Automobilizam

1. Taj će otić' prije Nive x)

2. Nemoj da pričate ko nemači pojma nije to Yugo 45 da kuva. Taj motor se vrti u 18 000 obrtaja, ko Yamaha R6 pa vi vite.
    I BMW radi na tome da smanjuje kubukažu i kuca konje i obrtaje. 13 000 će biti crveno :)

3. Jebote, pa kako to mogu.
    Hiljadu kubika -> hiljadu konja?
    R6 ima oko 700ccm i 120KS, što mislim da je i dalje odličan rezultat (pogotovo za motor), a ne 1000 konja.
    Svift iz 1.2 izvlači skoro 100KS, što mislim da je previše.

4. Ma nije to zdravo. Mečka 2900 ccm, 129 KS, evo je na 700 000 km i još ide ekstra.
    Ta kola sa malo kubika, a puno konja i obrtaja će malo kilometra moći da pređu. Umara se motor jako.

5. R6 ima 600 kubika. Konjaža zavisi do godišta. Što novija više konja, prosečno 5 godišnje plus olakšavanje rama po toliko kila.
    Ljudi na tom motoru nisu delovi ko na običnim, tj legura i čelik, karike, hilzne. Postoje i keramički klipovi jebemu dan...

6. Mercedes 2.0 dizel obični, 55KW. Ja ga golfom ostavim daleko iza sebe, ali je motor odličan!
    Imao moj kolega, dok sam taksirao, 124-ku one krem boje, iz Njemačke stigla sa pola miliona, on prelazio 50 'iljada godišnje u taksiju, troši malo više ulja (što je normalno za takav motor) i još se vozi! Kad se voziš u njoj ništa ne klima, ništa ne škripi, solidno vuče i poslije 25 godina.

7. Mercedesu 124 je neophodan 2.5 turbodizel da bi nosio auto te težine.

8. Boxer
    R6 ima 600 kubika. Konjaža zavisi do godišta. Što novija više konja, prosečno 5 godišnje plus olakšavanje rama po toliko kila.
    Ljudi na tom motoru nisu delovi ko na običnim, tj legura i čelik, karike, hilzne. Postoje i keramički klipovi jebemu dan...

Ok to za R6 (a i za jači R1), ali jebote hiljadu konja iz hiljadu kubika nemam pojma kako su izveli i koliko će to da traje...

9. Japanci brate, dovoljno. I nikad nećete pogoditi kolika je prosečna potrošnja tom motoru :) Smešno.
    R1 2011 godište su napravili tako da je nije moguće voziti. Bukvalno. Šestom sa 80 što joj je ler gas zavrneš na pun ona prevrće na leđa. Neverovatan motor. Videli šta su radili sad prave ove sa ičupanim viljuškama sa 600 kubika i daju im nazim Yamaha za ljude. Bolesnici. 180 kilograma 180 konja ova R1

10. Ma, većina motora je za bacanje posle 40-50 000 km, bar što sam ja video do sada

11. Pežoov motor 1.9 čist dizel u npr 405-ici prelazi 500-600 iljada bez ključa i sve to vreme pali na minus 30, sve te godine. 1.6 iz 205 i 1.6 iz Golfa 2 čisti dizeli takođe.

12. Boxer
    Japanci brate, dovoljno. I nikad nećete pogoditi kolika je prosečna potrošnja tom motoru :) Smešno.

3.5 litara prosječno? (imam 3 pokušaja lolo)
    A u šta ugrađuju taj motor?

13. Svaka Honda Prelude npr ili Akord će skoro isto uraditi i to sa benzince. Bmw 320 šestak 400 000 tek počinje da posrće itd itd :)

14. Jel' mi pričamo o kolima ili motorima?

15. Ja sam zadovoljan i turbakom na Golfu. Ide skoro ka' 1.6 benzinac (mada 1.6 benzinac smatram tromim za benzinca) i malo troši, ali je 1.6 atmosferac, zbog samog nedostatka turbine nešto izdržljiviji.
    A i njih su znali da dotuku. Kad 'oće da crkne guta ulja više nego goriva, ali fantastično ide.

16. O kolima. Na Yamahama pucaju klipnjače na toj kilometraži, tu je najslabija a izforsirani motrori.
    4 litra gtd. Prototip motora posebne firme neke, jebem ga koje sad, zaboravio sam neću da lažem koja sarađuje sa svim japanskim proizvođačima tako da kad se pojavi fanatik voala. Odeš i ubaciš to u Suzuki Maruti lagano, samo mu malo ojačaju karoseriju, zglobove, vešanje i toeto.

17. Moj skuter prešo 30 000, ide ko zmaj i dalje. Platio ga 800e novog.

18. Ja sam ko Džeremi Klarkson za motore x)
    Kad smo već kod japanaca, šćeo sam da kupim korolu neke 2007, 2008, nego me ljudi odvraćali. Vele "za koliko prodavaju golfa dvojku i korolu znaš kakvu korsu možeš da nađeš". Majku im jebem, nijesam peder pa da korsu vozim. Jedino zajebano je što nema djelova, a do 2011 jedini servis u CG bio je na Cetinje. Ako ti nešta ode šlepaš je 80km i čekaš 7 dana da dođe dio iz Japana, dok je za vagen/audi bilo lako, jer su Crnogorci pokupovali pola Berkovića lolo. Jednom je otac otiša' u Berkoviće da kupi dizel agregat i vratio se sa Audijem 80. Golfa smo 2 od tamo uzeli (jednog indirektno, sivi GL, ali je moj bio bolji, pa je majka uzela sivoga).

A što se tiče tog gore oglasa, ne treba da začuđava. I mnogi prevoznici kupuju autobuse iz Njemačke koji bi tamo trebali da idu u presu.

19. Čemu se vi ljudi čudite... Iz atmosferskog benzinca se snaga izvlači iz obrtaja, čto veći broj obrtaja, to veća snaga. To je usko povezano sa hodom klipa, što kraći hod to više obrtaja. Naravno, u te motore kao što Boxer kaže idu izdržljiviji delovi. Mana je što se takvim podizanjem snage smanjuje obrtni moment, tako da se uglavnom ne može izvući više od 100-110 Nm po litru zapremine, i to tek pri visokim obrtajima, zato su ti motori lenji pri nižim.
    E sad, nadpunjenje premošćuje i ovu poteškoću sa obrtnim momentom, tako da je lako izvući veliku snagu i obrtni moment iz malog motora, a kamoli većeg. Je l' znate šta rade ljudi sa korvetinim motorom, onim V8 od 6,2 litra? Izvlače po hiljadu i po, dve hiljade konja pa šta?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.