Након аустроугарског пораза у рату Вијеће народних првака и посланика 28. новембра 1918. године донијело је одлуку о уједињењу Босне и Херцеговине са Краљевином Србијом, која је прерасла у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца.
Је л' ово истина?
По овоме Србија је у Краљевину СХС унела Босну, Македонију, Црну Гору, унутар Краљевине Србије.
Južna Srbija je Lapovo, barem prema liberalno demokratskim standardima...
Ма пази, мене ово интересује онако опште информисаности ради, волим да знам те историјске чињенице. Мада наравно јесам субјективан. Видим да сви гурају Македонију Грцима, а Грци том територијом нису владали још од античке Грчке. А и сами Македонци по неком истраживању су 30% Срби, 30% Бугари + 40% осталих мање битних или изгубљених народа. (Чини ми се да су ти проценти били).
По овоме Србија је у Краљевину СХС унела Босну, Македонију, Црну Гору, унутар Краљевине Србије.
Srbiju su tada činile, Srbija sa Makedonijom, kojoj se priključila Vojvodina, dok je CG bila nezavisna suverena država koja je samostalno odlučila da pristupi kraljevstvu SHS. Bošnja je bila u sastavu Države Slovenaca, Hrvata i Srba, od koje se inače ocepila Vojvodina i priključila Srbiji.
dok je CG bila nezavisna suverena država koja je samostalno odlučila da pristupi kraljevstvu SHS
Ово знам да није тачно, јер је ЦГ с обзиром да је краљ Никола шмугнуо, након ослобођења изгласала свој улазак у састав Србије и одрицање од државности. Јесу били независна и суверена држава, али су то жртвовали за јединство са Србијом, чему су и тежили пар стотина година.
Kakav danak neiskustvu...
Jel pička smrdi na ribu il riba na pičku?
meni pička ne smrdi...
Риба на пичку јер их Јапанке гурају унутра.
Је л' ово истина?
Македонија тад није постојала, та територија је била део Србије.
Car stiže za 3... 2... 1...
Makedonija ne postoji ni sad, ta teritorija je severna Grčka...
Знам, него причам из угла данашњих држава. РАЗНОРАЗНО ПИТАЊЕ ЧЕКА ЦАРА. СРБИЈА ЧЕКА ШЕШЕЉА.
Илиии, јужна Србија?
Не знају ни они шта су.
http://www.youtube.com/watch?v=uGtWZtwOHi4
Južna Srbija je Lapovo, barem prema liberalno demokratskim standardima...
Ма пази, мене ово интересује онако опште информисаности ради, волим да знам те историјске чињенице. Мада наравно јесам субјективан. Видим да сви гурају Македонију Грцима, а Грци том територијом нису владали још од античке Грчке. А и сами Македонци по неком истраживању су 30% Срби, 30% Бугари + 40% осталих мање битних или изгубљених народа. (Чини ми се да су ти проценти били).
Nemam ti ja pojma, mi dođoši sa severa se i ne računamo u neke Srbe...
Makedonci su Albanci.
Ma šta mi pričaš?
Nisam znao da sam polovinom Albanac.
Srbiju su tada činile, Srbija sa Makedonijom, kojoj se priključila Vojvodina, dok je CG bila nezavisna suverena država koja je samostalno odlučila da pristupi kraljevstvu SHS. Bošnja je bila u sastavu Države Slovenaca, Hrvata i Srba, od koje se inače ocepila Vojvodina i priključila Srbiji.
Znači ja sam delom šiptarčić :(
Ово знам да није тачно, јер је ЦГ с обзиром да је краљ Никола шмугнуо, након ослобођења изгласала свој улазак у састав Србије и одрицање од државности. Јесу били независна и суверена држава, али су то жртвовали за јединство са Србијом, чему су и тежили пар стотина година.
Zna li neko da li će B92 praviti Insajder o Velikom bratu?