Automobilizam

1. pa ja to ne bih dalje od prodavnice išao njime. GREOTA

uostalom, ova pederčina sa mečkom neće da da da zapalim u kolima.
    gušt bi mi bio

2. Iša' je on jedne godine, preko 100km u jednom danu, ali preko 70-80 km/h ga ne ćeraju.

3. Evo Voksola, a imaju ti ljudi i Ford T i još nekoliko zanimljivih auta (taunus, bube, opel gt, bmw isetu...)
    http://www.oldtajmeri.rs/phpbb3/viewtopic.php?f=91&t=2139
    http://www.oldtajmeri.rs/phpbb3/viewtopic.php?f=91&t=2174

4. pa to teško kao tenk

5. OSAMSTOTRINESKA, I OTAC I MATER!

6. Random komentari stranaca na finansijsku situaciju na Balkanu:

They are driving oldtimer cars. Must be so rich!

7. They are driving oldtimer cars. Must be so rich!

лолололололололололол лупио лик и осто жив

8. Skocimise, mozes li pitati onog ortaka ako ti nije problem kako je odvrnuo ono na kucistu pumpe za Fiata?

Spremam se da popravljam sam ovo. Trebace mi oko 20 maraka jer vjerovatno trebam kupiti Loctite tecni metal koji je oko 17 i bakarnu cijevcicu jer se ne preporucuje nista drugo za direktni doticaj sa benzinom. Plus moram napraviti alat za odvrtanje toga, procitao sam da su ljudi to radili sa plasticnim cijevima za kanalizacione odvode fi 120...

9. Кацмо већ код ол'тајмера, ово се све слабије виђа:
    Ikarbus IK 111

http://s9.postimg.org/6rm3yn3pr/Image006.jpg

Било их је у НСу бар трећина возног парка, ниједан није остао

10. Onaj prsten oko pumpe se skida tako što ga zaliješ koka-kolom, malo odstoji i onda francuzom.
    Ako ne ide i dalje onda wd i vrela voda ili po mogućnosti neki vrelin fen, pa francuz ili ključ odgovarajuće veličine.
    Ako ne ide i tako - štemajz i čekić.

11. Prvo otvoriš čep rezervoara, oslobodiš vakuma, odvrneš prsten, otkačiš sve sa pumpe i izvadiš je vani. Gumeni prsten obriši odmašćivačem, čuvaj ga dobro (kada se vraća pumpa prvo taj prsten pa tek onda sve ostalo).
    Ako imaš malo goriva u rezervoaru možeš ga usput očistiti, povaditi ono trunje što se nakupilo.

Uzmeš borer 10, klepiš rupu uspravno sa pumpom, izvučeš crijevo, nastaviš ga, osiguraš, ulijepiš da ne mrda, jednostavno zaobiđeš pipak.

Ako misliš da ne možeš odnesi pumpu kod nekog majstora, to će ti uradi za 20-30 maraka, garant znaju no nije to nuklearna fizika, kad smo mi to mogli može svako xD

12. Hvala Skocimise na tutorijalu! Nisam jos nista definitivno odlucio kako cu raditi. Sacekacu mozda jos dan - dva, jer mi se ne zuri, a mozda negdje izleti taj dio za 20-30 maraka i da se ne zajebavam za istu cijenu.

13. Eto, to ti je pametno, sačekaš vikend fino i onda ko gospodin.

14. Baš na četu nešto pišem i lažem kako vozim reli, i padaju mi na um reli vozači, i brate koliko je moćno ovo ime i prezime: JARRI-MATTI LATVALA. Zamisli zoveš se JARRI-MATTI, upoznaš se sa djevojkom, kažeš joj kako se zoveš ona ovlaži do koljena i odmah akcija.

Drago mi je, ja sam JARRI-MATTI LATVALA i ja JEMEN.

15. http://3.bp.blogspot.com/_AYaFFddDnhA/TSH3h67sasI/AAAAAAAAAEQ/jcq1vAWMZlc/s1600/tatra-8x8-truck.JPG

Nećete vjrovati šta mi se desilo. Pretiče me Mercedes ML, ja za njim, a iza mene žena sa 307-icom. Vozimo oko 130km/h, pravina, 307-ica me pretiče, kad ono radar. Ovaj sa Mercedesom koči, ova sa Pežoom, prelazi u lijevu stranu i koči, da ga ne bi udarila, a ja za njom, na 1cm, zamalo da se spucam u nju.
    Zaustavi nas svetroje policija, meni veli da malo sporije vozim, nije mi radar očita' brzinu. Onda nastupa čuđenje. Iz ML-a izlazi DIJETE od maksimalno 15 godina. Šta zna dijete šta je 500 konja.

16. Hha, dosta je takvih dana, maminih i tatinih što voze. Tuga.

A meni se desilo prije nekih godinu dana nešto, tj. preteklo me neštololol.
    Vozim ja jedno 110km/h, i pretičem neki kamion ispred a iza mene neka škoda, nabudžena. Ono vidim da je lik nabrijan u gepeku mi. Ja se sklonim u desnu traku nakon što sam pretekao i prošlo je možda 3 sekunde prije nego što ga više nisam vidio. Bila neka superb škoda. Brat bratu čovjek je za nekih 3-4 sekunde navukao na 200. Ode čovjek k'o da ga nikada nije ni bilo. hehe

17. Ja sam protiv divljanja đece. Nemaju ona iskustva, mogu, nedaj bože, da ubiju sebe ili još nekoga. Al' najjače taj klinac izlazi iz kola sa novčanikom.
    Tako potopi kočnicu, ML dobro koči, da je bilo još koje auto definitivno bi došlo do sudara. Da nijesam drža' malo veće rastojanje od Pežoa (jer me je nekoliko trenutaka prije preteka'), ili da je neko bio u lijevoj traci, svašta bi bilo.

18. Ja sam protiv divljanja đece.

A odrsli slobodno. Odrasla osoba ne može i neć pogriješiti, te ne može ugroziti svoju i tuđu bezbjednost. Ne?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.