Alhemičar - Paolo Koeljo

1. Ljudi koji su skloni tome da se bore za ideale mogu se naći neprijatno razočaranim kad krenu da se bore za ideale koje propagira Koeljo. Procenat šupljine u delima Koelja premašuje uobičajeni procenat šupljine u praznom prostoru.

2. Ок, није лоша књига. Али таквих као што су Мали принц има мали милион. Али стојим иза тога да је више просеравање и пресипање из шупљег у празно.

Ту сам књигу прочитао 4 пута. Не контам неку разлику. Или сам ја још увек на нивоу детета од 13 година или ви још увек нисте формирани као личност па вам поглед на свет промени и нови Стојин хит. 'Ало, бре.

И та срања, "схватићете кад одрастете", "нисте довољно интелигентни", "ниси дрогиран па не мо'ш да схватиш"... смејурија. Књига к'о књига. Постоје тешке књиге али то није Мали принц. Зато га људи и воле. Јер је просеравање и за свакога.

3. Уосталом, за идеале се бори само ретардирана маса.

4. Cule, sacekaj nekoliko meseci, pa svrati na ovu temu da se iscudis sopstvenim recima - videces da skoro nicega iz knjige neces moci da se setis. Nestace ti ovaj utisak kao Vanishom opran. E, to ti je, prijatelju, dokaz da je Koeljo esencija sranja.

5. Најчитанија књига на црногорском приморју.

6. Џими

Уосталом, за идеале се бори само ретардирана маса.

ЗА туђе, јер нема своје.

7. Jbm mu misa, Samhaine, ja te taman pohvalih, ti sad povlacis rec!

8. Samhain, ako si surovi cinik, ta knjiga i nije za tebe. Ko kaže da mora da bude za svakoga?

9. Mali princ, je l to onaj klinac što se navari, pa bleji po nekim planetama, gaji cveće i tripuje da baca spiku s nekim njuškama, a tih njuški fazon ni nema tu, nego se on napušio ko bulja i overava?

10. To ko da si pitao je l' onaj Neo lik koji je na esidu istripovao da je mesija i da može da savija kašike i piči kung-fu ko lud. E, da, to je taj.

11. Možda mi se mišljenje promeni Džeriko. Prvi utisak mi je samo bio da knjiga nosi "Pozivitnu poruku". Možda mi je greška što sam je tek sad pročitao. Nisam se dosad interesovao za autora. Svi čuli da je čitaju ziljave pičke i Crnogorci, samo ja ne. Neinformisanost. Ogreših se izgleda.

Šta je ovde hejtera, majku mu.

12. Јеричо, повукао сам да је голо говно. Не можеш је поредити са "Тајне српског џет-сета" и сл. Има квалитет али је прецењена. Да не избацујем сад и ово - за свакога, али нисам хтео то да кажем већ да је књига за масу. Сви су као просветљени кад је прочитају, а у ствари го курац. И то због овог:

videces da skoro nicega iz knjige neces moci da se setis.

Јадне су те поруке и поуке на које сви падају.

13. To ko da si pitao je l' onaj Neo lik koji je na esidu istripovao da je mesija i da može da savija kašike i piči kung-fu ko lud

Нисам му ја крив што је узео црвену. Плава је имала слабији шљак.

14. Pisano je u simbolima...ako ste na taj nacin citali knjigu, pa vam i dalje stil pisanja ne odgovora, ili smatrate da vam poruka ne odgovara, ili jednostavno nesto drugo volite, onda u redu. Takodje je okej ako knjigu mrzite zato sto je bestseler, ali onda treba biti dosledan i ne citati bilo sta sto je bestseler...
    Ja nisam bila nesto odusevljena knjigom, ali da je toliko grozna i da je losa, nije. Jednostavno, vise volim drugacije knjige.

15. Ima drama "Dostojevski trip". Pisao jedan lud Rus, Sorokin. Tu uzimaju gudru i svi počinju da se ponašaju kao junaci Dostojevskog. Ko mrzi književnost, treba to da pročita.

16. Ko mrzi književnost, treba to da pročita.

Добра фора. Ево сад ћу да је скинем и прочитам!

17. И нису неки симболи. Теже ми је сконтати Бајагине песме.

18. Да, али није трип уколико ниси читао Достојевског. То је као да гледаш пародију у којој појма немаш шта се пародира, па се смориш за НИНову награду.

19. Теже ми је сконтати Бајагине песме.

А Бајага се труди рецитујући их, како би их лакше разумели...

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.