Разноразно питање

1. Pa knjige sam i pročitao, ali davno, a posle njih sam gledao filmove, tako da može biti da mi se pomešalo sve. Kofuzija mi je sad u glavi

2. Gledao sam film pre par nedelja ( drugi deo) pa mi je palo na pamet da pogledam sve. Nemam sad da izdvojim po hiljadu i kusur dinara po knjizi.
    P.S.
    Jos sam vise zadivljen cinjenicom da je knjigu napisala spremacica koja je zivela od socijalne pomoci i koja je postala prvi pisac milijarder. Sve ti jebem...

3. Мој проблем са књигама, серијама и филмовима је тај што после одређеног времена све позаборављам. Могу комотно да гледам и читам испочетка све и да ми буде скоро као први пут када сам читао, зато се не сећам детаља из Хари Потера, Игре Престола, Лотра и још гомиле других књига које сам прочитао.

4. E to covpa. Samo su mi knjige ostale u mnogo lepom sećanju, plašim se sad kad bih uzeo da ih čitam, da mi ne budu dosadne, odnosno dečije, pa da se razočaram kao što sam se razočarao u Moćne Rendžere kada sam uzeo da ih pogledam sa 20 i kusur godina. Prokleta da si Kimberli, nisi više lepa kao pre!

5. Ja sam lud po tom pitanju, knjige pamtim nenormalno, filmove slabije. A moje viđenje porasta kvaliteta i obima serijala je da je posle trećeg dela najverovatnije angažovan tim saradnika - kvalitet pisanja, bogatstvo rečnika i radnje i razvoj zapleta ukazuju na činjenicu da autor prve i pete knjige nikako ne mogu biti ista osoba.

U jednom preseku celokupnog "buma" oko Potera jedan lik je izjavio da je Hari Poter uspeh celokupne Britanije i veoma dobar reklamni i izvozni proizvod...

6. Јашта море, паметна жена, узела паре и платила замлате да напишу још књига и зараде јој још пара. :Д

7. Је л' се сећате оног лудила СПЦ око Хари Потера? Ђавољи вештац и сличне пиздарије које су тада кружиле по новинама и нету.

Мени је Хари Потер екстра књига и одлична књига за децу јер има и добрих порука ту, пријатељство, част, љубав курац палац, ма шта ко срао. А и филмови су ми до јаја иако више волим да читам књиге и више уживам у књигама, не могу да кажем да су срање и да серем што нису до детаља ископирали књигу, јебеш га. А и увек ми је раздвојено књига и филм, увек су ми то две ствари за себе па немам проблема са тиме.

8. Је л' се сећате оног лудила СПЦ око Хари Потера? Ђавољи вештац и сличне пиздарије које су тада кружиле по новинама и нету.

Ja u to vreme jos nisam imao net lolo

9. Ovde i jeste odrađeno tako da su odvojene celine - serijal jeste filmičan, ali određeni ustupci su morali biti napravljeni radi "vizuelnosti". I ja smatram da je izuzetan za decu, naročito zbog postepenog usložnjavanja radnje. Mnogo bolji od, recimo, Čarobnjaka iz Oza koji je tendenciozno pisan za decu, pa isforsiran.

Kupio sam ćerama i Potera i Oza, ali sam uzeo i Beskrajnu priču i Kiplingove priče. Imaju za kasnije i "ozbiljniju" literaturu, ali mislim da je ovo dovoljno. Samo je još preostalo da uzmem Tolkina i mogu da mrem miran i zadovoljan :)

10. Потера прво одгледати филмове, па онда читати књиге. Много се лепше чоек уживи кад може фино да замисли цео дворац и те пичке материне. А може и пар игрица да се одигра пре читања.

11. Ja bas hteo da postavim pitanje da li vredi citati knjige sada kada sam odgledao filmove :)

12. Kupio sam ćerama i Potera i Oza, ali sam uzeo i Beskrajnu priču i Kiplingove priče. Imaju za kasnije i "ozbiljniju" literaturu, ali mislim da je ovo dovoljno. Samo je još preostalo da uzmem Tolkina i mogu da mrem miran i zadovoljan :)

Ако мислиш да узимаш Толкина за децу, мислим да је мало претежак за њих и да ће им бити досадан, пре свега због језика који се користи, детаљних описа свега и свачега, и заиста, за разлику од Потера и Оза није дечија књига. Евентуално им узми Хобита. Он више вуче ка дечијој него као озбиљној књизи.
    А Силмарилион поготову није за децу. Кул је купити им то у једном тренутку. :)

Елем, морам мало да патишпањишем, пре годину дана сам комплет од сва три ЛОТР-а купио за неких 1500 дин на неком снижењу, пре неки дан сам видео исти тај комплет и сада кошта типа 3500. :) Најбоља куповина у мом животу, ако изузмемо куповине са Купинда. :)
    Ако ти деца тек крећу у школу, можда је Градимир Стојковић интересантан за њих.
    Мислим да љубав према књизи треба развијати постепено и зато мислим да школска лектира и нема неког нарочитог смисла. Треба почети са лакшом литературом, па лагано ићи ка озбиљнијим стварима. Купи им "Леси се враћа кући". И Ршумовића немој да изоставиш, и даље га обожавам. :)

13. Елем, морам мало да патишпањишем, пре годину дана сам комплет од сва три ЛОТР-а купио за неких 1500 дин на неком снижењу

Ja sam prvih 5 delova Harija Potera platio 500 dinara, bila u Kruševcu neka berza knjiga, fazon knjige 100 dinara i ja ranac na leđa i u nabavku. :)

14. Хобита можеш, али Силмарилион што рече Реме немој. Додуше, Силмарилион ми је био много бољи од Хобита, колико има ту дешавања и догађаја то је хаос, али књига је одлична, мора се концентрисати. Хари Потер је оно клиначки али је ок.

15. Ja sam prvih 5 delova Harija Potera platio 500 dinara, bila u Kruševcu neka berza knjiga, fazon knjige 100 dinara i ja ranac na leđa i u nabavku. :)

Ееее, ако ћемо тако, ја још мало да патишпањишем. Преко Купинда узех Достојевског - Новеле за 200 динара, књига изгледа као нова буквално, нема никаквих оштећења, тврд повез је, а из 1933. године је. Притом, уредник је Исидора Секулић, а преводили Десанка Максимовић, Бранка Ковачевић и Јован Максимовић. :)

16. Хобита можеш, али Силмарилион што рече Реме немој. Додуше, Силмарилион ми је био много бољи од Хобита, колико има ту дешавања и догађаја то је хаос, али књига је одлична, мора се концентрисати. Хари Потер је оно клиначки али је ок.

Па и причамо о нечему што ће деца читати. :) Силмарилион је до јаја, као и ЛОТР, али нису дечије књиге. Хобит јесте.