Zeitgeist

1. ae pa dam pricas o cemu se radi :D

2. Ima i na tjubu sa našim prevodom.

3. aje stavi link...ovog iz 2011

4. evo muss http://www.zeitgeistmovie.com/ tu imas hd za skidanje, a inas i sa youtube, skroluj dole

5. Evo sajta koji daje kontraargumente na Zeitgeist:

http://zeitgeistchallenge.com/

6. lemaja..ma znam..al necu da skidam nista...gledao bi na jutjubu sa nasim prevodom al ovaj nov...stare sam gledao..nov sam poceo al par strucnih izraza ne razumem u potpunosti pa me pusti koncetracija na 20 minuta..a hole rekao da ima..pa sam mislio na to

7. pa ima na tom sajtu dole sa youtuba snimak... ja sam upravo stigla do pola, malo mi je mlak u odnosu na prva dva dela, i bazično ponavlja ono što je već rečeno... sve to ima smisla, ali opet - sve to već znamo. ono što je naveo ovde a čini mi se kao pomak, jeste ograđivanje od teorija zavere, u fazonu da svetom ne vladaju korporacije, političari ili neka masonska, tajna drušvta, već tržišno - monetarni sistem koji je faličan... kad završim gledanje, prenosim utiske...

8. jovičiću, mani se hrista i crkve, UOPŠTE nije u tome poenta filma, dosadan si. evo uzmi gledaj treći deo, tu ne blati crkvu, već inosi trenutno stanje ekonomskog sistema koji nas žive izjeda...

9. evo ovde: http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

kad kliknete na cc, pojavi se spisak titlova. ima hrvatski prevod

10. jovičiću, mani se hrista i crkve, UOPŠTE nije u tome poenta filma, dosadan si. evo uzmi gledaj treći deo, tu ne blati crkvu, već inosi trenutno stanje ekonomskog sistema koji nas žive izjeda...

Poenta je u tome da film laže i da je čista propaganda. Ako laže o hrišćanstvu, logično je da mu se ni za druge stvari ne vjeruje!

Pogledaću treći dio. Pa ću ti reći šta mislim.

11. Ustvari pogledaću namjerno sva tri dijela.

I odmah nakon gledanja svakog pojedinačnog dijela, dakle dok mi je sve svježe u glavi napisaću detaljno šta mislim o filmu.

Jednostavno toliko loženje ljudi na jebeni film miriši na žestoku propagandu i ispiranje mozga. Žao mi je da vidim da se tolikim ljudima tako lako ispira mozak. Pogledaću sve i detaljno ću napisati zapažanja, mišljenje i kritiku. Što je dobro u filmu priznaću, ali gluposti ću iznijeti na vidjelo.

12. Novinarka: Šta mislite o cajtgajstu?

Jovičić: Na ovome cajtgasjtu, mogu da kažem, što se dešava, nije istina. Misim, na ovom cajtgajstu, što bi, naglasio da...propaganda što većina kažu da ovome...nije istina.

Novinarka: Hvala.

13. hahahhaha Blek pobediJo
    elem, ja sam sad odgledao na ju tjubu treci dio i kao sto rece Lemaja pola filma je uglavnom ponavljanje onih istih stvari, ali poslednjih sat vremena je ono zbog cega sam i cekao ovaj dio a to je objasnjenje one njihove ideje- tj projekat Venus i objasnjena je sustina dosta dobro.
    evo tog poslednjeg dijela:
    http://www.youtube.com/watch?v=VPjVXa0mNMc&feature=related
    mada prevod je malo sugav al moze da se razumije.

svidja mi se ideja, sta znam ali opet se taj pocetak svega toga namece kao najveci problem jer sta, i da dodje do neke velike ekonomske krize i da ljudima prekurci vise i da izadju na ulice i da dodje do revolucije sta onda?

btw posle gledanja ovog dijela ja ovom sadasnjem sistemu dajem maksimum 15 godina ne vise :D a posle toga ko zna sta ce bit....

14. Прелистао сам и онај њихов Водич.

Zbog jednostavijeg razumevanja, pojam „ profit„ će ovde biti korišćen kao sinonim za „ prihod„ i „ nadnicu„. Iako klasične ekonomske klasifikacije odvajaju ove pojmove, svi se oni jednostavno odnose na posedovanje novca. Sasvim jednostavno, radnik koji radi za „ nadnicu„ u suštini „ profitira„ od svog posla, jer dobija prihod.

Да не давим сад јовичићевским постовима, ово је само један пример колико неозбиљно све то изгледа. Ова два појма су са разлогом одвојена. Ако мисле да се баве толико крупним питањима и да их неко схвати озбиљно, не би требало да се тако фрљају терминима за почетак. Па онда и да не симплификују и занемарују неке ствари.
    Ако вас занима та тематика, оверите овај цртаћ. Не садржи такве фундаменталне грешке, а и зачињен је зрнцетом завереничке атмосфере.
    http://video.google.com/videoplay?docid=5352106773770802849#

15. evo odgledala. pa ok. sve to skroz ima logike i sasvim je jasno da živimo u neodrživom sistemu. ali nešto čisto sumnjam da će ljudi pohrliti u revoluciju... suviše su zauzeti gledanjem rijaliti šouova i kpavanjem pervol blek medžika....

16. На то је пао трансфер блама само такав.

17. Koji kurac? Jel treba sad da drkamo na ovaj VAnus projekat? Tako su nekad drkali na Marksove ideje. Još jedna utopističaka pričica.

18. Jovičić: Na ovome cajtgasjtu, mogu da kažem, što se dešava, nije istina. Misim, na ovom cajtgajstu, što bi, naglasio da...propaganda što većina kažu da ovome...nije istina.

Bleki kraljino. Odavno se nisam više ismijao!

A što se filma tiče, stvarno ću ga odgledat, i "isecirati".

19. ma jok ne treba, bolje je ovako.... neka ga kako jeste i ajde da ne razmisljamo uopste o mogucim alternativama. super nam je ovako....

@GM
    ja mislim da su ti pojmovi tako uzeti da bi se lakse pojasnilo kako sistem funkcionise jer drugacije bi bilo neshvatljivo nama obicnim smrtnicima. cak i pojednostavljeno ja sam jedva shvatio neke stvari. Uopste ne vidim zasto bi to bilo od velike vaznosti da li su rekli profit ili prihod.

btw bas pred kraj filma (treceg dijela) se pominju ljudi kao kizo koji ce sve ovo da nazovu utopistickom pricom i marksizmom/ komunizmom i tako tim sranjima.....

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.