![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Следећи пут кад одеш код зубара наручи кило оправке зуба.
-.- kakve to veze ima sad??
a reci zasto si samo citirao taj dio, sta bi sa onim dijelom o zanimanjima koja ne doprinose?? aahhh pa da, onda tvoj post ne bi imao smisla
@sedplas - Može, kao što je Triger iz mućki imo istu metlu 30 godina :)
Glavni problem je da vi niste ni ekonomski potkovani, a ni realni. Moja devetka iz OE je manja od black hole-ove desetke. Ali sam se ja za OE zaista interesovao. Dakle nisam samo naštrebačio pa da posle zaboravim. I zaista poznajem neke osnovne stvari vezane za ekonomiju.
Ta zanimanja itekako doprinose!
Hajde ti molim te sam se brani - ne treba ti advokat - on ne proizvodi kilograme ničega. Ajde sam se šišaj, ni frizer ne proizvodi kilograme. Ajde sam smišljaj kompletan poslovni plan firme, koji će ti moj ekonomski konsultant. Ajde kupi stan bez kredita, koji će ti kurac banka. Sve usluge sam sebi čini. Ne trebaju ti ni trgovci, oni ništa ne proizvode. Oni samo kradu. Jel tako. Zato ti svaki put kad ti zatreba karneks pašteta, pravac put pod noge pa u Vrbas, u fabriku. Ili jednom godišnje obilazi svaku fabriku, pa sebi kupi zalihe proizvoda za cijelu godinu. Trgovinu ukinuti! To što ćeš potrošiti benzina za te putešestvije ko ga jebe. To što će ti se pola zaliha pokvariti, ko ga jebe. Ukinuti kafiće, klubove, restorane. Oni ništa ne doprinose. Ne prave kilograme.
Sve ukinuti osim poljoprivrede i industrije.
Ako sa ove planete nestanu konobari meni više nema mesta na njoj.
jovicicu opet ti o parama -.- jebem ja mene sizifa sto jedem govna uopste. odo da spavam
Nije o parama nego o tvom putešestviju po fabrikama i o tome kako ćeš sam da se šišaš! A zaboravi na cugu po kafićima.
Седпласе, сори, само сам цитирао оно што си рекао. Нисам крив што не умеш да ускладиш 2 узастопне реченице.
Иначе, одличан си пример онога што ми се највише не свиђа у Цајтгајсту: што пружа подстицај сваком лаику да "схвати" и "влада" материјом ко прави.
Jovičiću u Venus utopiji nema para! Ideš i ubireš predivne plodove planete koja šljaka po principu perpetuum mobile, lukac se sam sadi i bere a bogami i ljušti, prase se samo natačinje na ražanj i obrće, pivo teče iz slavine direkt u tvoja usta i sve tako da ne kenjam više...
Dobro, onda, ako hoćete da taj Venus projecat dočekate živi. Onda se zalažite za stabilan i efikasan liberalno kapitalistički ekonomski sistem koji je najefikasniji i donosi najbrži napredak. Tako to za nekih 50-ak ili 100 godina možda i postane realnost.
A ako POKUŠATE prije vremena to da uvedeta, samo ćete debelo unazaditi svijet i dovesti do još jedne krvave revolucije i diktature slične onoj u SSSR-u ili u Kini za vrijeme Mao Cetunga.
Čak i "komunistička" Kina, shvatila je da nema leba bez kapitalizma. Sad je Kina u mnogim stvarima žestoko kapitalistička. Upravo tome može da zahvali svoj ekonomski rast od 10% 30 godina u kontinuitetu. Njima je krajem sedamdesetih došlo iz dupeta u glavu, a vama izgleda još uvijek nije.
Blek, prestani da uvodiš Venus projekat uzmi uči malo!!
Лол
Učim jebote. Radim na usavršavanju maglev vozova koji piče 4 iljade km na sat. Smrt šinama.
Koj si ti tesla.
Još malo o netačnostima Zeitgeist-a.
Kopirano sa: http://www.imdb.com/title/tt1166827/goofs
Factual errors: According to Hindu texts, Krishna was not born of a virgin mother Devaki. Devaki and her husband Vasudeva was kept together in prison to prove the divine prediction wrong by ensuring that their eight children are born and hence killed by Kansa (Devaki's brother). Also, Krishna died due to an arrow shot by a hunter which struck below his foot. Factual errors: According to Hindu texts, Krishna was not a carpenter - he was actually a herdsman.
Eto čak i oni, tradicionalno liberalni i ne previše vjerski nastrojeni, na IMDB-u, pronađoše i zvanično potvrdiše postojanje totalnih gluposti i neistina u dijelu o religiji!
procitah ovu vasu prepirku.. elem moj komentar bi bio da se slazem da je zeitgeist sranje,ali se ne slazem oko tih fora sloboda za sve i to.. ljudima treba vodja,diktator koji ce usmeri rasu i podeli zaduzenja. bez toga se nikada necemo nista dogoriti ni napredovati.. ista stvar vazi i za ovu nasu zemlju tapkamo u mesto ili idemo unazad sve dok smo demokrate i sloboda narodu fazon.
Zevonja, ko ti brani da skokneš malo do Sjeverne Koreje?
Samo kontrola rađanja može spasti ovaj mravinjak zvani Zemlja, inače ćemo se poklati za resurse. Ili da možda kolonizujemo Mars.
A sve to na krilima jovicicevog ekonomskog liberalnog kapitalizma. LOL
Za tim nema potrebe. Natalitet prirodno opada. Prvo je u većini razvijenih zemalja prirodni priraštaj postao nulti ili čak negativan (bijela kuga), a uskoro će se to, polako, ali sigurno desiti i u nerazvijenim zemljama.
Evo, Srbija, npr. je razvijena u pičku materinu, pa opet ima negativan prirodni priraštaj.
UN predviđa da će se broj stanovnika na svijetu stabilizovati oko 2050 ili 2100 i da će tada iznositi oko 9-10 milijardi i da neće više rasti.