na-Adi

Šta znam, jeste malo skuplji nego obican most, jer su i prilazi komplikovaniji, jedan pilon prenosi opterećenje, kombinacija betona i čelika... Podržavam to sto se pravi jedan skuplji most a ne dva manja. Zato sto dva mosta vuku i prilazne saobraćajnice, koje ako se nakaradno isplaniraju mogu samo napraviti gori saobraćaj u Beogradu. Postoje i druge stvari... Ako most onako bude stojao sam, biće samo nečija seksualna frustracija i veliko kurčenje. Po planu grada Beograda, oko njega su zamišljeni oblakoderi koji bi mu parirali, videćemo u sledećim decenijama kako će se kretati ta priča...

Luka Beograd je bila fenomenalan projekat, pa trenutno stoji u mestu... Svi znamo zbog čega!