Prijava

Ljudi, ako mislite da pripadnost nekom narodu zavisi od genetskog materijala i nekakve svetle krvi, niste mnogo od Hitlera odmakli.

Такво мишљење води ка поништавању појма национално, и даљем губитку идентитета. Наравно да нацију чини скупина људи са генетеским код пређашњих припадника те нације. Тако су се Немци, осуђивани због свега што се десило у 2.СР, потпуно одрекли утврђивања етничког идентитета, што се историјских дисциплина тиче. Због Косине, касније Хитлера, и још људи који су нагињали ка тој идеји на чијој реализацији је радио, данас се Немци условно речено стиде и плаше својих корена, тако далеко нико не треба ићи.

Стиуација од скоро, проф. др. Михајло Милинковић, држао је предавање на универзитету у Фрајбургу, о материјалним остацима периода христианизације Европе. Група немачких професора га је осудила због коришћења термина "германски" налази. Изнели су став да етничка атрибуција никуд не води, те да се ради о налазима који у односу на Балкан имају северозападни утицај, што је чисто свирање курцу и доказ немачког страха од сопствене може се рећи славне историје, јер ниједна екипа стручњака из неке земље неће осудити списе или артефакте који сведоче о присуству њихових предака на некој територији на којој данас њихови савременици не живе.

Него ти Јовичићу, следећи пут када будеш хтео да отвориш тему под насловом "Срби нису Словени", изађи молим те на прозор и удахни свеж ваздух.

Burzum da nisi slučajno student arheologije?

Наравно да нацију чини скупина људи са генетеским код пређашњих припадника те нације.

http://www.tignesnet.com/image_uploader/photos/large/tignes-france-football-team-1.jpg

Što se vere tiče, reći ću (i postojano stati iza toga), da se stara vera zadržala do današnjih dana, u hristijanizovanom obliku. Bogovi su postali sveci, a moći bogova su pripisane svecima. Zašto bi inače Ilija bio gromovnik, toga u bibliji nema, nema ni slave, ni đurđevdanskog kićenja cvećem, ni sijaseta drugih običaja.
Hrišćanstvo se prilagodilo situaciji na terenu u to vreme, i da bi bilo prihvatljivije narodu, stari običaji i verovanja su zadržani, po nešto novo je ubačeno, ali je u suštini, sve ostalo manje-više isto, uključujući i odnos naroda prema crkvi kao instituciji.
To je dovelo do stvaranja ''narodne religije'' o kojoj i A. Rajs piše.
Narodne religije koja se nije očuvala u islamu i rimokatoličanstvu, a koju moderna ekumenistička pravoslavna crkva nastoji da suzbije.
Opširna je to tema. Želeo sam samo da ti skrenem pažnju da se ni vera nije u srži puno menjala.

ГМ, не шиљи кару где голе пичке нема. То нису Французи, то су људи афричког порекла који играју за француску репрезентацију. Ништа ниси постигао линковањем те слике.

Burzum ne reče mi...si student arheologije?

То нису Французи, то су људи афричког порекла који играју за француску репрезентацију.

Шта да ти кажем... мораћеш и да их обавестиш да си ти решио да тако буде. Само ми реци које су националности.

Pa crnci, crnačke jebem li ga? :D

pa jeste to sve ali sta ako taj broj ateista naglo poraste. mislis da svestenstvo nece praviti jos vece kompromise da bi zadrzalo vernike? vidis sta sve popovi rade, raskoli u crkvi tuce...

sto se tice crnaca na slici, to su gladni crnci i za pare bi i bugari postali. imali su koristi od toga i jedni i drugi.

Гем брате, шта год да напишеш не можеш ме убедити да су ти људи француске националности. Нити ћу ја тебе убедити да нису. Посматрамо ствар са два потпуно различита положаја, те не можемо доћи истог мишљења. Не постоји тачна дефиниција нације, то јесте и увек ће бити отворено питање, тако да колко год ми терали један другом курац, јебања опет неће бити. Преамбициозно је за два дркоша са интернета да полемишу о појму нације, јер су се кроз историју много конпетентнији људи запетљали у тој мрежи. Толико од мене, одо на тему ЈЕБАЊЕ 2, тамо се бар јебе, а не шиљи курац.

Burzum da nisi slučajno student arheologije?

Јок, о активностима професора Милинковића сам упознат јер смо пре једанест година, по налогу Шиптара радили дамнатио меморие српског присуства са доње стране Ибра, за десет сома марака и блоуџаб у Призрену. Нисам ставио смајли. Не зајебавам се.

Гем брате, шта год да напишеш не можеш ме убедити да су ти људи француске националности.

Одакле ти идеја да сам то уопште покушавао. Моја порука је сасвим јасна.

Толико од мене, одо на тему ЈЕБАЊЕ 2, тамо се бар јебе, а не шиљи курац.

Хах, увек сам био слаб на пубертетлијски хумор. Ћао.

