Automobilizam

  1. Meni su automatici dobri za službena kola. Prvih 6-7 sati mi je svedno, ali mi posle baš prija da što je automatik. Naročito danas kad sam imao 7 sati vožnje po Beogradu po standardnoj gužvi.

  2. Ma automatik je šef, evo već sam se potpuno navikao na njega i frka mi je kad sjednem u vitaru xD

  3. MANUELAC BRE, jebali vas automatici, sekvencijalni, robotizovani, CVT-ovi i sl. MA NU EL AC JE ZA KO N.

  4. Jes, kad bih imao neko bijesno i sporcko pa recimo da ti treba.

    U obično auto nema potrebe za striktnim manuelcom.

    Nekada sam i ja bio lud i nabrijan pa je bilo AAAA MANUELNI I SAMO TO, al sad bih uvijek birao automat :D

  5. Sad ozbiljno: Ukusi i potrebe su različiti, kako kome odgovara, podržavam. Ja manuelca uvek pre automatika, jbg takav sam.

  6. Manuelac majka.

    electrolover
    Kakve su Astre G? Drugar gleda kola da kupi, pa mu se zasvidjala ona. Mislim da je cak ovaj model:

    http://www.polovniautomobili.com/oglas3691409/opel_astra_g_17_dti_5_vrata_

    Otac mi ima Astru G, pored Golfa. Limarija je dobra, mnogo bolja nego Vektrina, na njegovoj se nije pojavila ni tačka korozije. Imao je nekih kvarova, ali ništa ozbiljno ni mnogo skupo. Ne sviđa mi se jedino što je Astra F prikladnija krupnijim vozačima.
    Održavanje nije skupo (otprilike ka' Golf 4), mada joj je dizel tromiji, bučniji i više troši od TDI-a, ali je Astra i jeftinija.
    Jedini problem: Astre 2.0 dizel su imale problem sa pumpom koji je otklonjen neđe 2002, čini mi se.

    Lagunu dvojku ako nije spreman da održavaš, krkaš pare u nju (skupi djelovi, zna se pokvariti) nek ne kupuje. Nije pouzdana kao Laguna jedinica, koja je baš korektno auto. Najčešće jedinici odlazi trap, ali nije skupo.

    EDIT:

    Dajte neki koji je jeftin, udoban, sportski, brz, malo troši, jeftin za održavanje, a da je izuzetnog dizajna i što noviji

    Jeftin - ...
    Udoban - Pasat B3
    Sportski i brz - Pasat B3
    Malo troši - Golf 2
    Jeftin za održavanje - Golf 2
    Izuzetnog dizajna - meni su oba fini za to godište
    Što noviji - Oba su nova, nemaju ni 40 godina x)

    Razmišljam se da prodajem Pasata, pošto sam kupio Transportera, pa nema (tolike) potrebe za 2 komercijalna vozila.

    Mercedes W210, fenomenalan auto, na auto putu 130 km/h troši 6 litara dizela, ne umara u vožnji (danas sam 11 sati proveo u njemu i nisam umoran nešto naročito), brz je, jak je 3.0 td, e sad, dizajn je malo diskutabilan mada je meni lep auto.

    Eh... Morao sam da se napijem da bih ga prežalio.

  7. Isprobah danas kombi.
    Vozim jedno 80, pretiče me lik u 307-ici kojeg ne mogu stići na pravini, a u krivini spušti na 60-70km/h. Reko' nećeš mene i nabih ga na 120. Tu je počeo da se trese, ali sam zadovoljan za 44KW.

    http://www.vrelegume.rs/test/infinity-q50-eau-rouge/
    Previše agresivno izgleda za moj ukus.

  8. Tebe niko ne sme da obiđe na ulici? Mada realno i jeste, ni ja nisam dao kad sam imao 14-15 godina Šta im ja jebem majku.

  9. Nije da ne smije, nego on kad me pretekne ide malo brže od mene na pravcu, a u krivinu ukoči na 70km/h, a može proći i dabldeker brže. Smeta mi kad zbog nekog ko me pretekne moram da kočim, a ne mogu da ga lagano obiđem (uslovi puta do dozvoljavaju), pa sam morao tako da reagujem. Najgore je što mi se to uvijek desi kad imam određeno vrijeme dolaska na odredište (čitaj žurim).

  10. http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/9018

    MINI CLUBMAN IMA ŠEST VRATIJU

    Samo se nadam da ovo "vratiju" na hrvatskom ne znači "vrata".

    I ovo je fora:
    http://www.simoncars.co.uk/austincv/slides/Austin%20Mini%20Moke%20front.jpg

    Jel' se ko vozio u njemu?

  11. Samo se nadam da ovo "vratiju" na hrvatskom ne znači "vrata".

    E, jebiga, znači kad napiše seljak. Moji su babe i dede iz Slavonije, Dalmacije i Like pa su govorili normalno i manje više su svi u tom kraju govorili ispravno.

    Kolega, ne valja slika, kači novu.

  12. Mouk?
    Meni se sviđa, nije motor, a osjetiš vjetar u kosi (ili ceradu na glavi), dok je sjedišta lako podesiti krivljenjem metala rukama.

  13. Ne razumem svrhu ovog Mouka. Još je ružan ko đavo.

  14. Jes' da nema praktičnu primjenu, ali jako rijetka i mene simpatična kola. Kupiš đeci da se voze u školu kad tebe mrzi.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.