Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
bombas, mislim da fabrike gde mozes da otkupis tu kolicinu putera i ne napravis neku vrstu nestasice mleka nema u ex yu.
moguce da nema ni u evropi... mozda Irska i tako to. bice im verovatno glavni kupac ako toliko otkupljuje na gomili.
"NZ exported 287,000 tonnes of butter last year, worth $1.3 billion"
Novi Zeland! Cimni Chevua, mozda on ima neku vezu.
Zajebo sam se u proceni treba ti oko 5.5 mil €
Ne, baš sam na maslac mislio pošto kažeš da su ga komunisti izgurali. Kajmak, sir i mleko. Mislim da je to sve što se ovde konzumiralo od mlečnih proizvoda. Maslac možda po gradovima.
Valjda je i hleb bio retkost i daleko se više jela proja.
pogresno smo se razumeli, ja pricao margarin izgurali komunisti...
u pravu si, nemamo mi neke mlecne proizvode tradicionalno. osnove. kajmak, beli sir, kiselo mleko i tako to.
ustvari sve nam se svodi da se skupi kajmak, a onda ne mozes mnogo posle toga.
sa druge strane npr, francuzi su jebali kevu mleku, na 10000000 nacina.
Haha što smo se pojebali za komuniste i malsac/margarin. Aj sad da probam da sročim lepo da se razumemo. Hteo sam da kažem da nisu Srbi pre komunizma furali maslac, pa da su posle komunisti izgurali margarin. Jednostavno je to više zaživelo pod njima i ovo što ti kažeš, bilo je jeftino, ukusno, a nije se ni znalo koliko je štetno, pa su forsirali.
Jbg Srbin peče rakiju od starih novina ako nema bolju sirovinu, a Francuz pička samo konjak.
to :)
MILIJARDER: Bombi, treba mi maslaca u vrednosti od 5 miliona eura.
BOMBI: Saću pitam na Vukajliji, oni sve znaju.
Kolko se Bombi upinje da zvuči kao neko ko je u poslu sa mnogo para..
Haha što smo se pojebali za komuniste i malsac/margarin. Aj sad da probam da sročim lepo da se razumemo. Hteo sam da kažem da nisu Srbi pre komunizma furali maslac, pa da su posle komunisti izgurali margarin. Jednostavno je to više zaživelo pod njima i ovo što ti kažeš, bilo je jeftino, ukusno, a nije se ni znalo koliko je štetno, pa su forsirali.
Jbg Srbin peče rakiju od starih novina ako nema bolju sirovinu, a Francuz pička samo konjak.
I krljanje belog hleba uz sve zivo je zazivelo za vreme komunizma. Beli hleb je bio luksuz pre velikackog rata, pa kada su komunisti industrijalizovali proizvodnju i postao budzasto sirotinja udri po dve vekne dnevno svako, da guzicu zelja mine. Kompleks gladi jbg.
Bombi, reci šta ti treba, mi smo ovde maheri za te stvari, samo javi i odmah regrutujem armiju Maora, Tonganaca i Samoanaca da ti prave tone putera, samo ja da pokupim kajmak hehe
Pa treba mu maslac za 5 miliona evra, neki komšija ga pitao da mu Bombi nabavi.
Tilmo razvozi te kobasice i ne mešaj se sa ozbiljnim ljudima.
Je l' kapiraš da ti upravo kupuješ maslac za 5 miliona evra na vukajliji.
rekoh ne upadaj u ozbiljan razgovor, nisi dorastao...
Dobro, evo Celt je dorastao i dao ti je odgovor.
mislim jebi ga, aj na papir (podaci sa interneta):
krava daje 25-40l mleka dnevno (jbt).
za kg putera treba 25l mleka
...
za 1200 000 kg, treba ti tacno milion krava ako hoces za dan
Mislim da bi tih milion krava trebao da potražiš u Indiji, oni ih imaju baš puno.
celt sto se pecas na price vozaca u nekom azerbejdzanu, koji je u trenutku dok mu gazda nije udarao cuske golim stopalom nacuo neku pricu, kolko mu njegovo znanje engleskog dozvoljava da razume, kako mu vlasnik i neki poslovni partner pricaju o puteru da im treba, i onda posto generalno ima tu potrebu da se svidi svojim nadredjenima, ko sto se ceo zivot supkao ozbiljnim glavama na tribini, tako i sad smislio mudro plan kako ce on da pronadje gde ima da se kupi puter pa ce on da izadje pred gazdu i kaze gde moze da nabavi....ovaj bi ga ionako samo sutnuo u kozne kese u kojima su nekad bila jaja dok mu nisu izvadili i poslao ga u dvoriste da se igra sa magarcem
vukajlija-sajt za posredovanje u visemilionskim poslovima.
kostic,miskovic i cepter moderatori.
Velika istina ovo za beli hleb sto kaze Bata Sale
Bukvalno je odlazak u prodavnicu i kupovina belog hleba kao Pavlovljev refleks
A kad spomenuste maslac, kao klinac sam ga mrzeo dok sam ga jeo sa dzemom i uvek sam mislio da je rastimo bolji sto puta jer se vrtela reklama na tvu po ceo dan ni ne znajuci koliko nisam u pravu sve do dan danas
Znam porodicu koja trsi deset vekni dnevno. Mislim da ih ima sedam u kući. Deda svako jutro prvi u prodavnici da obezbedi količinu.