mobilni telefoni

1. Eh pa sad...
    Ajde da kažemo da je bugati širon izvikan jer košta dva i po miliona evra

Dok ima kupaca koji su spremni da plate ne vidim ja tu problem, dovoljno oni imaju marketing eksperata da procene da je to dobro određena cena za taj telefon

2. Ekstra obrazloženje, kao da nije poznato da su svi iPhone modeli skuplji od konkurentskih flegšipa

3. bohar nije vido telefon ni na slici i kenja, ajfon x najbolji ajfon dosad sig

amer plaća paket 60 dolara mesečno, doda još 35 dolara i ima ajfon x i ne oseti

4. Koj model bacje?
    Znam da za neke modele ne daju proizvodjaci da se zakljucavaju, a za vip znam da ne zakljucavaju od maja 2015 uopste

5. amer plaća paket 60 dolara mesečno, doda još 35 dolara i ima ajfon x i ne oseti

Ne ne, tamo je visi standard al je skuplji zivot, znas. Zato je bolje ostati u Vranju i praviti sundjeraste klompe za 12 hiljada dinara.

6. Космајац

Mlato dovoljno je zbog cene
    Ne treba ti nista vise

treba nam brt, ja sad prelistao 15 ozbiljnih sajtova, časopisa i jutjub kanala i svi redom kažu da telefon jebe, nešto slabo spominju da je kerov kurac

7. Ne jebe dovoljno za 1300 evra i to je to

8. Od androida današnjih se uzimaju ili huawei ili xiaomi ili nešto što google izbaci

jedine dvije firme (pored gugla, naravno jebaga) da imaju pristup čistom android kodu od strane googla i njihovi telefoni su perfektno optimizovani za android (to ono što apple radi sa iOS, optimizovan je i zato i ne baguje i ne usporava), nema idiotskog samsung fazon bloatwarea i telefoni će vam raditi bez ikakvih problema i sa maksimalnim brojem aplikacija na sebi.

Zahvalite mi se kasnije.

9. Ima samo 3 GB RAM, s tim može samo malo video snimaka da se napravi xD

10. Ne mislim
    Koliko je bio kad je izasao?

11. Odlican skec mlato ha ha ha

12. bio je 999 dolara kad je izašao, toliko košta i sad u osnovnoj verziji sa 64GB, na kupujemprodajem je prvi oglas 950 evra, znači može za 900 da se nađe

Млатони

Ima samo 3 GB RAM, s tim može samo malo video snimaka da se napravi xD

xDD

13. To kod Madjara onog XD

14. jedine dvije firme (pored gugla, naravno jebaga) da imaju pristup čistom android kodu od strane googla

Pišete gluposti. Android je open source i svi imaju pristup njemu, guglaj AOSP i možeš da skineš android kod koji hoćeš, zajedno s android kernelom. To što većina tvikuju I budže za svoje uređaje to je druga stvar.

Inače, u androidu je počet projekat Treble, cilj je da se potpuno razdvoji kod proizvođača uređaja (medjusloj izmedju Androida I drajvera) i android frejmvorka. I to će biti obavezno za uređaje koji se izbacuju sa Oreo verzijom i kasnije. E šta sad to znači? To znači da kad Gugl izbaci novu verziju, proizvođačima telefona će trebati samo 2-3 dana da taj čist Guglov kod poteraju na svojim uređajima na kojima je uključen Treble (trenutno proces apdejtovanja na novu verziju traje mnogo duže).

Trenutno je Treble uključen na uređajima Pixel, Essential i neki Huawei modeli. Neki baja je npr uspeo da za dan naprži čist imidž na nekoliko telefona različitih proizvođača s različitim čipovima.

15. Jebi mi oca ako sam četvrtinu posta razumeo

16. Pišete gluposti. Android je open source i svi imaju pristup njemu
    E šta sad to znači?
    (trenutno proces apdejtovanja na novu verziju traje mnogo duže).

Ovo su rečenice koje sam razumeo xd

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.