Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Ako se serijal zove Pesme leda i vatre, a sve je počelo ledom (u prologu Igre prestola kada onog bolida nakurčenog vataju Tuđini), red je da se sve završi vatrom. Mislim da će, ako nam Džordž poživi dovoljno da završi serijal, konačni sudar biti između zmajeva i tuđina i da će zmajevi (to jest kraljevstvo ljudi) pobediti. Kraljica će biti Deneris, ali pošto je Martin lud možda će i ona da pogine. Šta vi kažete? (Ako neko zna odnekud šta će biti, nemoj da piše. Hoću samo nagađanja)

2. Taman posla da neko zna sta ce biti, mislim da ni sam Martin ne zna. Pazi, pretpostavka za zmajeve i tudjine zvuci veoma verovatno. Nego mene muci sta cemo s R'lorom. Kao sto svi znaju, magija je do sada u svim delovima bila svedena na najmanji moguci minimum. Najveci magijski cin do sada je bilo ono stvaranje senke koju je (zaboravih joj ime) ona svestenica poslala da ubije Renlija. Isto tako Toros od Mira koji takodje sluzi R'loru uspeo je da digen vise puta iz mrtvih onog viteza, ana kraju i Kejt. S' jedne strane imamo Melisandru (sad sam se setio) koja je negativna i Torosa koji je predstavljen kao pozitivan lik. Oboje sluze istom bogu. Pitanje je, kakva je priroda tog Boga? S obzirom da je bog vatre, predstavljao bi savrsen antipol tudjinima. A opet, ono sto Toros radi moze se videti kao dizanje zombija, a tudjini su nista drugo do zombiji.
    Nekako mislim da ce tu jos da bude poprilicnih iznenadjenja.

3. Ama nisu isti zombiji. Tuđini su mrtvi, a Torosovi pacijenti postaju živi. Kakvi, takvi, ali živi. Očekujem široku koaliciju svih koji prežive međusobnu borbu za presto u borbi protiv Tuđina. Recimo da će crni zmaj od Deneris Targarjen prerasti svog dalekog pretka Baleriona Crnog Užasa i postati najlegendarniji zmaj i jebaće kevu Tuđinima. Ovi će prethodno garant nekako sjebati Zid, pa će krenuti u žešću najezdu. Svi ljudi će biti prinuđeni da brane Sever, što će biti vrhunac ironije.

4. Znam da nisu isti zombiji, ali opet... ima tu nekih... preferencija xD Ocekujem od Martina da zakomplikuje radnju tako da niko od nas ni u ludilu ne bi pogodio kraj. Uvodjenje R'lora, o kome je do sada jako malo poznato, sa margine kao jednog od ključnih igrača bi opet promešalo sve karte. Recimo da se to desi, i da je on u neku ruku zao, ko bi imao moć da istopi Zid ako ne bog vatre? Drugo, ozivljvanje Kejt i ubistvo Renlija. Mozda oboje, i Toros i Melisandara imaju isti cilj. Da destabilizuju Sedam Kraljevstva pre najezde tudjina. Znam da sve ovo zvuci suludo, ali sto da ne?

5. khmsviumirunakrajusemmoždaparsporednihlikovakhm :)))

6. at Storma
    Ne verujem bas da ce sve da ih pobije, ali sigurno ce do kraja nekoga odstraniti za kime cemo plakati krokodilske suze, to je jasno.

7. Da, znas da bi i red bio da nastavak bude jebanje u zdrav mozak. Lezijebovic najgori.

8. http://insidetv.ew.com/2011/04/13/watch-5-new-game-of-thrones-clips-video/

Serija počinje za nekih 6 sati, 6 minuta i 30ak sekundi, čisto da napomenem. :)

I da, već je postavljena za daunloud, i tako... :)

9. Sansa i Deneris imaju pogrešne grbove u uvodnoj špici. :)

I Robertu su možda mogli da nabace neke platforme da izgleda viši. Sve ostalo je kul, sviđa mi se kako su upakovali prvu epizodu.

10. Илирио би требао да буде дебљи и морали су да спомену Рикона (а не само да га Роберт пошашуљи по вугли). Такође, чини се да ХБО није могао да не укључи свој препознатљив стил - насумично убацивање "јебаћу те курцем у пичку" дијалога. Иначе, све остало кул. :)

11. I da, aminovana druga sezona. :D
    Meni prva epizoda odlična, naravno da imam zamerki, al' su zanemarljive u odnosu na celokupni utisak. :)

12. Očekivao sam da će u prvoj epizodi ubaciti i scenu sa Robom i Džofrijem kada vežbaju mačevanje, ali jbg sad.
    Nego, u vašim komentarima od početka, malo ko je spomenuo Brena. Jedva čekam da izađe ''Ples sa zmajevima'' da vidim kakve gadosti čekaju njega i kompaniju sa druge strane Zida. Mislim da je Hladnoruki u stvari Bendžen Stark, i on će kolko tolko da ih zaštiti od tuđina i utvara. Prava misterija je šta predstavlja ta trooka vrana, ali pretpostavljam da ima neke veze sa decom šume.

13. Mislim da je Hladnoruki u stvari Bendžen Stark

Mislim da svi mislimo da je to Benžen Stark :)

14. Ljudi, kako do ove prve epizode doći? I da, ovde je zabranjena piraterija, zato imamo PVT :)

15. E moj Ox-e, znas da delim istu muku sa tobom :)

16. Скинуо је мој друг ХД верзију, приупитаћу га за линк, па ћу да га проследим вама.

17. Nama koji nismo čitali ova tema je spoiler! Ja reko' da vidim kul je tema (večeras sam odgledao prvu epizodu) i na prvoj strani vidim da će da pogine Rob Stark... Tako da sam odlučio da ne čitam više nego da gledam seriju :) Inače obećava po pilotu...

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.