Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. To je neki islandski strongmen, fazon trudili se da ima što manje dijaloga da se ne izvali kako priča engleski.

2. Misliš zejedničkim jezikom Vesterosa?

3. Unlike Tolkien, who created entire languages, including grammar, syntax, and tenses. Martin has created only a few words from each language, his languages are not conveyed in any great detail. Instead, the tongue in which they are speaking is noted but rendered in English, with added characteristics and flavour portrayed through out the text.

4. Kako jedu govna ovi što su pročitali knjige, pa seru sad ovima što gledaju seriju. Vau, kako si kul sad jebote, pročitao si knjigu, zamisli, vau jebote, knjigu, eeeej! Govna glupa, i još spojlovanje nekako, nema veze, nije toliko strašno, ionako pola zaboraviš jer ima tona stvari i likova, nego kad krenu da seru kako je serija sranje. Pa zamisli da ni nema serije, jebem li ti oca glupog koji ti krimpajovao kevu smrdljivu bre. Snimi ti bolju seriju pa jedi govna, nađi glumce, lokacije, kostime, daj pare da svi oni sede i snimaju to, čitaj knjige i razmišljaj kako sve to da se snimi u okviru budžetu, nađi muzičare, producente, ko će da radi efekte, kad si tako pametan i kul. Pročitali knjige, možeš misliti jebote. A to im je pored Orlovi rano lete i par lektira, jedino u životu što su pročitali, osim možda Hari Potera jebenog usranog. Sve govno do govneta. Eto, morao sam da se istresem.

5. Svetu se ne može ugoditi.

6. http://geraldhome.dr-maul.com/images/UKEvents01.jpg
    ovaj visoki je stari gregor klegani...i ne izgleda nesto zajebano

7. Snimi ti bolju seriju pa jedi govna, nađi glumce, lokacije, kostime, daj pare da svi oni sede i snimaju to, čitaj knjige i razmišljaj kako sve to da se snimi u okviru budžetu, nađi muzičare, producente, ko će da radi efekte, kad si tako pametan i kul.

Upravo si opisao svakog ko je ikada, igde kukao na bilo koju seriju.
    E sad, ljudi treba da prave razliku između originalnog dela i adaptacije, i da je posmatraju
    nezavisno od originala, kao delo za sebe, ako se u tom kontekstu kritikuje, a svaka serija ima svojih problema, onda je to kul.
    I da, JA SAM ČITAO KNJIGE, JA SAM VIŠA RASA, SERSEI ĆE DUBIJE TIRIONA A DŽEJMI ĆE DA OŽENI SVOG KONJA! OPAAAAA!!!!1

8. Луди Чак
    Kako jedu govna ovi što su pročitali knjige, pa seru sad ovima što gledaju seriju. Vau, kako si kul sad jebote, pročitao si knjigu, zamisli, vau jebote, knjigu, eeeej! Govna glupa, i još spojlovanje nekako, nema veze, nije toliko strašno, ionako pola zaboraviš jer ima tona stvari i likova, nego kad krenu da seru kako je serija sranje. Pa zamisli da ni nema serije, jebem li ti oca glupog koji ti krimpajovao kevu smrdljivu bre. Snimi ti bolju seriju pa jedi govna, nađi glumce, lokacije, kostime, daj pare da svi oni sede i snimaju to, čitaj knjige i razmišljaj kako sve to da se snimi u okviru budžetu, nađi muzičare, producente, ko će da radi efekte, kad si tako pametan i kul. Pročitali knjige, možeš misliti jebote. A to im je pored Orlovi rano lete i par lektira, jedino u životu što su pročitali, osim možda Hari Potera jebenog usranog. Sve govno do govneta. Eto, morao sam da se istresem.

Tebi je samo krivo sto ti nisi procitao knjige.
    Ovonedeljna epizoda je bila prosecna, osim Kobrinog pojavljivanja na kraju i Bejlisovog guranja vecina scena je bila nepotrebna i razvucena. Sledeca epizoda bi trebala da bude odlicna a onda jedva cekam sledecu, devetu epizodu u kojoj tradicionalno gine neki od glavnih likova... Hihihihi...

9. Sledeca epizoda bi trebala da bude odlicna a onda jedva cekam sledecu, devetu epizodu u kojoj tradicionalno gine neki od glavnih likova... Hihihihi...

I ja jedva čekam da vidim dvoboj Planine i Kobre, biće strava. A koliko sam čuo čitava radnja devete epizode će se vrteti kod zida gde napadaju Tormund, Stir i Igrit sa juga i Mens sa severa. A, onda će deseta biti ubedljivo najbolja: Tirion ubiva ćaleta, Bren susreće gavrana i nadajmo se Ledi Stounhart.......

10. HODOR HODOR HODOR HODOR

11. Ima vrana sa tri oči!

12. Tivin umire u devetoj epizodi provereno. Mozda ce u desetoj biti napad divljaka na zid.

13. U 9. epizodi je napad divljana, rekli producenti, a i samo ime epizode ti govori. Inače, pročitao sam da će se Dorna snimati u Andaluziji, to bi bio pun pogodak.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.