Prijava

Postavio sam klipove za svoj prvi post, posto ih ima mnogo - toplo bih preporucio svima da pogledaju Stenjija Dzordana. Lik danas radi kao racunovodja, strasno...
Jos par gitarista koje bih voleo da spomenem su dvojica gitarista koji su svirali / sviraju u grupi Yes, (inace mojoj omiljenoj grupi).
Steve Howe je fenomenalan muzicar, koji pored toga ima najvecu kolekciju zicanih instrumenata na svetu, (od gitara do srednjovekovnih preteca gitara, tipa luta, pa do pedal-steel "havajskih", tres, raznih klasicnih itd) i zna da svira svaki od njih, ali na svoj, totalno originalan nacin.
http://www.youtube.com/watch?v=YgmYNi5Nnsk

Trevor Rabin, bio je na svega par Yesovih albuma i totalno drugaciji od Howa, danas pise muziku za filmove, (Gone in 60 seconds, izmedju ostalog). Retko kvlitetan kompletan muzicar.
http://www.youtube.com/watch?v=-KDIzAtSzF0&feature=related

Hehe, Yes iz ovog perioda izgleda tako gej... :)))

Bravo Jimmy, objasnio si! :) Men' je Dime Bog, najvise ga volim od svih navedenih, jednostavno mi najvise prija, ali Joe je Joe! :)

Brad Paisley (mladji americki country gitarista)

Definitivno Karlos Santana

Mene onaj posrov iz OT benda.

Onaj sto prati Miru Skoric.

Billy Gibbons, ne zna se da l' je jači dok ispaljuje rifove ili u solažama; gitare, žice i trzalice radjene u domaćoj radinosti (isturpijani novčići i delovi starih automobila); komponovanje, programiranje, pevanje, 40 godina rada...
Scott Ian, ritam mašinerija Anthraxa, genijalan tekstopisac, dokaz da možeš promeniti pet pevača ali gitarista ostaje i vodi bend dalje.
Dvojac Slayer-a, dvostruki solo, nepresušna energija.
Tandem Judas Priesta, prvi u hard rocku uveli gorepomenuti solo.

@rockangel - ako cemo tako, Santana jeste najjaci gitarista koji je ikad ziveo. Zasto? Po meni - ne zbog toga sto je odsvirao, nego zbog svega sto je POKUSAO da odsvira, a sto nikom drugom nije palo na pamet.
Premda, koliko god da mi se svidja "Supernatural" uzivo, ne svidja mi se nista posle toga, ali zato pamtim ovakve stvari:

http://www.youtube.com/watch?v=pgpcpXCq3mw

1. Santana
2.
3.
4.svi ostali...

moonflower numera kao stvorena za terasa bendove.

Jao, ljudi, poraz! Oww, ne mogu da verujem, sta sam video! Naime odem do ortaka i on kao:"Brate, gledaj, cale kupio neki DVD Zvezde Granda, pazi sta sam video!!", kad ono Aca Lukas svira kao Zakk Wylde-ov LP Custom, onaj Bull's eye fazon.. :((

@Smorrior:
Znam osecaj. Secam se jos daaaaavno davno, kad sam gledao kod ortaka Dzejov koncert sa Tasa, (mislim da je ovo bio prvi zvanicni njegov LIVE, da lupim negde iz '92.), oci su mi ispale kad sam video da njegov gitarista svira belog PRS dragona, koji je negde reda velicine 5000 evra, a u to vreme je recimo Kramer bio pojam, jedino su oni burzuji iz YU-grupe imali Fendere, ili Vlatko i Tocak, svi ostali su mlatili neke metalske serijske Ibaneze, Jamahe i Dzeksone.
Ruku na srce, onaj lik sto je tad svirao sa Dzejem je stvarno neverovatan gitarista, mozda nije na nivou PRS Zmaja, ali zna da svira. A o Aci - bez komentara.
Koliko para - toliko gitare:)

@ban - jeste, bas je za terasa bendove :)

Kramer = ♥
Ibanez, Yamaha (боље нек се држе мотора), Jaskson = Шит

ovo je divna tema, skoro da se ne može pogrešiti. ima mnogo dobrih gitarista za koje nikada nećemo ni čuti. moj mali doprinos:http://www.youtube.com/watch?v=DRmKL3uxbs8&feature=related
kad dodjete dovde na youtube videćete šta sve ume ovaj klinac adam fulara.

Овај горњи врат гитаре је изгледа неупотребљив за било шта осим фретинга, пошто је размак између горњег и доњег ненормално мали. Никад не видех овакву гитару.
Иначе, добро се сналази.

Steve Morse, Satriani, Angus Young, Slash..

ali u Morsa sam zaljubljena :P

Joe Frusciante, Slash , Satriani