Prijava

Ovako, kao čest, prečest, posetilac ovog sajta uočio sam, kao i mnogi autori, u poslednje vreme neke promene, ali što je loše, promene su na gore. Svi znaju da je promenom načina biranja definicija za naslovnu zainteresovanost za kako pisanje tako i čitanje definicija opala...tako da su autori posegli za novom zanimacijom, to jest za forumom, te je forum počeo da trpi ono što su definicije trpele velikom popularizacijom(neko bi rekao pajvanizacijom) i povećanjem broja članova na vukajliji. Pošto je vukajlija prevashodno sajt gde biše ljudi definisali ono što su oduvek hteli da definišu a nisu imali gde, logično je bilo da se javašluk i napad na forum suzbiju, pa je došlo do uvođenja nekih oštrijih mera, vezanih za otvaranje tema, postovanje i uopšte ponašanja na forumu. Takve mere su dovele do zaključavanja mnogih tema, do banovanja mnogih autora, u svoj toj pometnji zaključane su, pored sijaset loših, i poneka dobra tema, banovano je mnogo i dobrih autora pored mora duplih naloga i naloga koji nisu imali neki doprinos sajtu. Trenutni rezultat svega toga je da je forum zamro, ali autori se nisu okrenuli pisanju i čitanju definicija, već ko zna čemu, pa sad imamo sajt koji je trenutno najnezanimljiviji otkad sam ja ovde, znači nešto više od godinu dana.

Ok, ja mislim da bi situacija bila znatno drugačija kada bi se uvela ograničenja druge vrste, a koja bi uticala na pisanje definicija, to jest inspirisala bi autore da se posvete definisanju, a samim tim i čitanju i ocenjivanju definicija.

Novoregistrovani član do recimo 500 poena popularnosti bi imao mogućnost da napiše određeni broj definicija u toku dana (neka bude kao i do sad 5) i opciju da komentariše, samo svoje definicije. Ovim bi stali na put otvaranju duplih naloga koji su napravljeni samo za prozivanje drugih autora spemovanje, vređanje i ko zna šta još, samim tim bilo bi mnogo manje banovanih naloga i manje posla za moderatore

Članovi koji imaju 500 i više poena bi imali opciju pravljenje postera, komentarisanja, korišćenja četa, postovanje na forumu, recimo

Oni sa 1000 i više poena biše imali mogućnost otvaranja tema na forumu i jako bitna stavka omiljenovanje definicija, da ako se ikad vrati opcija najomiljenije danas, da ne može da dođe do zloupotrebe i pravljenja duplih naloga zarad omiljenovanja definicija, mada granica od 1000 za ovu opciju mogla bi da se digne i na 2000.

Sad...nemam pojma, autori koji imaju preko 5000poena imali biše mogućnost neku iz ktitor opcija, sa 10 000 neku drugu, sad 20 000 neku treću, to i nije toliko bitno.

Ktitori biše imali sve opcije odmah i sa 0 poena popularnosti, tako da bi ovo možda uticalo i na povećanej broja ktitora.

Mislim da bi ova pravila podstakla ljude da pišu, jer biše se borili za kupovinu tih novih opcija, smanjio bi se broj duplih naloga, smanjio bi se broj loših tema na forumu, smanjio bi se broj banovanih korisnika, moderatorima bi se smanjio obim posla, manje bi banovali, manje bi tema zatvorili i ne bi bilo kolektivnog zatvaranja tema kao onomad, smanjilo bi se spemovanje, vredjanje, smanjio bi se broj retardiranih postera, dobilo bi se na kvalitetu definisanja sto je najvažnije, i definicije bi se opet citale, jer bi definisanje opet bio prioritet.

