Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
400-500 јура, чини ми се, ал боље да ти каже неко ко се разуме, ја то овако кроз маглу се нешто сећам кад је ортак куповао.
Moj ortak je baš ove nedelje uzeo polovan preko limunda za 25000, a nov je otprilike tako 400-500 ojra.
U jebem ga ja, pa toliko bi valjda profesionalni jeftiniji negde koštao, ne poluprofesionalni. Ako je toliko nema ništa od te ljubavi. :)
EDIT: Dobro onda, hvala na informaciji.
Zavisi sta smatras poluprofesionalnim. Nisu vise klase tako organizovane, a nisu nikada ni bile. Imas kompakte, superzumove, premium kompakte i dslr-ove (krop ili ful frejm, razlika u velicini senzora). Kompakti su jeftini i losi, uglavnom. Nisu losi za kintu koju ispljunes za njih, ali kombinacija malog senzora, osakacenih funkcija i loseg, nesvetlog objektiva ne produkuje nista spektakularno. Cena im se krece do 250 evrica, s tim sto je sve preko 150 placanje za tacskrin, 3d, jebade koje nikada neces koristiti, a i ako budes onda si retardiran.
Ultrazumovi su dobri. Za putovanja. Za ostalo ne. Jednostavno, imas veliki raspon, mozes da slikas muvu na palacinki koju si narucio na Trgu Sv Marka i za koju ces da ispljunes 15 evricja, a ne mrdajuci dupe iz te iste stolice mozes da uhvatis komplet trg, a povrh svega mos i da zumiras na zvonik katolicke crkve i uhvatis svecenike u nemoralnim radnjama. Nesreca je sto ipak imaju mali senzor i objektivi koliko god da imaju veliki raspon (cita: zoom), nisu svetli, pa se neces usreciti mnogo cim zadje sunce. cene idu od 150E do 450E, ali ovi skuplji su bacanje para. Uglavnom ti je zoom preko 12x slabo iskoristiv, sto zbog kvaliteta, sto zbog potrebe. Ima samo jedna opcija tu da valja a da je skupa, Panasonic FZ200, zbog te fiksne 2.8 blende, ali ja to opet neb kupovo.
Premium kompakti idu od 250E, pa nadalje i nisu losi. Da objasnim jednostavnije, tu ti je zoom nekih 3X, ali je svetao objektiv, bolje ce da se ponasa u mraku, ostriji objektiv, bla bla truc i tako to. Nije lose ako ti treba nesto dobro a kompaktno.
DSLR je ono sto je najkul ako te interesuje fotografija. Imas opciju da menjas objektive, kvalitet u odnosu na sve pobrojano je neuporediv (osim premium kompakta, dobri su, mamu im, ali ti sto su dobri su mnogo skuplji od istolikih DSLR-ova). Hiljade drugih razloga, da ne palamudim ovde kojih, mogu ako oces. Cene im idu od 330E pa nadalje (sa kit objektivom, citaj: dobijes uz telo jeftin objektiv, ali je on ipak odlican za te pare). Prave mogucnosti iskoristis tek kada nakacis neki bolji objektivcic, ali Boze moj, ni kit nije za bacanje.
Sve cene sto sam pobrojao su domace i za novu opremu, s tim sto su za dSLR-ove po prodavnicama vise, 50ak evrija, ali ova cena je kod lika koji dovozi iz Madjarske i proveren je jedno 100 puta do sada, nikoga nije zajebao i tako to... Uostalom, isto mozes i sam da postignes ako odes u Madjarsku i vratis porez na granici, ako ti se ne kupuje preko posrednika...
E da, zaboravio da napisem, imas i mirrorless. To je nesto izmedju dSLR-a i kompakta. Manji je, nesto malo slabiji kvalitet slike, ali ipak mnogo bolje od ovih ne-dSLR. Idu od 250E. Nezgoda je sto nije bas lako naci autofokusne objektive za njih kod nas, ali se to nadomesti tako sto postoje adapteri koje sa ebay-a narucis za 2-3 dolara (fala pejpalu) i mozes na njih da kacis stare objektive koje mozes da nadjes za sitne pare (sve redje, poceli da se opamecuju prodavci), mada sa tim starim nemas auto fokus, vec moras sam da "vrtis".
Dobićeš pvt, da ne pišem sve ovde.
kupi nikona d3100 objektiv 18-105 i boli te jajo.
Има ли неки брат овдје којем је вечерас изузетно досадно, да ми преради у мп3 оно пјевушење из скеча надреалиста кад у квизу игре и бројева (ил како већ бјеше) сви ђутуре лаганини пјевуше док размишљају коју ће ријеч саставити од слова? Па то дигне негдје, а ја ко господин само КЛИК, и скинем да ми пичи за рингтон? И из оног скеча с пијаце кад Ђуро продаје лијекове, па га Неле госпоја пита "је ли равно ово" да метнем за смс...
Pa nađi klip na jutjubetu i idi na neki sajt tipa convert youtube to mp3, nemaš 6 sekundi posla :)
Hehe sad ću to da napravim, ali za sebe i ne dam nikome :)
ако би неко то одрадио, нек' дадне и мени линкове после за скидање, био бих захвалан.
Mogu ja Faco, ali se relativno loše čuje onaj snimak sa Tjuba.
Па знам Селе ал немам времена од цуге, нисам ко неки да сједим кући и чиним услуге другима :))
Само дај линкове са јућуба.
Kurva se malo, a? :)
Ako, ako, tako i treba, a ne da ko i mi sjediš i hvataš zjale ovuda.
Не могу рођаче тебе ми, пишем с телефона из кафане.
Одличан програмчић са доста опција.
http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm
Jа га користим за риповање музике из Јутуб видео снимака у МП3.
Voala
http://temp-share.com/show/dPf3a19NW
EDIT: Onaj drugi ne mogu da nađem.
Е жива ти деца. За други куцај nadrealisti pijaca, па ту је негдје у пра три минута...
http://temp-share.com/show/3YgFtv2Zx
JE LI RAAAAVNO OVO?!?!?!?!
Koliko sam je zaludan... Evo ga
http://temp-share.com/show/YgFHvBRoy