Podijeli sa Vukajlijašima

1. ni ja nisam za eu,ali to za diktaturu,neka hvala...

2. ne za svaku diktaturu, za Gadafijevu diktaturu.

3. za Gadafijevu diktaturu.

Пар чињеница о животу у Либији под Гадафијем:
    - бескаматни кредити
    - у току студија прима се просечна плата за то занимање
    - ако не нађеш посао након завршеног факултета, држава плаћа као да радиш у струци
    - по ступању у брачну заједницу, држава поклања стан или кућу
    - возила по фабричкој цени
    - бесплатно здравство и образовање
    - 40 векни хлеба = 0.15$
    - 25% људи високо образовано
    - никоме не дугују ни динара!

4. Pa zato sam i rekao Vidro. Al jebiga, ima ljudi koji se informisu na CNN i BBC-u

5. Diktatura sama po sebi i ne zvuči osobito privlačno, al ima tu nešto kad ti dovedeš dete u prvi razred a na stolu ga čekaju svi udžbenici, pribor, trenerke, patike...

Što bi reko bora čorba, teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi.

6. Brate, kad vidim sta su sve Libijci imali za vreme Gadafija, lepo bi nama legao neki diktator slican njemu.

7. Pa i bio je diktator, to ne znači da je i tiranin. Mi smo najlepše živeli pod diktaturom, a i naš narod voli autoritete al voli i da vrši atentate na njih. Gadafi je napravio jaku državu od parčeta pustinje pune zaraćenih plemena i morao je vladati kao diktator da bi ih držao pod kontrolom.

8. Mi smo najlepše živeli pod diktaturom, a i naš narod voli autoritete

zato sto smo retardirani

9. zato sto smo retardirani

ne nego zato sto je demokratija precenjena i pre svega se pogresno sprovodi

10. Svaki sistem je dobar sve dok oni koji su odgovorni za njegovo funkcionisanje dobro rade svoj posao, kod demokratije samo mora da se pogodi da više ljudi dobro rade svoj posao nego kod diktature. S jedne strane to je dobro jer teoretski eliminišeš šansu za katastrofalni fejl ako centar vlasti ne valja, s druge strane loše je jer većina ljudi ima tendenciju da svoj posao otaljava.

Što znači da autokratija ima tendenciju da radi ili jako loše ili jako dobro a demokratija uvek operiše nešto ispod proseka tako da je mnogima privlačnija opcija na duže staze, narod voli stabilnost.

11. Pa da,al nigde u svetu ni ne postoji demokratija u svom pravom obliku.. To sto je mnogi nazivaju tako, ili sto u naziv svoje stranke stave DEMOKRATSKA to nema veze ni sa cim..

Evo ti cist primer kod nas sto je bio ovaj poslednji put, nisam siguran u tacnost brojeva,al poentu ces shvatiti.

Izaslo na biralista oko 30%.
    Najvise glasova osvoili naprednjaci i to negde oko 32%.
    Ispod njih sledeci ima 20%
    Pa 15% i onda onih nekoliko sa procentima izmedju

I onda ti vidi kakva je to "vladavina naroda" kad koaliciju cine oni koji su osvojili ukupno 50ak % od onih 30% koji su izasli..

12. Pa to ti kažem, birači zabušavaju, izabrani zabušavaju, država propada. Teoretski radi nešto ispod proseka, kod nas već radi dosta ispod.

Jebo ti sve to, najbolje ovde funkcioniše vukajlija, kajzen je i kralj i bog i njegova je poslednja dok njegovih izabranih dvanajs apostola dele ovozemaljsku pravdu i upravljaju svakodnevnim stvarima. Državo d'ugledaš se!

13. Što me podseti... HAHAHAHAHAHA

http://www.youtube.com/watch?v=QGJ4zesODZs

HANJO,HANJO,HANJO!

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.