Повреде

1. Добро чучањ радим пред загревање. Ово са џакчићима почињем сутра, мислим да ми је неко причао о овој вежби али га нисам послушао :)

2. Bavim se sportom od kako znam za se i to je uticalo broj mojih povreda. A i htjele su me, baksuz sam.

Na rukometu sam izgubio pola tijela, počevši od prstiju koji su lomljeni bogapitajkolko puta, preko izvrnutih skočnih zglobova i razbijenih arkada (igr'o pivotmena) do konačnog sjebavanja ligamenata lijevog koljena i doviđenja prijatno. Ta povreda me odvojila od ozbiljnog treninga a boga mi i od profi ugovora. Trčanje u onom obimu je za mene i dan danas misaona imenica bez profi steznika sa nekim šipkama, budibogsnama i opet to nije to.

Uporedo sam marisao i na tatamiju, ju-jitsu... E, koliko sam tu puta iščašio lijevo rame - pa to je strašno!
    Zezalo me rame sve dok se nisam ufatio tegova. Do tada nisam mogao kantu od 10 litara držati u lijevoj ruci a da me rame ne podsjeti stravičnim bolom. Malo po malo - i vratio sam ga u skoro normalno stanje.

I da, sjetih se, na jujitsi sam masu puta završavao treninge sa uništenim laktom, sve zahvaljujući nestručnim polugama.... Odvoji to dobrih mjesec dana za oporavak...

3. Ја сам у 1. средње, док сам још тренирао одбојку, оперисао брух. И недељу дана после операције одем на утакмицу и покидам шавове. Ал' је било до јаја!

4. Изврнула сам зглоб пре две недеље. Коначно је престао да боли, али пуцка нешто кад се покреће.

5. Turi fiksacioni zavoj i bandažiraj zglob, pokidala si ligamente.

6. Zezalo me rame sve dok se nisam ufatio tegova. Do tada nisam mogao kantu od 10 litara držati u lijevoj ruci a da me rame ne podsjeti stravičnim bolom. Malo po malo - i vratio sam ga u skoro normalno stanje.

Класична дислокација?
    Колико ти дуго већ није испадало? Које су најбоље вежбе?
    Кубурим са истим, а никако да се доведем у ред, да прионем на вежбе. Спомињале су се неке вежбе на теми "Теретана", али не могу сад да нађем. Сад завршавам са испитима, па се бацам на рехабилитацију.

7. Ne verujem da ih je pokidala, možda su se samo istegli, ali bandaža je obavezna.

8. Da ih je pokidala kontam da bi teško to moglo da se pokreće bez neke strava boli.

Класична дислокација?
    Колико ти дуго већ није испадало? Које су најбоље вежбе?
    Кубурим са истим, а никако да се доведем у ред, да прионем на вежбе. Спомињале су се неке вежбе на теми "Теретана", али не могу сад да нађем. Сад завршавам са испитима, па се бацам на рехабилитацију.

Klasična.
    Znači - prvo rehabilitacija, vježbice, masažice i tako to, pa onda teretanica - tegiće u ruke, pola kile, kilo do dvije i laganini gore-dole, vojni pres, pa spuštanje ruke ispred, sa strane i tako, u suštini - sve što bi radio klasičnim bildanjem ili jačanjem ili štatijaznam, samo sa minimalnom težinom i sa laaaaganim pokretima, pa iz sedmice u sedmicu veće težine i to je to.
    Ja sam tako uspio, jebem li ga, nije mi niko rekao, svojevrsan eksperiment (mada nisam mogao ništa drugo ni da radim).
    Nije mi iskakalo dvije godine, čini mi se, možda malo duže.

9. deška distorzija levog skočnog zgloba - mesec dana odmora i još 2 meseca vraćanja u formu i sl.

smrskan meniskuk u desnom kolenu- 3 i po nedelje terapije strujom i laserima i još 1 mesec vraćanja u formu.. i idalje sam jebeno dobar :D

sporadično nabijeni prsti od bloka, svaki put odmorim po 1-2 dana zavisno od bola...

inače odbojkaš, od ove sezone prvoligaš :D

10. Хвала, Скочимишу!

11. Држала сам у завоју до пре два дана. А не верујем ни ја да су попуцали, јер да јесу (к'о што Кика и Скочимиш рекоше) не бих могла да се крећем, а кретала сам се. Пуно.

12. Ископах ову тему, знам да сам писао раније овде, а сад ми баш треба. Не бих да идем по оним сајтовима да ми неки доктор Хаџипешић саветује шта да радим. Лакше ми је да овако погледам, можда неко има искуства.