Ja sam naveo pozitvne strane uvođenja ovih opcija, hteo bih da čujem negativne , da li bi se smanjilo interesovanje potencijalnih novih članova za vukajliju, ili recimo da li izazvalo to bujicu definicija tipa: "Dajte mi plus treba mi ko leba"...? Znam da su posteri doprineli registaciji velikog broja novih članova, pa bi možda zbog ograničenja zainteresovanost opala...ne znam, ima sigurno i loših strana, interesuje me šta mislite...

I znam da je bilo sličnih predloga, ali mislim da nije u tom trenutku bila ovakva situacija, to jest, sajt vukajlija se nekako promenio...postao je dosadniji...a opet možda se to samo meni čini, jebemliga...

PS: Ovo mi je inače prva otvorena tema ikada, pa imam malu tremu, tako da... ako sam glupost predložio odbijte mi na nedostataku iskustva;).

PS: Od onakvog foruma ostalo, ko poslednji pobednik 80 i kusur, informacije o banovanim korisnicima sajta i konkurs za najgluplji poster...a ponekad na poslednjoj aktivnoj temi je postovano pre sat vremena, što ranije nije moglo da se desi.

Подржавам ако из тога добијем неку вееееелику корист............ :)

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.Da...i postovanje na forumu.Ipak se na forumu moze nauciti dosta o koriscenju sajta.Ostalo pozdravljam.

ovo ti je pišanje uz vjetar, vjeruj mi...

Mislim da se ne slažem sa ovom diskirminacijom po popularnosti. Ovi što imaju bruka veliku popularnost su se ionako digli mnogo.

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.

Potpisujem.

Мислим да би увођење оваквих ограничења довело Вукајлију корак даље до тренутка када ће и сама постати оно што је већ сада за многе - браузер игрица.

Искрено, сумњам да ће реализација овако нечега донети икакво побољшање сајту.

Peki pa što bi samo modovi imali igračke na sajtu:)
Ja se slažem samo za postere previše je govana tamo

Takodje,mislim da to kupovanje privilegija ne bi bas bilo regularno.Prvenstveno zbog toga sto ima XYZ slucajeva gde se na neku nekvalitetnu definiciju daju plusevi "zbog autora",pa mi se cini da bi tu licna,ili nekakva prisnija net poznanstva igrala kljucnu ulogu.

Седамнаести пут ћу рећи да треба увести границу за постере. Петсто или још боље - 1000 поена. Моје је мишљење да би та мера фино очистила Вукајлију, таман колико треба.

Ćamil

ovo ti je pišanje uz vjetar, vjeruj mi...

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.

Suština toga je da se smanji broj duplih naloga, i samim tim i zloupotreba, jer ko zna koliko ima duplih naloga napravljenih samo da bi se neko izvređao, da bi se otvorila trol tema na forumu ili stavila nečija definicija u omiljene...a sa druge strane se dobija takmičarski duh koji je do skoro postojao na sajtu.

Mislim da se ne slažem sa ovom diskirminacijom po popularnosti. Ovi što imaju bruka veliku popularnost su se ionako digli mnogo.

Slažem se da je diskriminacija.

ovo ti je pišanje uz vjetar, vjeruj mi...

Znam, ali eto...

Baš to stivene ja sam postao poster hejter na jedan plus dam 20 minusa nije normalno kakva se govna postavljaju

casper protiv sam ovog tvog predloga jer bi verovatno došlo do sitvacije gde tuce novih autora piše 5 nekvalitetnih definicija u poteri za 500 bodova pogle neki čak vijaju 50 samo zbog četa

Ja kad vidim ovo ja bi ukino postere...
http://vukajlija.com/posteri/umbrella-51726.jpg?1292019633
Pokušajte naci smisao u ovome...

postavi na konkurs represija

Генерално ми се цео овај предлог допада, па ћу рећи једно за!

Па ако се баш удубиш у суштину мого би једно 20 смисла да да пронађеш........хахахаха

Ja kad vidim ovo ja bi ukino postere...
Pokušajte naci smisao u ovome...

Ја ту видим смисао.