Prijava

Ima nekih indicija da ce arapi uzmu united media modzda je ovo samo prvi znak kraha nEzAvisnOg novinarstva i pocetak totalnog mraka u srb jedva cekam kmeeeee

ахахах даа онај дарко кад је отишо мислим да је он споменуо то да је ивановић неки уредник телевизије курац палац не знам

Taj jutarnji razgibavanje bio odlican program ukazivao drugosrbijancima na svecku zaveru ovi mejmuni smirili darka, e bre pa oni nas placaju ne mozes tako ogradjujemo se od tebe prijatelju promeni retoriku. Darko ispao solidan dingospow sa kicmom za razliku od kesica i ivanovice ustaskih miseva lolo

наиђен понекад на то разгибавање то је тешко смарање од емисије и траје два сата де онај проћелави дебљи лик са иритантним гласом кења не могу да га слушам дуже од 30с

Ma da nesreca djembeli celavko se i najvise iskiselio kad se to sve desilo bio skenjan bukv neeee ja moram ostati koji k

To sa Darkom kad se izdogađalo ovaj mi se smučio za čitav život bukvalno. Inače, ovo dobro

https://www.youtube.com/watch?v=Rr_T4Aim6Fw

Weeee ajkule meka bica pusti to australijskim surferima ima se razneze

Nasi politicari su blam vidi sta sve rade mejmuni kmeeee

https://youtu.be/-IdOL3LhhCM?si=ycFLc_pUfHsMaxXZ

< random palma dingospow

pratim ja donekle, sta se izdogadjalo, kako polagano boing ide u picku materinu od jako pouzdane i domacinske firme od kad ga zauzdali "biznismeni" umesto inzinjera, i kako pocinje to da curi na sve strane.

ovo za samoubistvo ne znam, al to je ogroman dumpster fire trenutno u americi, kako im jedna od najstarijih i najjacih firmi propada.

Sad baš pogledao ovo, vredi, jako. Mnogo lobiranja, političke zaštite i finansijskog pokrića itd. Nisam znao da su imali baš ovoliko incidenata u poslednje vreme, ovog uzbunjivača što se tiče on je aktuelan već par godina, al je sad postalo baš zajebano, jer em se svašta izdogađalo u poslednje vreme, em je ovaj trebao da svedoči.

https://www.youtube.com/watch?v=a32RLgqNfGs

ukratko, boing je bio jaka firma koja je prva pogurala avio industriju da bude moderna sopstvenim sigurnosnim standardima koje su ostali vremenom prihvatili. i postali najjaci avio proizvodjac krajem 80tih

onda, valjda da spasu mekdonel daglas, posto je imao problema upravo sa pouzdanoscu, drugu americku firmu, spoje ih sa boingom tad, verovatno politika neka, i iz daglasa predju svi ovi ekselari sto nikad nisu avion vidli.

prvo prebace HQ iz sijetla u cikago da ne budu preblizu svakodnevnih problema nego da se fokusiraju na "big picture", onda krenu da rokaju samo bitno koliko akcije vrede, krenu da muzu stare modele, nista novo da ne prave, i sve to funkcionisalo dok na kraju stedi na ovom da ima za akcionare, stedi na onom, dok nisu poceli da stede na kvalitetu i prave delove jebem li ga gde i softver u indiji da ustede pare.

onda poceli avioni sami da se zakucavaju u zemlju i da im otpadaju vrata sa novih aviona.

i dalje je to super bezbedno, al standard poraso, i stara slava nestaje polagano.

primer kako kapitalizam ume ono sto napravi, isto i da rastavi.

i sad izlaze inzinjeri i pricaju "pa jebem ga vidimo mi to unutra vec godinama kakav skart dobijamo i sastavljamo na brzinu" i to def. ne odgovara americi celoj, ne samo boingu.
jer vise nemaju drugog proizvodjaca.

primer kako kapitalizam ume ono sto napravi, isto i da rastavi.

odnosno da budem posten, nije sam. politika americka se umesala.

Ne brinem se ja za americke firme, uletit ce lockheed martin na mjesto boinga sa supersonicnim putnickim avionima

Ne znam ali ovo je baš jako gadno, da na tako očigledan način likvidiraš čoveka bez da se počešeš. Mislim samoubistvo iz sačmare je negde krajnji način, kad baš ne možeš nikakvu nezgodu da sprovedeš, makar i saobraćajnu. Verovatno ne iz straha šta bi on sve mogao da kaže tamo na sudu, već da se zastraše potencijalni drugi kontrolori, menadžeri, šljakeri...Jer mogla bi da krene lavina svedočenja i ko zna šta sve ispliva, ne samo vezano za boing već i za druge kompanije kojekakve. Možda su ga i namerno roknuli ovako očigledno, u fazonu - može nam se i spremni smo na ovo, pa ti sine vidi da li ćeš da kenjaš po nama.

Nznm Pildu, ne znam da li bi to svedočenje značilo povlačenje čitave serije aviona iz upotrebe dok se ne iskontrolišu i srede, a to su hiljade i hiljade letova i ko zna koliko izgubljenog profita. Da ne pominjemo to da bi erbas mogao da ih satre lagano.

ma ide ovo nizbrdo i nema zaustavljanja dok ne iskoci neko nov kao sto je tesla/mask sa automobilima kako god.

pojesce ih airbus naravno, a nakon toga kinezi, cim se otvori prostor nakon boinga. aibus ustvari balansira i cuva boing, jer dokle god imaju taj duopol, ima sigurnih para za oboje. izbaci jednog i postaje vec rizicno. iskocice neko (sto rekoh kinezi npr). al brate, ne mogu ni oni. i oni su zaustavili inovaciju ima vec dosta, samo da bi parirali boingu da ne iskoce previse, al ovo sad znaci da bi morali da pocnu da fusare da pariraju, a to je opasna igra.

lokhid, i to, to su vojne zajebancije. totalno druga prica od civilnih aviona.