Dobre su knjige kad si klinac, ja sam prve 4 pročitao u trećem razredu, 5. u prvom-drugom srednje. Poslednje dve nisam, filmove slabo gledao. Hermiona dobra pička!
A moje pitanje je( posto sam gledao samo filmove, nisam citao knjigu. Citao sam samo neka objasnjenja iz knjige, posto u filmu neke sitnice ne mogu da se objasne):
Postoje one 3 relikvije smrti: Kamen, stapic i ogrtac. Dambldor je imao stapic, a Hariju je dao kamen i ogrtac. Znaci da je nekada imao sve 3. A kad je dao Hariju kamen i ogrtac, a ovaj stapic uzeo od Draka, i on je imao sve 3. Kako to da nisu postali besmrtni?
Around the time that Lord Voldemort was hunting the Potters for their son, the Cloak of Invisibility came to the attention of Albus Dumbledore when James showed him the Cloak, and Dumbledore, who had searched for the Deathly Hallows in youth, asked to borrow the Cloak from James to study it. After James was killed, the Cloak was left in Dumbledore's possession.
Dambldor nikad nije imao sve tri - ogrtač je Harijevo nasledstvo, kamen je Voldemorovo nasledstvo, a štapić je jedini bio stvarno Dambldorov. Sve tri relikvije jesu bile kod Dambldora, ali u različito vreme. Štapić nije uzet od Draka nego je Drako pobedio Dambldora u duelu (izbio mu štapić iz ruku), a Hari je to isto posle uradio Draku (ekspeliarmus). Štapić postaje vlasništvo onoga ko poslednji pobedi prethodnog vlasnika.
Konačno, odgovor na pitanje besmrtnosti je sledeći: relikvije smrti ne daju besmrtnost nego je njihov vlasnik Gospodar smrti - može prizvati bilo koga iz smrti da mu se pridruži kao duh, može pobediti bilo koga u borbi ako to želi i može se sakriti od bilo koga (prirodnog ili neprirodnog). Dambldor je to shvatio, Voldemor nikad nije.
I, da zaključim, knjige treba čitati, a ne gledati filmove. Filmovi su seno za zimsko hranjenje pasivne marve. Ma koliko knjiga bila loša (a ove nisu ništa naročito u poređenju sa ostalim iz žanra), opet je bolja od najboljeg filma.
To vi klinci, ja sam mator za nju, a i ne volim taj tip androginih večitih devojčica, ja sam više za materinske tipove kao što je Belatriks Lestrejndž :)
Ne znam na koga misliš da nije postao besmrtan. Hari je štapić slomio, a kamen je valjda ostao zauvek izgubljen u onoj šumi.
A da, i ovo što kaže Flow, Dambldor nije Hariju dao ogrtač.
Укључио сам се први у дијалог Брусе, но остаде на претходној страници а ово за штапиће нисам знао да објасним па сам ћутао, а Белатрикс није тешко објаснити иако јој је мандибула лома коцкаста :Д
Ja pročitao samo drugu, iako je to sve lepo napisano previše je dečije za moj ukus. Ni filmove nisam gledao posle toga.
Ne znam kad si čitao drugu knjigu, kod nas je izdata mislim 2000. godine, ja sam tad bio dete, pa mi nije bila detinjasta
Dobre su knjige kad si klinac, ja sam prve 4 pročitao u trećem razredu, 5. u prvom-drugom srednje. Poslednje dve nisam, filmove slabo gledao. Hermiona dobra pička!
Ја исто читао као клинац, зато ми је била одлична. И јесте одлична, боља многих дечјих књига.
Jedini razlog zasto je film bolji od knjige :)
A moje pitanje je( posto sam gledao samo filmove, nisam citao knjigu. Citao sam samo neka objasnjenja iz knjige, posto u filmu neke sitnice ne mogu da se objasne):
Јебем ли га, има нека шема, ал сам заборавио. лоло
Nije kod Dambldora nikad bio ogrtač, Sirijus ga je dao Hariju.
Nisi u pravu Flow
Dambldor nikad nije imao sve tri - ogrtač je Harijevo nasledstvo, kamen je Voldemorovo nasledstvo, a štapić je jedini bio stvarno Dambldorov. Sve tri relikvije jesu bile kod Dambldora, ali u različito vreme. Štapić nije uzet od Draka nego je Drako pobedio Dambldora u duelu (izbio mu štapić iz ruku), a Hari je to isto posle uradio Draku (ekspeliarmus). Štapić postaje vlasništvo onoga ko poslednji pobedi prethodnog vlasnika.
Konačno, odgovor na pitanje besmrtnosti je sledeći: relikvije smrti ne daju besmrtnost nego je njihov vlasnik Gospodar smrti - može prizvati bilo koga iz smrti da mu se pridruži kao duh, može pobediti bilo koga u borbi ako to želi i može se sakriti od bilo koga (prirodnog ili neprirodnog). Dambldor je to shvatio, Voldemor nikad nije.
I, da zaključim, knjige treba čitati, a ne gledati filmove. Filmovi su seno za zimsko hranjenje pasivne marve. Ma koliko knjiga bila loša (a ove nisu ništa naročito u poređenju sa ostalim iz žanra), opet je bolja od najboljeg filma.
Е то Брус, јес тако. А филмове о Харију вреди гледати због Хермионе. :3
To vi klinci, ja sam mator za nju, a i ne volim taj tip androginih večitih devojčica, ja sam više za materinske tipove kao što je Belatriks Lestrejndž :)
Ne znam na koga misliš da nije postao besmrtan. Hari je štapić slomio, a kamen je valjda ostao zauvek izgubljen u onoj šumi.
A da, i ovo što kaže Flow, Dambldor nije Hariju dao ogrtač.
Да да Белатрикс је скорз лоша кекекекекекее
Duka, pročitaj knjige. Ne donosi zaključke prema filmu. Štapić nije slomljen, Dambldor jeste dao Hariju ogrtač - ali kad je tek došao na Hogvorts.
A evo, Brus po običaju objašnjava kako valja, stariji je, a ipak se seća svega.
Vid` Pacova gde se uključio u dijalog :)
Аууууу, како сам њу заборавио?! Шејм он ми, пу багро дрогирана! :Д
Јес добра пичка, нема шта.
http://sandaz.ucoz.com/_nw/3/78489851.jpg
Kupio sam ceo komplet knjiga zbog ćerki, bio zadžabe na kioscima - 250 dinara po knjizi prodavala politika :)
Укључио сам се први у дијалог Брусе, но остаде на претходној страници а ово за штапиће нисам знао да објасним па сам ћутао, а Белатрикс није тешко објаснити иако јој је мандибула лома коцкаста :Д