Podijeli sa Vukajlijašima

1. да се надовежем на веверицу:
    ... и чим се процес доношења нових закона прекине, активира се Динкић, разбије се влада и распусти се скупштина. Јер.. Шта ће нам скупштина која не доноси европске законе? Је ли тако?

2. Al ponoviću da se kod nas ni postojeći zakoni ne sprovode. A priče o novim se pokreću kako zbog usklađivanja sa EU, a bogami i zbog političkih poenčića. Stvari plasiraju tako da građanin pomisli: "Jebo te kru u pičku, pa mi do sad nismo imali zakona o pedofiliji/korupciji/igrama na sreću!!! Vučiću/Tadiću/Rasime, spasioče roda serbskoga".

3. Али вероватно су Срби и у четрнаестом веку говорили: Ово заиста нема смисла, овај Душан доноси неки законик у коме некритички и без јавне расправе преписује готова и неприменљива решења из те Синтагме Матије Властара. И на крају, шта се се ми стално угледамо на те Грке и Латине који курац, шта су сад па они? Ено могли смо лепо да се угледамо на Московску кнежевину или Златну хорду, или има нека тамо земља Китај и Хинд, кажу да њима припада будућност.

4. Svaka rasprava sa ljudima poput Gazimuda ili još par ljudi ovde se svodi na to da oni redovno potežu ad traditio i ad populum. Neretko i ad hominem.

5. Али вероватно су Срби и у четрнаестом веку говорили: Ово заиста нема смисла, овај Душан доноси неки законик у коме некритички и без јавне расправе преписује готова и неприменљива решења из те Синтагме Матије Властара.

Samo što Dušan nije jebao živu silu i nije imao NVO da kenjaju kako smrtna kazna nije odlika modernog društva i tome slično :)

6. Samo što Dušan nije jebao živu silu i nije imao NVO da kenjaju kako smrtna kazna nije odlika modernog društva i tome slično :)

On je bio u zajebanijoj situaciji, morao je da balansira među sopstvenim feudalcima, a morao je da sluša i crkvu. Taj feudalizam, kao kad bi Palma vukao na svoju stranu, Velja na svoju, Riza Halimi na svoju, Đilas na svoju, Pajtić na svoju, Ištvan Pastor na svoju, samo deset puta jače. I šta je bilo kad je Dušan umro: raspade se.
    A smrtna kazna zaista i nije odlika modernog društva :)

7. Valdemar
    Али вероватно су Срби и у четрнаестом веку говорили: Ово заиста нема смисла, овај Душан доноси неки законик у коме некритички и без јавне расправе преписује готова и неприменљива решења из те Синтагме Матије Властара. И на крају, шта се се ми стално угледамо на те Грке и Латине који курац, шта су сад па они? Ено могли смо лепо да се угледамо на Московску кнежевину или Златну хорду, или има нека тамо земља Китај и Хинд, кажу да њима припада будућност.

Ali zato sigurno nisu govorili "hej ovi se nalaze zapadno od nas, hajde da radimo isto sto i oni, pa cemo jednog dana postati oni."

I da, zanimljivo mi je da niko nije pomenuo to sto je Bundestag izbacio vodu sa liste osnovnih ljudskih prava.
    Pardon, Cak jeste. Valjda je odgovor "brate, naravno da ce tako, previse se para vrti" sasvim validan.
    Poljubac za Caka, sad aj idi slusaj Panteru , Corn ili sta ti ja znam, to je sustina zivota.

8. Koje naš kralj je imo dijete za ženu?

A KOJI HOLANDSKI KRALJ JE IMO DIJETE ZA ŽENU?!?!?!?

9. On je bio u zajebanijoj situaciji, morao je da balansira među sopstvenim feudalcima, a morao je da sluša i crkvu. Taj feudalizam, kao kad bi Palma vukao na svoju stranu, Velja na svoju, Riza Halimi na svoju, Đilas na svoju, Pajtić na svoju, Ištvan Pastor na svoju, samo deset puta jače. I šta je bilo kad je Dušan umro: raspade se.

Što je bio slučaj sa gotovo svakim vladarom u srednjem veku i njegovom državom. Nije bila samo odlika tadašnje Srbije i Dušana kao vladara.

A smrtna kazna zaista i nije odlika modernog društva :)

Iskreno, vratio bih je u opticaj.

10. Ali zato sigurno nisu govorili "hej ovi se nalaze zapadno od nas, hajde da radimo isto sto i oni

Naravno da nisu. Srbi su tad govorili: "hej, ovi se nalaze istočno od nas, hajde da radimo isto što i oni". I tako je Srbija od Vizantije dobila pismenost, religiju, umetnost, arhitekturu, društveno i državno uređenje, zakone i zlatne viljuške. Da smo gledali na zapad u to vreme, jeli bismo svinju rukama ko Švabo. Poenta: gledaj da uzmeš nešto što je dobro, procenjuj šta ti je korisno. Koliko je ljudi u srednjem veku mrzelo Vizantiju na isti način na koji danas mrzi EU, znaš li? A danas se kunemo u tu Vizantiju, kao mi njeni naslednici.

11. Da menjam temu, naleteh na sajt
    http://www.quicksandfans.com/index.html
    Fetiš propadanja u živi pesak, hahaha! Ima li nešto gluplje?

12. Hahahaha jebote, e stvarno svakakvih ljudi ima.

13. kao kad bi Palma vukao na svoju stranu, Velja na svoju, Riza Halimi na svoju, Đilas na svoju, Pajtić na svoju, Ištvan Pastor na svoju

A to se od trenutne situacije razlikuje po...?

14. Брус, лепо написо чоек горе "само 10 пута јаче", немо зајебаваш. лоло
    Мада мислим да је погрешио. :Д

15. Kontam ja šta je on napisao, ali je Dušan imao i deset puta veću prćiju za razvlačenje, a ovi vuku ko profesionalna kurva mlitav kurac, još malo pa da otkinu...

Mislim, šta me briga za davna carstva, za pet generacija Srbi će ionako biti kao Sijuksi: "Meni čukundeda bio autor na Vukajliji, po njemu sam šest sedamnaestina Srbin"...

16. Bruse, brate, aj premjestite raspravu na drugu temu, leba vam.

17. I da, zanimljivo mi je da niko nije pomenuo to sto je Bundestag izbacio vodu sa liste osnovnih ljudskih prava.
    Pardon, Cak jeste. Valjda je odgovor "brate, naravno da ce tako, previse se para vrti" sasvim validan.
    Poljubac za Caka, sad aj idi slusaj Panteru , Corn ili sta ti ja znam, to je sustina zivota.

Jao ne seri majke ti, idi u Vodovod i traži da ne plaćaš vodu, jer je to POBOGU ljudsko pravo, pa da vidim šta će ti reći.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.