Prijava

ух знаш како воле кинези кад пљујеш јапанце... више него да упаднеш у неки добој на славу и кренеш да јебеш турцима мајку

Tilmo ne gubi nadu, ni ja ne razumijem skandinavske jezike pa sta mi fali?

Znam to, mada kapiram da su u istom fazonu kao mi, da ih pujdaju svakodnevno na strane agresore i ostale spike. Generalno do jaja iskustvo svakako. Ne kazes opet koliko ostajes, 3 meseca i te fore, ili duze?

9/10 verovatnoca da ce kad ode da stavi Valterovu sliku sa pujo beretkom na sotku!

па ако нађем задовољавајућ посао остаћу док ме не отерају мотком

Jedna drugarica otišla da predaje engleski u septembru, za sad je zadovoljna. Ona je preko neke agencije otišla koliko sam razumeo, oni joj našli posao, ona morala neki kurs da završi da dobije licencu i to je koštalo 300-400e, kineski joj ne treba uopšte. Tamo ima smeštaj i hranu i oko 1200e mesečno, ugovor na 10 meseci. Radi 5-6 sati dvevno i zajebava se, tamo je gledaju ko boga

Al brate ne znam kako ćeš se ti snaći pošto si debeo i ne znaš kineski

Miki zajebavas li me da 1000 cisto ne ostane?

Jok :(.

Bukvalno na ruke dobijem isto kao i oni + neke bonuse od 200-ak evra, ali mi je stan sa računima skoro 700 evra, registracija + osiguranje + gorivo za kola 200-ak, klopa 150 evra....

Komso je moj iz Svedske meni jos prije 15 god govorio i da polozim za varioca razliku top placeno je. I aj racunao za 4-5 hiljada da bih otisao zavisno da li ima smjestaj i hranu, i vice on ok sredicu ti i na kraj ode u Njemacku i meni kurac od posla. Ex gasterbajteri pogani, svi str isti

isti slučaj i sa mojim komšom iz Švedske :D

Brate bas sam mislio bolje zarade da su jer je skupo sve. Ok kontam malo manje plate tamo dje imas hranu pa ne moras u restoran i slicno, ali ti opet nemas troskova nekih, cak se hranis kuci, ne pijes, ne pusis, ne kockas i opet kurac.
Ne znam od cega zive ti ljudi tamo xDD

Млатони
Al brate ne znam kako ćeš se ti snaći pošto si debeo i ne znaš kineski

:D

E jbg, varioci su dobro plaćeni jer jbg nema ko to tamo da radi, a i strada zdravlje. A za servise mogu da priče nekoga i tamo, samo kad neko sa strane dođe onda gledaju da mu ponude što manju platu, po mogućstvu minimalac. Bukvalno je 1000 evra razlike, tipa ja, kinez i 2 poljaka koja imamo ovde imamo po 2000 bruto, a šveđani po 3000 bruto. Al bolje i to nego da radim u Srbiji za 300 evra.

Inače razmišljam sad kad mi istekne ugovor da apliciram za taksi licencu. Veća je plata, a i da nastavim porodičnu tradiciju xd.

U norveškoj su bolje plaće.

Ali su cene nerealne. Preko 1000 evra je garsonjera, hrana je preskupa, a sa kolima bih mogao da se pozdravim zbog osiguranja i cene goriva. A i ne znam da li mogu radnu dozvolu da dobijem tamo.

Aj ne zezaj, burazer je doktor, ima i srednju za fizioterapeuta, al je zadnje dve god radio kao negovatelj. To mozes i bez skole da radis, evo posle tri god kupio bemvea nekog od 15k evra. A tek je sad sredio papire za doktora, pa ce da prima oko 7-8k evra. A do sad su on i zena primali onaj minimalac od 3k evra.

Jeste skupo, al ne mogu da verujem ako stekas da ne mozes ds ustekas barem soma ipo mesecno.

E jbg, varioci su dobro plaćeni jer jbg nema ko to tamo da radi, a i strada zdravlje.

Kako to mislis strada zdravlje?

Inace, ove zanate poput varioca mozete i u njemackoj 100e dnevnica krevet i nekakva hrana. Kod nasih ljudi, da, na crno.