Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Prestao sam više i gledati definicije i postere.Jedino u odabranim ima ponekad koji dobar poster ili defka...
Ne, kakav koncert? Veceras samo sviram kurcu :)
Ta, mante, ljudi, 80% ljudi na ovom sajtu juri taj jebeni skor, valjda da poveća ta muda, koj kurac, nemam pojma....
Ljudi ovde pišu da bi napisali nešto, to ne valja i odatle brdo definicija na koje bi i oni sami dali minus da ih je neko drugi napisao.... Skor ništa ne znači. Ja sam konkretno davno digao ruke od takmičenja, da nisam šaltao bih po deset defki dnevno i verovatno bi mnogo brže rasla popularnost, a ne smatram sebe nekim ekstra autorom, jebi ga pišem kad mi se piše i kad imam šta da napiše....
meni je skor bitan, da se ne lazemo, ali u smislu da mi je poreazavajuce kad vidim da nesto sto sam napisla, nesto oko cega sam se bas potrudila ima cirka 20 ocena (nebitno plus ili minus). eto, to mi je nekako... tuzno... da pisem, a da niko ne cita....
оно што сам већ била написала неколико пута и што је већ исто толико пута било искулирано, мислим да људи не читају нове јер има превише одабраних. Тј. не превише него довољно да не пожелиш да прочиташ још неку. Говорим о себи наравно али сам сигурна да има доста таквих случајева. Десет до петнаест нових дефиниција дневно на насловној је сасвим доста за све који долазе на сајт двапут дневно, једном дневно или ређе. Пре, кад је била деф дана, била је једна дневно и то је био разлог да читаш нове које излазе.
А за постере онај предлог с поенима такође се не слажем, јер постоје сјајне постерџије који просто не пишу дефиниције, то је ја мислим више пута напоменуто већ
Zabole me bas za skor,a u ostalom se slazem sa Pegi Bandi.
Slažem se sa leeksi u vezi definicije dana......a što se tiče postera ...već sam napisao uvedite rangiranje i za postere uz dodatak ako neko napravi glup poster, to jest modovi odluče da ga brišu, da dobije neki vid bana na postere ,to jest da ne može da kači postere par dana...fazon ban zato što si glup ili tako nešto :D
Mene boli kurac za to sve. Eto. Da i ja malo serem.
Nesto ne stima, primetio sam i ja, od uvodjenja promena broj onih koji citaju moje defke se prepolovio - pretpostavljam da je to slucaj i sa drugim autorima.
Ja cu se sloziti sa idejom samo iz razloga sto vec imam dovoljno poena da uzivam u privilegijama koje ogranicavate istim... a da nemam dovoljno nebi se slozio sigurno... malo je okrutno...
http://i7.photobucket.com/albums/y283/Forte-01/posters/mindblown.jpg
Potpisujem.
MRTVE DEFINICIJE, ŽIVE NISU
Izludjuje me kada napisem defku, a prvu ocenu dobijem posle pola sata. Ne znam da li je problem u odabranim definicijama, ili u nekoj drugoj promeni na sajtu, ali ranije je sajt imao manje korisnika, a bilo je vise ocena po definiciji. Mozda su odabrane definicije olenjile posetioce sajta, pa vise ne citaju nove, vec samo odabrane defke. Mozda su nove definicije toliko lose da smo svi izgubili volju da ih citamo. Ili je sve to zajedno. Ne znam sta je, ali neke promene na sajtu su po meni vise nego potrebne.
Ма можемо ми овде у празно да прелажемо до сутра.Биће.
Što se čitanja tiče, niste sasvim u pravu, zato što je i ranije bilo tih "slabo ocijenjenih" definicija - to su bile sve one koje nisu dobile bar jedno "omiljeno", iz bilo kojeg razloga.
I ranije su se čitale samo one u "najomiljenijima danas", i to uglavnom prvih par stranica.
Kao i ranije, ne znači ako imate skor 15:5 da je samo 20 ljudi pročitalo defku. Ne ocjenjuju svi sve. Neke defke nisu za plus, a ni za minus, i eto...
Ne treba više trošiti riječi na to, i dodatno se udaljavati od pisanja i čitanja na ovakvim temama. Pišite, čitajte i komentarišite. Ako hoćete.
Mada, kao i prije, smatram da bi trebalo da postoje neke granice, slično ovome što je iznio Casperkaz. Ko zna, možda i bude nekad.
Luli pa ja to i rekoh, s tim što se definicije čitaju, ali se manje ocenjuju, to je tako jbg. Mislim svi su uočili to, sad je glupo pričati da se čitaju/ocenjuju kao i pre, ipak je dosta manje ocena, pre su definicije u prvih pola satu dobijale baš, baš dosta glasova, bez obzira da li ih je neko omiljenovao ili ne :) to sad nije slučaj, sad se na prvu ocenu čeka neretko i po pola sata.... Znači one najnovije definicije se slabo čitaju i vrlo moguće da je to zbog velikog broja odabranih
Realno,da svako ocenjuje svaku,svi bi imali etiketu hejtera.
Ево да се посерем одмах на прелдог за који сматрам да је морбидно ретардиран и да немва везе са мозгом.
Позитивне стране не постоје. Популарност се добија споро (у физиолошким условима), може ектремно брзо ако укључимо и патологију интернета. Једино ограничење које ми је ок је за чет.
Дакле, опет би се подстакло лобирање, и јурење популарност, дуплирање дуплих налога, смарање модова за хејт на дефиницијама, па би модовима више пуко курац и пријаве хејта би биле санкционисане.
Ктитор опције треба да добију само чланови који су се истакли квалитетом који би се одредио субјективно, као и дефиниције на насловоној, а не на основу јебеног броја који је подложан манипулацијама већим него увлачењем у дупе мод тиму. Или да нико не добија сем оних што су уплатили.
Опет истичеш јебену трку за популарношћу - спем дефиницијама (ко да га нема довољно), спем коментарима на тим ретардираним дефиницијама како би се приметиле, спем линковања тих ретардираних дефиниција на другим ретардираним дефиницијама, бла бла бла...
Лоцк.
боље ово него опште мртвило
а ово не капирам, како молим где могу да добијем, а да не уплатим?
ебо вас лоцк, што лоцк? ако ти смета немој да улазиш овде, иди у јебање...или где већ
A ja nešto mislim da se o ovoj temi pričalo pun kurac puta.