Prijava

Слажем се Дејс!, мислим да је мало просеравање да је прескуп... Реално, огроман је и огромне захтеве ће да опслужује тако да и логично је да кошта. А он ипак јесте огромна саобраћајница са два огромна саобраћајна чвора са обе стране, део метро линије, део УМП-а, итд, итд.

Ako most onako bude stojao sam, biće samo nečija seksualna frustracija i veliko kurčenje.

Мени реално и није толико леп мост колико га сви хвале (није ни ружан), али ако се стварно оствари тај урбанистички план, вероватно ће изгледати добро.

Rekoh, nadam se da ovo neće ostati samo pusta želja kao i sve u ovoj zemljici.

Po planu grada Beograda, oko njega su zamišljeni oblakoderi koji bi mu parirali, videćemo u sledećim decenijama kako će se kretati ta priča...

Одакле ти то?

Ja kazem da se most nazove po nekom neutralnom imenu, ne nekog pisca, politicara... recimo, Nebeski most, ili Andjeo Beograda, ili mozda Fazan - isto kao Gazela. Ni slucajno da se zove po politicaru jer cim dodje neka druga vlada promenice ime i tako u krug... a ni po svetovnom vodji (kako bi glupo bilo da kazes 'ajmo na setnju po patrijarhu Pavlu...')

Danas ga nešto gledam, pa pomislih da ga nazovemo Dikan.

'ajmo na setnju po patrijarhu Pavlu

Хахахаха:)

Реално сад, било би баш глупо да одвале неко име типа Патријах Павле. Мислим, риспект за Павла, највећег дилера ових крајева. Али боље по неком реперу. Типа, мост Ђус !

a ni po svetovnom vodji (kako bi glupo bilo da kazes 'ajmo na setnju po patrijarhu Pavlu...')

Прво он није световни вођа, световне вође су политичари. Он је духовни вођа. Друго говорили би ваљда по Павловом мосту, мада какви смо врло је могуће да би било као са кнезом Михајлом Обреновићем, када се каже код коња. Мош` мислити код коња...

Па наравно, али нигде (на Чукаричкој страни) није планирано грађење високих стамбено пословних центара. Ни план за измештање хиподрома није прихваћен. У суштини, једино по измештању Југопетрола и Хиподрома се добија место за грађење високих зграда. Најближе место за градњу високих објеката је иза шећеране и Булевар Војводе Мишића, а то ће се, у најбољем случају, видети тек за неких петнаестак до двадесет година. А ако си у а струци, а мислим да јеси, знаш колико се избегава градња објеката директно уз обалу. Сваки град који је успешно ревитализовао обалу, оставио је исту отворену. Тако да објекти који би парирали мосту по висини могу да буду близу Бановог Брда, на Сајму, и на Новом Београду. А од тих солуција, једино је Нови Београд остварив на неком реалистичном нивоу.

Nisam iz Beograda ali me je zanimao ovaj problem... Ne poznajem toliko dobro Beograd, ali sam na Novobeogradsku stranu i mislio... Pusti snovi... Kao i sa Lukom. Dovedes Libeskinda isprojektuje, po meni napravi prihatljivo resenje, koje lici na velike svetske gradove, ali ne bi razumevanja zbog tajkunske drzave. Mislim da je Beograd jedini grad u svetu koji ima dve reke i nije se spustio na njih. Mislim da to moze biti samo pogubno. Pricao sam o tome da sam most kao most ako ostane sam moze samo biti seksualna frustracija, nista vise... subjektivni osecaj

U struci jesam, delimicno, studiram arhitekturu...

Сад сам скинуо и погледао целу епизоду Build It Bigger о мосту. Скроз је занимљиво кад причају о архитектури моста и кад износе техничке податке. Или кад приказују како спајају делове и затежу оне каблове. Нпр. уопште нисам имао појма да је она новобеоградска страна места била покретна и да нису додавали сегменте са реке, него са Новог Београда, па буквално гурали постојеће сегменте унапред како су који нови додавали.

Ал' су морали да засеру целу епизоду патетиком о томе како је то 'мост помирења', пошто на њему раде и људи из Босне, као они су у Београду први пут након рата. Мислим се ЛОЛ. А и музика на почетку је нека иранска, као да смо на јебеном Блиском истоку. Иначе је кул, препоручујем да се одгледа.

Нпр. уопште нисам имао појма да је она новобеоградска страна места била покретна и да нису додавали сегменте са реке, него са Новог Београда, па буквално гурали постојеће сегменте унапред како су који нови додавали.

Знам и мени било кул... А ово о рату, курцу, палцу, јебеш га, патетичари...

А морају Амери нешто да кењају о рату и неке патетике да извлаче... Мислим, сви овде знамо какав је то булшит који су извалили у том филму о помирењу и ратовима и курцима.
Али јесте занимљиво, опет, фино су нас представили, као људе који нешто раде и труде се. А мени је било кул што је једна страна моста лакша од друге због тога што није иста дужина од Аде до Новог и од Аде до Чукарице. А то сам на крају и видео на мосту, чукаричка страна је забетонирана као атомско склониште а новобеоградска је за сада сув челик или шта већ.

A što je ova tema u Politici i društvo?
Prebacite je ili u arhitekturu ako tako nešto postoji ili u Upoznavanja- regije, ono tamo gde su Pojate, Bandži Luka itd.

Uspeli da probuše vodovodnu cev, koliko je ljudi ostalo bez vode usred +40 ?

Nema sanse da se zove po patrijahu, zamislite opravdanje nase dece:
Izvinite sto kasnim, guzva na patrijahu Pavlu.
(moj predlog: most Inata ili Zirafa)

Kakav je predlog da to bude Harfa? Neutralan...

(moj predlog: forsirana erekcija)

a jbt kolko traje ova tema, reko da nije i drugi most počet sa gradnjom...

Harfa je najbolji predlog. Neka bude tako nešto da kažem čudno, nešto novo.