Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Poplavo, zavisi šta 'oćeš od auta. Za te pare možeš da kupiš i Golf 2 i Audi 80 i Pasat B3 i Punto. Koliko prelaziš godišnje otprilike. Mislim da nećeš auto koje je starije od tebe...
Ја би ти препоручио Бубу јер су оне као вино што старије то више црпе мошус из храстовине која је опаљена у процесу производње баш као и барик бурад. Не би ти препоручио ове са металним праговима и воланом јер ове са храстовином мање троше а и лепше изгледају на путу. Што се тиче мотара препоручио би ти бубу са седмоцилиндричним дизелом ве осам.
ШТА СИ СЕ УСРО ГТД ЈЕР ИМА НЕКО КО ЗНА БОЛЈЕ ОД ТЕБЕ СВЕ О АУТОМОБИЛИМА??????!!??!!?!!?!?!?
Није битно колико ауто троши него да ли је сазрело и спремно за кушање
Не бих баш голфа, некако ми је лош. Пунто већ може али кажу да је од пластике скроз, али су јефтини дијелови. Ајакс како мислиш Буба, какав храстов праг? Зар аута уопште имају дрвени праг? Ти мене зајебаваш?
Имаш оргинал буба које имају трешњев праг оне су ти још боље јер су прагови нагорели па не могу да труле ко барик бурад за вино
Da te lepo sluzi Pasat. Dobar auto, ali da znas da se mnogo bolje ponasa sa 14 felnama nego sa 15, ako ne verujes probaj. Sa 15 je pretvrd i lomi lezajeve na tockovima mnogo lako. Podizaci su mu problematicni, ima makaze ko na fici, a ne sajlu da ne verujes. ABS je isto izdrkan tevesov, kada ne radi neki senzor, kocnica postane tvrda kao kamen. Rucna je jebena ako zariba zbog diskova pozadi. Zadnji brisac ne radi na 90 posto pasata uopste a gepek je uvek malo protruo u donjem desnom uglu. Menjac je na sajle, nije na poluge, i lepo se salta, ali hoce da pukne ona kocka gde se kace sajle na menjac. Posle moras da menjas sajle sa sve kulisnom. Taj motor je dobar, ali trosi. Ja sam imao Pasata trojku 1,6 TD interkuler i uzeo sam mu dusu u kompletu. Da, brave nisu za kurac, ima jedna mala bela plastikica koja se stavlja na lim pre brave, ako ne njema nikad ti brava nece raditi kako treba, a ona nema da se kupi... Inace sve pasuje od Golfa dvojke od podvozja i mehanike, samo ima distancere na viljuskama i vece poluosovine.
Poplavo, dobar je punto ako ga nadjes sa manje kilometara dobro odrzavanog. Naravno kazu da je mk1 bolji od mk2...
Evo jedan Fiat, fino izgleda samo sto je 200k obrnuo
http://www.pik.ba/artikal/9457468/fiat-brava-1-6-elx-100-16v/
Ma pušti poplavu, troluje ka' i ajaks...
@torazulu
Prvo da ti se zahvalim.
Za zimski set ću 14'', ali aluminijumske 15-ice mu izgledaju male, iako su njegove original. Jebi ga, meni golf preko ljeta nosi 15'' evo već 3-4 godine. Jes' malo tvrđi, ali se ne sjećam da sam šta oko trapa mijenjao. E da, mijenjao sam ležajeve kad sam kupio felne pa 2 mjeseca kasnije. Inače, kad ga pretovaram ili idem van asfalta stavim mu 13'' sa M+S gumama. Moraću mu sljedeće godine 14'' ljeti, pošto mi je sunđer sjedišta otiša' (nije prošlo 150 'iljada još), a ovaj što ga je radio pobjeg'o za BiH, pa za Njemačku.
Zadnji brisač mu za divno čudo radi, a da ne radi skinuo bih ga, jer zna da se podigne i stoji vertikalno na sred stakla.
Jel' se ta bijela plastika vidi spolja, pa da vidim ima li je na bravi kad budem sljedeći put išao kolima.
EDIT:
Ove felne su mi na pasata:
http://istargazer.ca/images/b3b.jpg
Budi srećan ako je to prava kilometraža...
Znaš li kako uopšte izgledaju kola sa preko 500 'iljada? Mogu da izgledaju ka' nova.
http://www.carlander.ba/automobili/fabia-presla-milion-kilometara/
PITANJE ZA AJAXA: MENI SE SVIĐA OVA BUBA SA HRASTOVINOM ŠTO STE OPISALI GORE ALI JA UČESTALO JEBEM U KOLIMA PA VAS PITAM DA LI JE TO DOBRO OBZIROM NA TEŠKE VIBRACIJE KOJE SE TOM PRILIKOM STVARAJU MORAM LI UGRADITI KAKVO OJAČANJE?
Ne bih ti preporučijo.
Ja sam jednoj stojo na prag i puko sa mojih 110kg šta tek raadi onima koji 60 imaju.
PITANJE ZA PANINARA: KAKO USPEŠ DA UTERAŠ KOZU U KOLA? BUNI LI SE? DA LI SE UZJOGUNI I ODUPRE NOGAMA?
NE ZNAM BRATE PRIŠTEVAC POJMA NEMAM NIKADA NISAM TO RADIO ALI BI BILO DOBRO DA PITAŠ TATU TVOJEGA ON JESTE.
GTD, JAKA JE HRASTOVINA ALI ONO GORE DOLJE SA ĐEVIJKOM UMIJE DA NAPRAVI ZAMOR MATERIJALA :-)
Ma đe jaka, trula sunce joj jebem.
Što je neko ovoga sašio.
http://images02.olx.co.za/ui/2/91/38/1351494298_450698338_5-Vw-golf-2-jumbo-automatic-Vehicles.jpg
Pricao sam ti da sam ja starog golfa sastavljao od dva, bješe mi se jedna džeta uselila u gepek.
300 maraka zadnja polovina, marke bijahu tada. I ruke još 500 + farbanje pojma nemam što me šćaše da radim to. Ali je dobro bilo ispalo.
I proda' si ga kao neudaranog u prvoj farbi? x)
Poklonio sam ga mlađem bratu kad sam kupio nova kola.
On ga je proda kao neudaranog :-)
Hehehehe.
Koje je boje biJo? Šta je od opreme imao? Ako je imao alu felne reci mi koje. Da ga nije prodao u Nikšić? x)
Sivi (pola crveni) nije, osnovni 1300 čini mi se benzinac fabričko sve na njega. Cak i kasetofon.