Разноразно питање

1. E jebiga, ja opet moram smarati u ovoj temi, al' valjda ste navikli do sad... Je l' može neko dati link do Jogurtovog mega-revolucionarnog posta u jebanje temi (ne znam kojoj po redu). Sve što znam je da je na kraju posta slika sa "JA JEBEM" tekstom na njoj. Mora da je neko ostavio link negde, to ne se ne sme izgubiti!

Evo ga, držim ga u bukmarksima http://vukajlija.com/forum/teme/19317?strana=62#post_967470

2. Čače 'fala puno. Bio je i meni bukmarkovan, al' me zajeba ovaj apdejt mozile...

3. Хоће ли неко да буде љубазан да ми једном за свагда детаљно разјасни иронију, сарказам и цинизам?

4. Ironija.
    Sarkazam.
    Cinizam.

Da li je to bilo toliko teško?

Pitanje je, inače, primer cinizma.

5. Јебеш ме, а?

6. Ово је испало исувише настрано :)

Сад озбиљно, може неко да притекне у помоћ?

7. Иронија (грч. εἰρωνεία, eironeia — лажно игнорисање) је језички израз и стилска фигура у коме је право значење речи или прикривено или супротно дословном значењу израза, употребљених речи.

Sarkazam (grč. σαρκασμός, sarkasmós; sarkazein = gristi usne od bijesa, sarx = meso) je zlobna, ljuta, zajedljiva, oštra i gorka poruga ("koja grize u meso"); pojačana ironija.

Cinizam (iz starogrčkog κυνισμός, kynismós, oponašanje psa) je u kolokvijalnoj upotrebi, bezočna drskost, gruba otvorenost, bestidnost.

8. Јој, брате, ала си упоран. Нису ми од користи википедије и остали курци. Хоћу да ми неко својим речима разграничи то уз адекватан пример приде.

9. Iskreno, mrsko mi je da ti ovako objašnjavam. Zamoli Maru Munju da ti objasni, ona je dobra na sarkazmu i ironiji. :)

10. Ја ћу покушати да објасним примером, мада не гарантујем успешност велику.
    Иронија:
    - И брате, шта је било, је л' сте се љубили?
    - Не, попуњавали смо укрштеницу!

Сарказам
    (много јачи интензитет него иронија)
    - Професорка, нисам био ту када је био тај домаћи.
    - Ма немој, ни ја нисам научила слово А на време, замисли мој хендикеп!

Цинизам:
    (много коментара на Вукајлији)
    - Уместо што причате о овоме или ономе, било би вам боље да узмете лопате у шаке и да радите мало. Или оно за клинце патриоте: Нисте се ни родили када је био рат, а на интернету сте професори историје...

11. Haha, navika, jbg. Nema na čemu :)

12. @НМФ
    Има више (лаичких) схватања (нарочито за цинизам). Једно од њих:
    - иронија указује на неку контрадикторност; нпр.

Kada te socijalne mreže pretvore u asocijalnog.

- сарказам је кад кажеш једно, а мислиш нешто сасвим друго/супротно; израз у ком је суштина супротна од форме, увреда у облику комплимента итд; нпр.

Brate zajeban si k'o meduza. (Brate 98% si voda, nemas cmar ni mozak)

- цинизам је ту најзајебанији, пошто га свако тумачи другачије, од учења античких киника до бесрамности; мени је, пак, до јаја овај опис циника:

an idealist whose rose-colored glasses have been removed, snapped in two and stomped into the ground, immediately improving his vision.

13. Хвала! Такав одговор ми је требао. Могло је мало боље за цинизам, али сам задовољан и овако.

14. Šta će, koji kurac, devojčicama od pet godina topić?!

15. To ćeš morati sam da otkriješ.:)
    EDIT:Sama.
    Ništa od posta.

16. Zasto je Savi iz Kikinde prelila septicka jama?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.