Разноразно питање

1. blago onima kojima je najveća briga je li ga neko hejtovao

2. Шта је, Брусе, застарео случај, па га не мо'ш сад бановати?

3. Nije zastareo slučaj nego specifičan - bar on bi morao znati neke stvari.

4. Не разумем. Ако је неко учествов'о у удруженом хејтовачком подухвату, онда му следује банчуга, а ако није - није. Не видим шта ту има да се "специфизује".

EDIT BRUCE: Evo da ti bude jasnije, kapiram da se nisam dobro izrazio. NIJE učestvovao u hejtu i zato nije ni banovan, odgovor sam mu uputio da dam do znanja da se na njega ne odnosi moje obraćanje.

ЕДИТ ЈА: Па јеб'о га ти, неко је мог'о помислити да је човек опасни хејтер. хехе

5. Govna iz kafane. Njima je Vukajlija sve i zato se tako ponasaju. Nama cekaonicarima je ovo vise neki izduvni ventil jer mi imamo zivot i van interneta.

6. mislim da ovo nije bio organizovani hejt
    nego organizovano zajebavanje

ja verujem, da bi dobio pregršt pluseva
    ako bi i on i ovi ajduci bili odbanovani

7. gotovo sad Directore, eskaliralo

8. ko da im je prvi put

9. pseto čovek išo, čito i komentariso mu
    na jednoj dao i plus (doduše napiso tanak lolo)

10. de su rezultati
    kako stoji tetka?

11. Nama cekaonicarima je ovo vise neki izduvni ventil jer mi imamo zivot i van interneta.

http://i.imgur.com/bXkNval.gif

12. Doduše, i Podgorica će uskoro biti deo Albanije, pa ćeš možda biti u pravu. Za sada mi treba lokacija drugog Vezirovog mosta, preko reke Drim, negde blizu granice Srbije i Albanije u vusini Prizrena

Ако ниси знао, Србија се повлачила и преко Црне горе, и преко Албаније, јер је било ризично одма улетети у Албанију, па су улазили кроз Црну Гору, наиме, само је Албански премијер дозволио прелаз Срба преко Албаније, али Албанска племена, ил' како већ, су углавном била против тога, па су због тога нападали Србе, јер су током балканских ратова поједини српски војници малтретирали албанско становништво, што је и нормално у таквим ратовима, и да, Србија је била против стварања Албаније, али је Италија прилично инсистирала на томе, па су због тога и добили државу, мислим да је само прва група са Краљем, Николом Пашићем, и осталима, успела да прође директно кроз Албанију, а да су остале две групе прво морале да се повуку кроз Црну Гору, па тек онда у Албанију. И није ми сва памет у википедији и гуглу, али ово ти је било толико лако за наћи, и зашто ти је тешко да поверујеш да је то тај мост? Па шта мислиш да је био од неког историјског значаја, а да није везан за Србе, да л' би га Тито рушио и реконструисао, чисто сумњам. Уосталом, ваљда овде има неких чланова из Подгорице, па они могу да ти реше ту дилему да ли је то прави Везиров мост, ил' се тај мост, налази у Албанији.

13. OK znači troluješ. Dobro je. Na trenutak sam pomislio da stvarno misliš to što pišeš.

14. хаха чуј малтретирали их наши

погледај колики део данашње албаније је освојила србија, толико се не шири граница без реке крви и не чуди ме што нам враћају исто пошто су дивљаци код којих постоји још увек крвна освета, памти да му је чукунђеда убио србин и зато оде па шара манастире спрејем
    http://i.imgur.com/IgiyDXm.png
    а албанију је направила аустроугарска, чак им је и грб лоша копија швапског

15. OK znači troluješ. Dobro je. Na trenutak sam pomislio da stvarno misliš to što pišeš.

Не, сад озбиљно, тражио сам сад по Албанским сајтовима, и њиховој википедији, и на албанском језику било шта у вези са Везировим мостом, и опет се све своди на тај у Подгорици, по слици би се рекао да је то тај. Али колико знам, уопште им није био у путањи, некако ми није јасно, зато сам налупао да видим оћеш се упецати, хаха.

ЕДИТ: По цртежу повлачења, изгледа да је стварно тај мост у питању.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Povlacenje_srpske_vojske_u_PSR.svg/800px-Povlacenje_srpske_vojske_u_PSR.svg.png

16. Dakle, definitivno nije taj u Podgorici, mada mislim da je autor teksta na vikipediji o podgoričkom mostu greškom stavio ilustraciju ovog mosta koji mene interesuje. Inače most o kom ja pričam se nalazio u blizini lokaliteta Ljum-kula i njega su prelazili svi koji su išli baš preko Albanije i to u dva pravca povlačenja (jedan koji je išao na Skadar a drugi koji se na jug ponovo spuštao u Srbiju, u Bitolj, ali je taj drugi pravac skoro odmah presečen. Inače, bilo je povlačenja i preko Crne Gore, ali je to pravac preko Peći, pa na Čakor-PLav-Gusinje ili na Andrijevicu (najbezbedniji ali najduži put). Koliko sam shvatio, taj most se nalazio na granici ili je makar, ako ne pravno, onda simbolično označavao napuštanje Srbije i prelazak u izgnanstvo. Bio je jako težak za prelazak jer je bio neograđen, veoma strm i klizav i relativno uzak, pa su se mnogi izlomili prelazeći ga (a to je bio tek početak).
    EDIT: A ilustracija koju si ti dao ne predstavlja pravce povlačenja već pravce prodiranja neprijateljskih trupa.

17. nađoh ga
    Bruti, near Kukës
    http://gams.uni-graz.at/o:vase.1546

fazon je u ovom

In Serbian the bridge is called 'Vezirov most'. It spans the White Drin near the Albanian village of Bruti in Kukës which was the traditional tribal region of the Northern Albanian Luma tribe.

18. Ih Direktore, direktorski, nema šta!!! Jel vidiš Chule kako se traži?

19. nisam smeo mileta da čekam
    a da se ne nađe ;)