Prijava

Auuu kakva prepesma pretop

Brate trajfo milionerce da postanes i u zdravlje da trosis ziv bio

https://youtu.be/Hs6YtuuqNtQ?feature=shared

Први пут видим те ваше ал' кидају.

Meni je ovo nestvarno - predsednički kandidat, usred kampanje, gostuje grupi urbanih crnja i priča im kako se gudrao 14 godina svim i svačim, na šta to liči itd. Jako kvalitetan čovek btw, kakva mu je porodična istorija i šta sve priča zadnjih godina čudo je da ga još nisu roknuli.

https://www.youtube.com/watch?v=0EpFVeCTte0

Nije to ništa, predsednik valjda južnog sudana javno se upišao u gaće na nekom defileu

Nije to ništa, predsednik valjda južnog sudana javno se upišao u gaće na nekom defileu

Things went south SKEČ

https://scontent.fbeg9-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343673770_978579853138322_5100301450510150280_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=4c1e7d&_nc_ohc=6wnC46bb1xQAX_Olv9S&_nc_ht=scontent.fbeg9-1.fna&cb_e2o_trans=q&oh=00_AfAN_K45BFQfUNEVCUC3xsU0Vh8wVSv73Tx1XNko8AOlOA&oe=6514F68F

Planeta Zemlja je veoma mala pozornica u ogromnoj kosmickoj areni.
"Vojadžer 1" je 14. februara 1990. godine poslao poslednju fotografiju pre nego je zauvek isključio svoje kamere. Sa daljine od 6,4 milijardi kilometara i na 32 stepena iznad ekliptičke ravni snimio je planetu Zemlju. Zemlja je zahvatila smo 0,12 površine jednog piksela.
Iako misija "Vojadžera" nije bila da snima Zemlju, na predlog Karla Sagana to je učinjeno. Inspirisan fotografijom, Karl Sagan je napisao:
"Pogledajmo ponovo tu tačku. To je ovde. To je dom. To smo mi. Na njoj su svi koje volite, svi koje znate, svi za koje ste ikada čuli, svako ljudsko biće koje je ikada postojalo, živelo svoj život. Skup naše radosti i patnje, hiljade samouverenih religija, ideologija i ekonomskih nauka, svaki lovac i pustinjak, svaki heroj i kukavica, svaki tvorac i uništavač civilizacije, svaki kralj i seljak, svaki zaljubljeni mladi par, svaka majka i otac, dete, izumitelj i istraživač, svaki učitelj morala, svaki korumpirani političar, svaka superzvezda, svaki vrhovni vođa, svaki svetac i grešnik u istoriji naše vrste živeo je tamo - na trunci prašine koja lebdi u sunčevom zraku.
Pomislite na beskrajne okrutnosti stanovnika jednog ugla ovog piksela na jedva uočljivim stanovnicima drugog ugla pikesela, koliko su česti njihovi nesporazumi, koliko su željni ubijanja jedni drugih, koliko gore u svojoj mržnji. Pomislite na reke krvi koje su prolili svi ti generali i carevi, da bi u slavi i trijumfu postali kratkotrajni gospodari delića te tačke.
Rečeno je da je astronomija iskustvo poniznosti i izgradnje karaktera. Možda ne postoji bolja demonstracija gluposti ljudske gordosti od ove daleke slike našeg malenog sveta. Za mene to naglašava našu odgovornost da se jedni prema drugima odnosimo ljubaznije i da sačuvamo i negujemo bledo plavu tačku, jedini dom koji smo ikada imali

њесра реално

Solidna sirotiljska spika

Takozvana svemirska patetika. Moras odes par milijardi km da bi reko da smo retardi

I bas ga svetlimo ko da smo ozraceni

sve to jeste tacno i navodi te ponekad da se mislis cemu ovo ili ono, kad nema nikakvog ni smisla ni razloga a onda imas dva izlaza iz toga: jedan je da jadikujes nad tom cinjenicom i besmislenoscu svega sto si i ti, i svako od nas uradio, i da ces neminovno nestati, ne samo iz sadasnjosti, nego i iz cele istorije kao i svako pre tebe, i da je jedina razumna odluka da odustanes, jer cemu sve.

drugi je da znas sve to, ali da prihvatis pravila igre i da se igras i ti sa ostalima, kao sto si umeo dok si bio dete, bez ocekivanja da ces nesto da postignes, vec cisto jer postoji odredjena doza zabave u igranju ozbiljnosti i odraslosti sa ljudima i drustvom koji znaju sve to sto znas i ti, kolko god mislio da ne znaju i da su glupi.

jer to sto ti kazes ovih dana je kao klinac koji stane u sred igranja zmurki i kaze svima: "ovo sto radite, to je besmisleno. uvek cemo se naci, nista se ne menja i ja vise necu da ucestvujem u ovoj igri. zar ne vidite to?". tako neces promeniti nista, cak ni sebe, a definitivno ne svet, time sto ces im pricati ono sto vec svako zna. ako hoces da menjas, predlozi novu igru. sedenje i lelekanje nad sudbnom nije igra.

ako je vec sve besmisleno, sto ne bi bar bio srecan.

Smrdi na lajfkoučing neki

lajfkoucing je kad uzmes pa naplatis nekom da cuje ono sto vec zna. ovo je najobicnije proseravanje jbt.