МПНЧ

Први пост потврђује само једно - прво Срби, па онда амебе! Србија Србима!

To doseljavanje Slovena je velika izmisljotina, Srbi su ovde oduvek samo su se drugacije zvali.
Srbi su u stvari iliri i Tracani i sto je vrlo zanimljivo Srbi su bili i Etrurci pa samim tim i Rimljani jer su Rimljani poreklom uglavnom Etrurci.
Naravno vremenom je doslo do previse mesanja izmedju naroda stoga to nije moguce potkrepiti dnk analizama.
To ne znaci da su Srbi najstariji narod ili da treba da dobiju teritorije bivseg Rimskog carstva jer su oni samo bili jedan od naroda koji ga je sacinjavao, uglavnom patriciji koji su i sami tvrdili da vode poreklo od prvobitnih stanovnika Rima, tj. Etruraca.
Sto se Hrvata tice oni su potomci Avara koji su se tu doselili u 6 veku.
Ostali Sloveni su uglavnom Srbi, da li se igde u istoriji pominju Makedonci ili Bosnjaci?....

Ja sam davno izgubio energiju da se jebavam sa takvim "istoričarima" koji pošten istorijski rad nisu pročitali, ili barem zapamtili.

Ajde vi istoricari koji sebe smatrate pravima meni objasnite kako su se i zasto bi se u to vreme milioni ljudi doselili i naravno kako je to moguce i gde za to postoje dokazi osim u delu Konstantina rodjenog u carskom porodilistu.

Ali ljudi, koji je kriterijum za određivanje pripadnosti jednom narodu. Ok, crnci nisu Francuzi. A da li su deca jednog Slovenca ili Bugarina koja su rođena u u Srbiji i izjašnjavaju se kao Srbi, da li su oni Srbi? Da li su potomci nekog tamo saskog rudara koga su Nemanjići doveli u Srbiju Srbi? Moja žena ima kineske jagodice i polukose oči, a preziva se Tomić i ćaća i mater su joj Srbi iz Osečine od starina? A šta znači biti Sloven, imati taj i taj gen? Jebi ga, izgleda da su nacije nastale tek otkrićem genetske analize? Nego ja mislim da je nacija i pripadnost naciji nešto što nema neko utemeljenje u objektivnim kriterijumima, već se meša genetsko nasleđe, upotreba jezika, istorija i kulturni i religiozni identitet. Gle Engleze. Da li su Englezi Germani? A u njima pomešani Normani, Angli, Sasi, Pikti, Kelti i ko zna još šta. Da li su Francuzi Romani? Potomci romanizovanih Kelta čiju su državu uspostavili Franci, germanska plemena. A Španci su isto Romani? Oni plod još egzotičnijih mešavina. A šta su koji kurac Rumuni? I Rumuni i Portugalci su romanski narodi, a ko uspe da uspostavi genetsku i istorijsku vezu među njima, svaka mu čast. Ne može se jedan kriterijum primenjivati na jedne, a drugi na druge. Kad je stvar nejasna, tu pre treba sumnjati i kritici podvrgnuti u način kategorizovanja pojava nego proglašavati činjenice netačnima ili potezati nekakve teorije zavere i kvaziistorije.

Ko je spominjao milione? Kakvi bre milioni? Ovako.
Iako sam rekao da neću, sraću.

1. Stanovništvo Balkana pre migracija Slovena preko Dunava.
Autohtona plemena koja su preživela napade Huna, Ostrogota, Vizigota, Sarmata, Langobarda i Vandala (zadnja dva su dotakla zapadni Balkan) se povlače u brda, i kasnije su dala dobar deo genetske podloge nama danas, to jeste činjenica.
Romanizovano stanovništvo se povlači ka obalama Jadrana, Egeja i Crnog Mora.
2. Balkan ostaje retko naseljen i podložan invazijama usled propalog limesa na dunavu, što dovodi do upada Slovena početkom šestog veka. Početkom osmog, Sloveni su dominantna etnička grupa na balkanu. Peloponez je bio naseljen Slovenima.
3. Današnja slika srpskog naroda u prostoru republike Srbije je ovakva: usled masovnih iseljavanja starog slovenskog elementa na sever i zapad, masovnih stradanja u nebrojenim ratovima, genetski smo sada bliži prethodnicima Slovena, nego Česima, Rusima (o njima da ne pričamo, posle invazija svake azijske šuše kojoj se digo tuki) i ostalim Slavjanima.

Apsolutno. O turskom uticaju se može isto tako opširno govoriti, jer turci su sami u anatoliji zatekli mnogobrojnije stanovništvo sa jakim evropskim elementom (sloveni, kelti, tu i tamo germani)

Dobro za vas sa malo manjim kapacitetima moram da pojasnim, istorija srpskog naroda je lazirana i naravno da nije ni priblizno slavna kao sto je neki prikazuju, ali svakako je daleko velicanstvenija nego sto je prestavljaju papa i njegova braca lazovi.