Повреде

1. Nema na čemu, nadam se da si razumeo ovo sa izolir trakom.

2. Moram da 'rifrešujem' temu jer ne bih da otvaram novu. Dakle da li je neko nekad imao, ili poznavao nekog ko je imao i uspešno izlečio skakačko koleno ( jumpers knee, latinski patellar tendinitis ). To je kad su ti sjebani ligamenti koji povezuju čašicu i tibulu (podkolenicu). E sad,kako se leči? Da li neko uopšte zna kako se ligamenti regenerišu? Imam velikih problema sa ovim sranjem pa bi mi bilo kakva sugestija značila.

3. Имао сам гомилу повреда, пошто сам се бавио разним спортовима.
    Али најомиљенија повреда ми је она коју сам задобио током шаховске партије.Играо ја шах са својим другаром Даксом, пошто он тренира шах, увек ме разбија, а ја га пуштам да се тренира на мени. Углавном, седелисмо у парку иза зграде као пензионери и играли шах, а клупа је на брежуљку малтене, испод клупе је провалија од три метра. Пили пиво, ја одиграм потез, нагнем се да прднем, оклизне ми се патика о песак и стрмопиздим се низ онај брежуљак, изгребем се жив и одерем. И дан данас ми не расту длаке на том делу руке испод лакта колико сам се одро.

4. Lomljena ruka na seminaru u Šumicama, od tad se ne bavim sportom. (Realni Aikido, lik mi je loše uradio polugu)

5. Lomljena ključna kost na hokeju. Napukla 1/3 ahilove na fudbalu.

6. Fuuuck. To sa ključnom kosti je mnooogo zajebano.

7. DCX

Moram da 'rifrešujem' temu jer ne bih da otvaram novu. Dakle da li je neko nekad imao, ili poznavao nekog ko je imao i uspešno izlečio skakačko koleno ( jumpers knee, latinski patellar tendinitis ). To je kad su ti sjebani ligamenti koji povezuju čašicu i tibulu (podkolenicu). E sad,kako se leči? Da li neko uopšte zna kako se ligamenti regenerišu? Imam velikih problema sa ovim sranjem pa bi mi bilo kakva sugestija značila.

Ја имадох ово. Само сам радио вежбе за јачање бутина и то је то. Сад ради како ваља или бар мислим да ради како ваља.

8. Да ме не схватиш погрешно. Ортопед ми реко да мажем неке курце против болова (нисам мазо) и дао ми списак вежби. То је то. У суштини све могуће вежбе за јачање свих живих бутних мишића. Ништа више ништа мање. Ујутру кад прогледам и увече пре секса.

9. ја сам се само на баскету и сјебавао, пошто га и тренирам. Једном је мрцина моје висине( 198цм) и једно 20 кила тежа од мене пала преко мене и поломила ми кључну кост. То је најгоре, наравно сјебавао сам прсте на рукама много много пута, на некима ми је чак и отпадао нокат. Зглобове и колена да не помињем.

10. Имао сам гомилу повреда, пошто сам се бавио разним спортовима.
    Али најомиљенија повреда ми је она коју сам задобио током шаховске партије.Играо ја шах са својим другаром Даксом, пошто он тренира шах, увек ме разбија, а ја га пуштам да се тренира на мени. Углавном, седелисмо у парку иза зграде као пензионери и играли шах, а клупа је на брежуљку малтене, испод клупе је провалија од три метра. Пили пиво, ја одиграм потез, нагнем се да прднем, оклизне ми се патика о песак и стрмопиздим се низ онај брежуљак, изгребем се жив и одерем. И дан данас ми не расту длаке на том делу руке испод лакта колико сам се одро.

АХАХАХАХАХХАХАХ, ставио бих ово на профил леба ми, ал не могу да мењам слику и опис месецима. Ти си човек геније!

11. Na ful kontaktu sam pokusao da sutnem protivnika u glavu, ali je lik uspeo da me blokira LAKTOM. Posle 2 minuta noga mi je bila kao balon. Slomio sam neke sitne kosti ali nisam hteo da stavljam gips, tako da mi i sad noga nije za kurac i svaki put kad udarim nogom- boli vise mene nego protivnika. lolo
    Pre par godina sam na fudbalu nekako uspeo da stanem na loptu i odletele su mi noge. Tad sam odvalio jedan deo kosti i morali su na zivo da mi namestaju. Rodio sam mecku. Mesec i po dana sam nosio gips po najvecim vrucinama. Kad se samo setim....

12. Jedan uganut prst na ruci.

13. Ајд овде да питам за савет, можда неко зна. Овако, играм баскет свакодневно и увече мали фудбал на турниру где браним. Колена су ми преоптерећена, осећам нешто слично упали мишића и јавља ми се бол. Наравно што је и нормално код мене због мојих димензија 201 цм и 110 кг. Шта да радим? Да мажем са оном коњском машћу или да узмем неки други препарат?

14. Где ти је бол? У сваком случају мораш радити вежбе за јачање бутина. Свих мишића на бутинама. Бар два пута дневно. Распитај се које су.

15. Лупусе, купи Гавез гел, имаш у свакој апотеци. Гавез можеш да узмеш и у виду осушене биљке, па се од тога праве облози. Коњска маст (Кројтерхоф) је океј, али као тренутно олакшање, не као лек. Мени је гавез много помогао за зглобове и раме.

16. Јесте, имам доста млитаве бутине... Имам наравно упалу мишића, то ми није проблем мало јачи темпо ми је ових дана, али колена ме брину. Престао сам да се озбиљније бавим фудбалом због сјебаног колена па се бринем да га не сјебем скроз. Бол је горњем делу колена...

Има један деда у комшилуку који се рока са гавезом, каже да му доста помаже, али мислим да ћу да пробам са гелом :)

17. У сваком случају мораш радити вежбе за јачање бутина. Свих мишића на бутинама.

Vežeš džakčić sa peskom oko skočnog zgloba i stopala oko 1,5kg težine, sedneš na stolicu i podižeš nogu skroz, najbitnije je jačanje butnih mišića, težinu vrećice sa peskom vremenom povećavaj.Eto ti medicinski savet, ako ne veruješ raspitaj se kod fizijatra.

18. Класична ножна екстензија :)) погађа квадрицепс , мада ми смешно делује да ради са 1.5 кг , то се чак и не осети, ко да ради са патиком ..... код те вежбе је фора да не активираш стопало , да ти буде опуштено јер се тако највише погађа квад.
    И чучањ , ти можеш и на празно , да учврсти и активираш , квад , лист , ложу и гузу ... :))

19. Jednom sam bio nostalgičan.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.