Последњих пар година имам огромних проблема са стопалом десне ноге. Дакле, није у питању зглоб, већ горњи део стопала који наравно боли само када играм фудбал. Кад је било који други спорт у питању, проблема немам, али када морам да користим стопало за шутирање лопте, осећам огроман бол. И то поготову кад су у питању слаби шутеви тим горњим делом ноге. Увек осећај као да ми је испала лубеница на ногу. Срање јебено, јер са колегама са факса играм редовно пар пута месечно фудбал, и не могу као човек да играм. Фазон је што сам као клинац вежбао стално и леву ногу, тако да подједнако добро (или лоше) играм са њом, тако да некако могу да одиграм 2 сата фудбала, али десна нога никако. Намештам се на леву увек, и кад баш морам да шутнем десном, то је бол да се усереш.

Немам ни сам појма како и одакле тај бол, и од кад уопште осећам то. Сећам се да сам као клинац (3. или 4. основне) директно на волеј шутнуо лопту која је била једно 40 метара дегажирана у ваздух, и да нисам могао да играм неко време од бола, али касније је све било ок како се сећам. Уосталом стотине фудбала одиграх од тад, не сећам се болова икаквих. Последњих 2 године рецимо је мука. Пробао сам да одмарам неко време (прошлог лета нисам играо фудбал једно 4 месеца сигурно, пробао да бандажирам стопало, пробао са два пара меких чарапа, ништа.

Има ли неко неки савет? Ја се нешто цимам да ја ту нисам поломио нешто, па да је то криво зарасло. Код ових наших доктора не бих да идем нешто, тако да се размишљам где ћу. Није ми то нешто приоритет у животу, али опет фудбал је фудбал, хоћу да уживам кад играм. Дакле, шта предлажете? Спортски диспанзер, алтернативна медицина, да се попишам на ногу, да је сечемо?

13. Peki doktor i uput za ortopeda i snimanje, drugačije ne možeš da rešiš problem ako uopšte i postoji.

14. gonzo
    Peki doktor i uput za ortopeda i snimanje, drugačije ne možeš da rešiš problem ako uopšte i postoji.

А шта је са спортским диспанзерима, за шта они служе?

15. Pa opipaj :D

Opipaj prvo lijevo stopalo detaljno pa ispipaj desno.

Ako su ista - ništa nije slomljeno.

Prvo što mi je na pamet palo - da nemaš slučajno ravne tabane?

16. Опипавао сам, идентична. :) Не, немам равне табане.

17. A jel ti to bude čim šutneš loptu il možeš igrati neko vrijeme pa tek onda?

18. Раније је било да могу мало да играм, па се деси да погодим "место" кад шутнем, и онда боли на даље сваки шут. Сад је то "место" заправо цело стопало.

19. Спортски диспанзер, алтернативна медицина, да се попишам на ногу, да је сечемо?

A bre, Niš ti pun onih baba (mislim da je baba Slavka najbolja), odi kod neke od njih za tili čas rešen problem, svi koji su išli su osetiili boljitak, probaj.

20. Мени прво што пада на памет је да си натука' ту ногу...
    Подсјећа ме на моју повреду зглоба руке, тј зглобова јер сам оба сјеба'.

Десни сам сјеба' кад сам скочио на сломљену столицу док сам качио мрежицу на кош, друг ме удари шаком у дупе и ја скочим, клизнем и право на ту руку.
    Бољела ме јако и онда престала, али су болови почели да се јављају свако мало, нпр дођем на тренинг, водим лопту, дигнем се на шут, кривим се одма' јер не могу ни лопту да задржим колико ме боли.
    Онда ме бољела исто с времена на вријеме и после тек три године ја одем код неке будале да ми то види, он ишчачка, извуче руку, мрдне, и она као нова, све супер, међутим боли ме и даље једном или два пута годишње по 10 дана отприлике.

Лијеви сам сјеба' прије неколико година кад сам преврћа' топове од 300 кила по будви п'јан па ми је па' на руку, читави дан ми је била непокретна, али сјутра сам мога' да је помјерам, мада ме бољела намртво.
    Њој нисам удара' на траг, сама се повратила и бољело ме уво, али и она ме боли два пута годишње, али по неких 5 дана можда...

Е сад, нисам ти ништа помога' осим што сам ти река' своје искуство, али мислим да ако је могуће неко истезање тетива, да је то то, не вјерујем да је кост, не би био овакав бол као ја што осјећам...

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.