Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Skoro celi Filipini katolici, pa opet zive u govnima, dzaba im to.
Свакако је тај Филипин у мањим говнима него ми, пушти. Мада кад је овом Анаксимандру, или како се већ зове, драже страно, нек оде у неке Америке или Њемачке. Треба бирати неку земљу ђе је трава малко зеленија, ђе мед и млијеко теку.
Kakvim crnim manjim govnima, jedan filipincanin bio ovde, pa me pitao kako moze da emigrira u Srbiju sa zenom i moze li kao programer da nadje posao. Jebem ja zemlju iz koje neko hoce da emigrira kod nas.
Samo primera radi, iznad Manile imas bukvalno brdo od djubreta visoko nekoliko desetina metara, zove se Pajatas. Svake godina kada raspizdi monsun brdo se sruci sa vodom u grad. Onda oni to djubre pokupe, pa vrate gde je bilo i onda opet raspizdi monsun i tako u krug. Ovaj gore pomenuti zivi kao u malo boljem kraju, pa mu svake godine monsun poplavi ceo donji sprat u kuci. Posto je bolji kraj ima kucu na sprat, pa moze da se skloni dok ne prodje, ne mora ga evakuisu kao vecinu.
Razumem ja egzotiku,ali zasto bi isao u neko tesko djubre od drzave da zivis kao sto su Filipini,verovatno mislis da je Srbija najgora drzava na svetu.Ali nije,najgora u Evropi moguce,ali u svetu je daleko od najgore,nije ni u prici kada se prica o najgorima u svetu za zivot.
Nesposoban da nadje picku u Srbiji i trazi gabore po Filipinima. Jednostavno
Погледај мало боље у очи те јебем. Није баш толико ружна
Mozda nije nesposoban, mozda mu se jednostavno ne svidjaju ove odje, meni su strankinje uvijek bile bolje.
Mada svakako lik je neki trol dupli, nema ova prica veze s mozgom
sindrom juznih i zapadnih slovena je da kukaju kako imaju 300 evra mesecno da prezive, samo pogledajte one prejadne slav stranice na fejsu gde svi drkaju jedni drugima i placu kako su sirotinja
Nek dodju u Austriju na šljaku 3 mjeseca za 6500 eura, ma ko ce to da ja ledja lomim za kapitaliste i ode uplati tiket za 20 evra koje je iscimao od keve.
Na vukajliji nema bukvalno tri glave sposobne da ozbiljno rade na gradjevini za fine parice. Vecina bi proplakala za 3 radna dana (ukljucujuci i mene), pa onda se nemojte cuditi sto se bas nema para. Zivot je lutrija, neko se rodi u porodici gdje ne mora to da radi al brate ako nemas izbora jbg ne mozes samo da kunes sudbinu
Jebiga lako je pricati u Becu, ovde nema para ni od gradjevine ni od 90% poslova, ne zali se raja bezveze
Pa za bec govorim, da dolaze vamo da sljakaju
Ne mora bec, jos lakse njemacka. Ni slovenija nije losa za pocetak al da se jebeno cimas ako ti trebaju pare
I ovo sto spominju izbjeglice, uzimaju poslove nema vise mjesta za balkance i slicno. Neprimjetno je ako vjerujete. Moze se reci da je cak i isto kao i prije. Nevjerovatno je kolika je ponuda za posao vani, jedino sto je teze je naci smjestaj jer su malo cijene skocile a zemlja je nenadoknadiv resurs pa ce poceti i preko da grade nebodere ko u hong kongu i trpaju radnike na nekim periferijama
Aha, pa to da, to gomila i radi. Naravno imas stoke koji nece prstom da mrdnu a zale se, al vecina je spremna da radi svakakve poslove samo da ima para
Ja znam dvoje sto su se vratili i ne planiraju da idu vise. Jedan gradjevina kaze tesko mu. Drugi u nekom restoranu radio (nikad nisam saznao sta, samo nesto muti, nit je konobariso nit je kuhao, mozda ga gazda trpao ko zna) i nece vise hoce da "investira" pare ovdje hahah
Hahah da, da, znam i ja jednog koji se vratio s gradjevine, kaze bilo tesko, nije to to, a fazon ja sam radio i na gradjevini kad sam bio mlad, ono sta on opisuje tamo je bogovski posao za ovo ovde, ovde ti se i skela ljulja jebena, gledas kad ces pasti pa cutis i radis, tamo ima sve uslove, al jebiga on je iznad toga
Ah jbg prvo to radis onda malo jezik usavrsis pa neki bolji poslic iskrsne. Stavise, danasnja omladina sa balkana koja je otisla preko i ne radi na gradjevini, bar oni koji imaju nekakvu diplomicu i znaju jezik, snadju se bolje od ocekivanog
Ma normalno, ima posla i moze se zaraditi tamo ako nisi debil
https://www.youtube.com/watch?v=bSTmkp7FkL4