Prijava

Zaista zvuči kao niz floskula, zato što se toliko često to sve spominjalo da se izlizalo.
Ali skoro svaka od njih ima smisla. Ne treba ih ovako taksativno nabrajati i dodatno izlizivati jeftinom upotrebnom, već treba na svakoj od njih raditi.

Odgovorna spoljna politika podrazumijeva i to recimo da se Rusiji, pajsad, ne uvode sankcije. Time pokažeš da imaš svoje ja, i da si lojalan saveznik kada si zaista saveznik s nekim.
Ovi iz Evrope prvo treba da zasluže da ih uvrstimo u saveznike, a onda na osnovu primjera sa Rusijom, mogu da zaključe da ćemo i njima biti lojalni kad zasluže. Ko će te poštovati ako si prevrtljiv.

Odgovorna spoljna politika isto tako podrazumijeva da izbjegavaš konflikte sa Evropom i Amerikom i da sarađuješ gdje god možeš, što više možeš, da ih ne smatraš neprijateljskim zemljama, itd... Al opet, ne moraš voditi spoljnu politiku kako ti oni kažu.

ma uhvatio si se za to "neprijateljske" zemlje, bukv se svodi na to da je odnos čelnika eu prema srb takav kakav jeste i da ih boli on stvar za narod u srb (sto smo i videli na poslednjim izborima kad je hil proglasio izborne legalnima i popiso se po kmececoj opoziciji jer je vucic bolji partner za saradnju)

pisaju i po svom stanovnistvu cuj nece pisati po srbima

hahah pa jel jeste?

Nemam dokaza, ali statistički, postoje solidne šanse za to.
Ako uzmeš da su nevakcinisani imali za neki procenat veću stopu umiranja od vakcinisanih, i da se neki možda nisu vakcinisali, ili nisu nosili maske, ili su išli u šoping u Milano, ohrabreni njegovom pričom, šanse su da je neko od njih možda i umro, a da možda i ne bi da je bio oprezniji.

Nemam dokaza, ali statistički, postoje solidne šanse za to.
Ako uzmeš da su nevakcinisani imali za neki procenat veću stopu umiranja od vakcinisanih, i da se neki možda nisu vakcinisali, ili nisu nosili maske, ili su išli u šoping u Milano, ohrabreni njegovom pričom, šanse su da je neko od njih možda i umro, a da možda i ne bi da je bio oprezniji.

svaki put kad nector bekne jedna nevakcinisana dusa ode na onaj svet. daj Jovo ne budi smesan pls. Jbt jos ni za maske nisi izvalio da su bile beskorisne (bilo neko poredjenje da su klasik maske za viruse isto sto i zicana ograda za komarce bukv)

Stara moja je morala da nosi one debele maske, ne one obične, nego one baš profi, po čitav dan na poslu, osam sati, sve joj ostajali tragovi od maske na licu, pa se nije bunila.
A i štitila ju je ta maska solidno. Ona je pokupila koronu ne na poslu, nego na nekoj zabavi gdje se nisu nosile maske.

Ok ta maska ima poentu, al nisu ljude terali da nose te maske neg one idiocke beskorisne sto se nosale po dzepovima. Mogo si i carapu da stavis rekli bi da si snalazljiv

OK, te maske nisu bile nešto posebno efikasne... Ali i ako su štitile 30% od zaraze i to je nešto. Svakako vrijedi smanjiti rizik.

Osim toga te maske su slale neku poruku da se virus shvata ozbiljno, pa su ljudi i mahinalno kad vide nekog s maskom bili oprezniji, izbjegavali bliski kontakt, što je takođe moglo da smanji prenos virusa...

A kad niko ne nosi masku, to stvara atmosferu poricanja postojanja virusa, i onda se svi opuste, raspašoj, i tad se virus najlakše prenosi.

A i štitila ju je ta maska solidno.

Maske su se nosile da štite od virusa i bakterija daleko pre korone i ne mislim tu samo na medicinske maske; u Japanu ih redovno nose već decenijama u vreme epidemija gripa i alergija (a Japanci su najdugovečniji narod, zanimljivo).

E sad, što je prosečan Srbin masku za jednokratnu upotrebu nosio duže nego farmerke pa je to izazivalo kontraefekat - to je već druga priča.

aha, znaci nector je na podsvesnom nivou slao smisljeno pogresnu sliku lol.

Fina konstrukcija Jovo, sa ovim postom brzo da se javis kisic-tepavcevic ima mesta za tebe u pandemiji x :)

Cara se vise ni ne obazire na jebaceve “drugosrbijanske” postove, sad mu je cilj samo jovu da izvede na “pravi put” ali ne da se jovo

ma ne radi se bulg o tome, radi se o tome da je takva maska neadekvatna za takve namene.

sa druge strane noseci masku sam sebe trujes jer pljujes u nju ceo dan i lagerujes govna koja se multipliciraju te ih ponovo udises nazad i trujes se ko mejmun, pri tome smanjujes dotok kisonika itd itd. bas je to japancima podiglo dugovecnost evo idem tiket da uplatim da je zbog toga

I sve dok žiiiiiiiiivim i dok imam gas, ja slušaću hardbass

Nestor je bio najštetniji u koroni, to je bio period kada se taj kromanjonac mogao naći i na ekranima u regionu dal kao “zli antivakser” dal kao neki produhovljeni doktor koji zna istinu o PLANDEMIJI

Sada je dobro jer je otisao u politiku i tako se diskreditovao cak i kod antivaksera, ostali samo najzadrtiji da pružaju podršku ali barem ga nema po jutjubovima

Jbt koliko vama opran mozak, imali ste kona i svako svog who prectavnika u svojoj zemlji (sefa epidemije) koji je pricao IstInU, dodje nector i ukaze na kojesta i evo ga pajsad stetocina

pri tom taj isti raspali nector ko iz picke mogao biti na konovom mestu al ga nije zanimalo (debil)

Jovo, sta mislis o Konu. Kako ti je on izgledao tokom pandemije? Da li je bio odgovoran?

Mogao je caro da nije odlučio da se sprda s virusom u pocetku, nema pljujes pa lizes pa onda opet pljujes kad bura prođe ne ne bukv vise rispektujem kona ili bilo kojeg kon(j)a koji je u pandemiji vidio svojih 5 minuta slave ali koji je bar bio doslijedan i ako nista barem nije pravio sprdanciju od ozbiljne zdravstvene situacije

Jovo, sta mislis o Konu.

Nisam ga nešto posebno pratio, ali uglavnom svakako je bio normalniji od Nestora.

Ouuu ovo nisi trebo reci jovo