Веронаука: Друштвени паразит или само стереотип

  1. Gambi, ako im se ne nudi izbor to je loše. Ja lično mislim da je to zato što u nekim područjima gdje nema mnogo manjina, država nije uspjela da organizuje vjersku nastavu za druge religije, jer nema dovoljno zainteresovanih.

    Ali čak i u toj situaciji djeca mogu da izaberu građansko umjesto vjeronauke. Da je ta učenica išla na građansko, ne bi čak bila ni u prilici da je taj vjeroučitelj tjera da se krsti.

  2. Dalje, učenicima se NE NUDI (bar ne u većini škola) da biraju koju veru hoće da slušaju na veronauci. Ja ti kažem, moj profesor je NATERAO nekrštenu devojku da se krsti jer joj je kljucao u mozak godinu dana.

    Aman pa ona je mogla da se zali i da se skloni sa veronauke a i njega da skloni sa tog mesta, pa gde ste vi bili kad se njoj to desavalo? A veroucitelji opet dobijaju pare zar ce neko da placa hodzu da drzi veronauku o islamu za troje dece u jednoj skoli?

    Da, izbor je izmedju dva!

    Ko sto rece Jovicic, problem je u kadrovima i interesovanju, da ima kadrova i interesovanja za druge religije verovatno bi ih bilo, znas kad ce nasi politicari da se usude i da pomisle pod pritiskom Evrope da razmisle o tome da ne dozvole ucenje drugih religija?

  3. U pravu si, Jovicicu, deci koja su zainteresovana za to treba intenzivno ispirati mozak samo jednim PRAVIM putem.

  4. A veroucitelji opet dobijaju pare zar ce neko da placa hodzu da drzi veronauku o islamu za troje dece u jednoj skoli?

    Nema tu izbora, to MORA da se uradi. DISKRIMINACIJA! Ako ovo napišem još dvaput izaći će mi i na čelu!

  5. Ali čak i u toj situaciji djeca mogu da izaberu građansko umjesto vjeronauke. Da je ta učenica išla na građansko, ne bi čak bila ni u prilici da je taj vjeroučitelj tjera da se krsti.

    Amin. Postoji sloboda izbora.

  6. Ало бре! Ја бих ИЗАБРАО веронауку, али НЕ православно хришћанско вероучење, већ ВЕРОНАУКУ! Боли ме курац за устав и права јер то могу да читам и да не полемишем о томе шта и како јер је тако.

  7. Mogu da izaberu gradjansko, ali stvar je što se pod pojmom vere u veronauci uči hrišćanstvo kao jedina ispravna religija, iako to NE SME da se radi.

    Kao da pišem u noutped. Jedino ova Pufnica razume.

  8. A ja svo vrijeme pričam da im se treba ponuditi izbor, a ti svo vrijeme u moja usta trpaš stvari koje ja nisam ni rekao, pufnice.

    Jedini razlog nedostatka izbora u nekim školama su, kao što rekoh - nedostatak interesovanja, ili manjak kadra.

  9. Ало бре! Ја бих ИЗАБРАО веронауку, али НЕ православно хришћанско вероучење, већ ВЕРОНАУКУ! Боли ме курац за устав и права јер то могу да читам и да не полемишем о томе шта и како јер је тако.

    TAKO JE!

  10. А ја не гамби? А ја НЕ??? КОЈИ КУРАЦ!

  11. Nema tu izbora, to MORA da se uradi. DISKRIMINACIJA! Ako ovo napišem još dvaput izaći će mi i na čelu!

    Jeste diskriminacija ako im se mogucnost ne ponudi, ali ko ce recimo nama da nudi islam ili budizam ili hinduizam kad u gradu nema tri muslimanska deteta, a Kineza po skolama nema i ako ih jos malo ima ko Srba.

  12. Jovicicu, otkud ti kog kurca znas da je nedostatak interesovanja srednjoskolaca za druge religije?!

  13. Rnrt, zasto bih morala da budem jebeni Musliman da bih ucila o njihovoj veri?!??!

  14. I ti Doteru, samo si se isključio na kratko. :)

  15. НЕМА ШТА ДА ИМ СЕ НУДИ БУДИЗАМ ХИНДУИЗАМ ИТД. О ТОМЕ НА ВЕРОНАУЦИ МОРА ДА СЕ УЧИ!
    Мислиш да мене боли курац за историју па учим историју целог света колико је могуће укомпоновати у 8 година школовања. Да ли ти РАЗУМЕШ о чему се прича овде.

  16. Jeste diskriminacija ako im se mogucnost ne ponudi, ali ko ce recimo nama da nudi islam ili budizam ili hinduizam kad u gradu nema tri muslimanska deteta, a Kineza po skolama nema i ako ih jos malo ima ko Srba.

    Ne lupetaj, molim te! Ima mnogo muslimana, samo možda to i ne znaš jer su toliko diskriminisani da ne smeju ni da se izjasne. Ja ih poznajem dosta.

    Jovicicu, otkud ti kog kurca znas da je nedostatak interesovanja srednjoskolaca za druge religije?!

    Možda piše u Bibliji. lol

  17. Na sve što kažem postaviš neko Kapetan Očigledni pitanje.

    Pitanja na koja je najteže dati odgovor jesu ona čiji je odgovor očigledan.

    A da, smatram da oftopikuješ jer tema nije hrišćanstvo, već veronauka. Napisah to nekih 90 puta ovde.

    Izvini ako sam oskrnavio tvoju temu. Neću više.

  18. НЕМА ШТА ДА ИМ СЕ НУДИ БУДИЗАМ ХИНДУИЗАМ ИТД. О ТОМЕ НА ВЕРОНАУЦИ МОРА ДА СЕ УЧИ!
    Мислиш да мене боли курац за историју па учим историју целог света колико је могуће укомпоновати у 8 година школовања. Да ли ти РАЗУМЕШ о чему се прича овде.

    Očigledno da ne razume.

  19. Pufnice, predlažem da pored vjeronauke i komparativna religija takođe bude izborni predmet, pa ko hoće da uči o svim religijama i taj izbor mu se nudi. Ali bi ostala i vjeronauka. Pa ko hoće može na vjeronauku da ide, ko hoće na komparativnu rel., a ko hoće može i oboje.

  20. Očigledno da ne razume.

    Зато и стоји тачка, а не знак питања на крају те реченице.