Разноразно питање

1. Jel beše Bendžamin Kišonova mašina?

2. Ja sam pre bogami uključivao mašinu, neku staru obodin. Inače, skakala je po kupatilu, te sam je i krotio naskakanjem, ko na rodeu, kad krene centrifuga. Ihaaa!

ako je obodinova to je normalno ponašanje :)

3. Jesu li Lucifer i Sotona jedno te isto? Je li pali anđeo postao đavo ili kako ide to?

4. Jel beše Bendžamin Kišonova mašina?

Nemam pojma, ali ako nije biće :)

SN: ista ličnost, padom je odvojen od jedine stvari koja mu je nešto značila, Božanske ljubavi, pa je odučio da je uskrati svima do kojih može doći - on je i dalje anđeo, ali ne više Gospodnji

5. Ali ako je on i dalje anđeo, zašto je prljav, ima niske strasti, materijalan je i bla bla, sve ono čime se opisuje đavo?

6. Луцифер је кул бачје, којем се није свидело да гледа металике како их ствара Бог, па се побунио против свега тога, пуштањем Јашара у 6 ујутро у кафани Светог Петра, а Бог ка казни тако што му пустио дугу косу, обукао га у кожњак и бацијо да буде менаџер металикама попут "Корпс Брајд"..

7. Hvala, Nato!

Jesu li Lucifer i Sotona jedno te isto? Je li pali anđeo postao đavo ili kako ide to?

Ako si čitala Dantea, znaš da je Lucifer anđeo koga se Bog odrekao i izbacio ga iz raja, a na mestu gde je on pao, nastao je pakao (oblik levka, 9 krugova...).

8. zato što je glupavom i nepismenom seljaku u 13. veku bilo jako teško objasniti kako to da najlepši anđeo vlada paklom jer mu nedostaje očinska ljubav i zagrljaj, a seljak se bori za koru hleba i boli ga dupe za emocije - on razume samo mač, vatru i trozubac i večitu patnju jer ga samo to boli....

9. Ako si čitala Dantea

To je Danteovo viđenje, on je bio čoek ko ti i ja. :)

Brus, da, sad mi je jasno. Tako je opisan da bi ga približili ljudima.. Kako je to pogrešno, Pf..

10. lucifer mu je anđeosko ime, pre pada, na grčkom beše heosforos, donosilac zore, kasnije na latinski prevedeno kao lucifer. a satana je još starija reč, iz hebrejskog, onaj koji postavlja prepreke ili onaj koji se protivi, mislim da su lucifer i satana tek kasnije povezani u jednu ličnost

11. A ček.. Je li on bio ona zmija što je navukla Evu? Nekako mi je to nelogično.

12. Сатана је патрон правника, гледај "Ђаволовог адвоката"..

13. mislim da su lucifer i satana tek kasnije povezani u jednu ličnost

I hrišćanstvo je kasnije nastalo - jednim udarcem dve muve, naružiš Lucifera i tvrdiš da je on Hebrejsko božanstvo...

14. zmija je metafora

15. Pa znam da je metafora, aman, nisam maloumna. Al' mi je nelogično da se odnosila na palog anđela.

16. pa i nije, zmija je samo grafička reprezentacija ljudske znatiželje/gluposti/pohlepe

17. Луцифер је настао од галског бога Луга, као начин борбе против његовог култа од стране хришћана, временом су свако паганско божанство турили у Пакао, од Лилит до ко зна кога..

18. on je bio čoek ko ti i ja. :)

čoek

A od koga potiču druga tumačenja, nego od smrtnika, baš kao ti i ja... I sve što znamo je samo što je neko, NEKI ČOVEK nekad rekao, i na nama je dal' ćemo verovati i jok... Ni dokaza za, ni protiv neamo...

19. Zmija nije metafora...

20. Змија је брате гмизавац, ја не знам које сте школе ви учили.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.