Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Тај рад. Постоје и други начини да неком покажеш да ти је стало, а да не изиграваш дресирано куче. :)
Ma generalno smo stoka
Lemajo, nisam ni mislila da pricas svima. Samo sam rekla da sam ja drugacija, ja ne pricam ni bliskim prijateljima.
Nisam ja ni mislio na dresuru. Svašta... Ne, mislio sam na taj korektan odnos gde ti imaš potrebu da budeš uz nekoga i kad mu je najteže, gde si spreman da pomogneš, odrekneš se nekih stvari... I onda i pored toga ne valjaš.
Lemajićka je u pravu, ljudi jesu govna.
e prava romantika se ogleda u malim znacima. Kada pijanoj devojci daš jogurt da se trezni, a ti burek jedeš na suvo...
taj rad! :D
apsolutno ima onaj momenat da ljudi preteruju sa "hallmark" romantikom, to je to kad tip zivka ribu koju poznaje nedelju dana i šalje joj 101 ružu i plišane medvediće i ostala sranja, krajnje neprimerena, kao i one ribe koje kao opsednute ganjaju nekog tipa po gradu, smišljaju strategije, pletu mreže, i posle prvog poljpca krenu da smišljaju imena za decu i šiju venčanicu!
e da, ima i onaj momenat "kakve su ti misli takav ti je život", što bi se u ovo slučaju tumačilo kao "ono što očekuješ to i dobijaš".
(šo mi je ovaj mrmun nešto mudar danas! :P)
Lemajićka je u pravu, ljudi jesu govna
Па, оно. Јесу. Ја сам у младости био заљубљен у неку девојку и стварно сам био спреман све да урадим за њу и чак сам јој то стављао до знања. Није она била наивна, па је пар пута то добро искористила. Е, онда ми је дошла памет из дупета у главу, па сам схватио колико је она, у ствари говно једно обично. Пролив од особе.
То је мени тако педерски. Једном сам најбољем другу исфинансирао да купи 101 ружу девојци. Куповао руже, а није имао за храну. Тад је најниже пао.
a mi što pišemo pesme da se ubijemo znači odmah, moj zadnji hit, ide u grand
Niti imam snage, a još manje volje,
da sve lažem sebe, kako biće bolje.
Nije to do mene, valjda viša sila,
moja se sreća, bogme dobro skrila.
Otišla je ona, na neko bolje mesto,
jedino me u snovima, još uhodi često.
Al snovi su varlji, odveć kratko traju,
namučenom srcu, tugu veću daju.
A jutro svako, kao smiraj dana,
noćca svaka, načinjanje rana.
Jedino još pesma, stoji na papiru
i uživa u tihom, blaženome miru.
sad oću komentare tipa, povraća nam se
tu smo dakle! TI si napravio izbor. uzeo si i zaljubio se u baš takvu devojku. mi samo pravimo svoje izbore, a izbor partnera mnogo govori o nama. eto, imam par primera nekih drugarica koje su bile prilično "nesrećene" u ljubavi. i onda sam primetila jednu stvar: one su sve do jedne same birale takva govna od tipova. sve tu to likovi koji su bili prilično nekvalitetni ljudi, i to je bilo prepoznatljivo na prvi pogled. a one su kao po formuli uvek birale takve. i onda su uvek ti tipovi bili krivi što su one nesrećne, nikad nisu htele da prihvate odgovornost za sopstveni odabir partnera...
Bolje da je uplatio ktitora, bar bi mu ostalo za kiflu. :)
Kreten. Nadam se da je skapao od gladi. Tak'i ne treba da žive.
Шта је то романтика? Ел то оно кад прво пљунеш на киту па јој забијеш у рч , а не на суво?
Па, и ја кажем. Требало је времена да ми дође из дупета у главу. Али макар је дошло. Некима не дође никад. :)=
Posle Lakijevog posta, tema može komotno da se zaključa. :))
ja sam letos bio zaljubljen. urnisala me je. prošlog leta ja sam urnisao jednu drugu. uvek neko mora da bude urnisan. dok ne naučiš da praviš kompromis. baška romantika.
pa da, to sa ružama je trulo. kao i sve što je iskopirano, što nije originalno i "custom made" za baš tu osobu... ako nemaš mašte da smisliš nešto originalno, onda bolje štedi pare...
a ja sam jednoj devojci rekao da je lepa, a ona meni da sam budala. Jel romantika to što ona meni udara čežnju?
mene ovo deprimira. ok kompromis oko toga šta ćemo da večeramo, ali kompromis oko pronalaženja voljenog bića, to je (za mene lično) neprihvatljivo. sve ili ništa. hollywood or bust.