Разноразно питање

1. najpribližnija fora tom efektu je da snimiš mirno lice (treptanje, pomeranje oka i slično je dozvoljeno), zatim uzmeš pozorišnu masku lica čisto bele boje, okačiš tu masku da visi sa plafona na tankoj žici i na nju projektuješ onaj snimak lica... pomaže ako lice na snimku ima puderom obeljenu kožu i jarko našminkane usne i oči, lik je to pre neki dan koristio u performansu ovde kod nas :)

2. mhm..a ja mislio da moze samo racunarski...probacu neki put da napravim to, sto postaviste vass dvojica..

3. Aj neka neki moderator ne bude lenj pa da mi obriše ovu defku:

http://vukajlija.com/kacamacak/679159

EDIT: pogrešan pristup skroz, sad onaj ko briše ispada len...

4. HAHAHA
    GOSPODE BOŽE!
    (glasom svetlane bojković)

5. Ima li tema biciklizam možda ođe?

6. A sta je sa temom "Izmisljamo narodne izreke"? Ne mogu da dodajem komentare.. :(

7. Sve smo izmislili. Nema više opcija.

8. Zakljucao je ja sa izrekom. Verovatno smo ja i pseto postovali u isto vreme.

9. Pa, videla sam da se nesto desilo.. Valjda ce je osposobiti. Volim da se zamajavam tamo ponekad.. :)

10. Ima neko 50e na zajam, vraticu nekad?

11. što mi skajp ne detektuje kameru, kako to da sredim?
    Ubačim ju, i sve, gori zelena lampica, mogu običan poziv, al' kad oću da video ubačim, neoće, što li je to?
    A radila je nekad.
    Zna li neko o čemu se radi, i kako da vrnem u normalu?

12. Probaj da skineš drajver s neta i instaliraš, ako ne znaš model kamere piše negde na poleđini. Ako nije to - onda jbg.

13. U podesavanju skajpa idi podesi tamo iz padajuceg menija tvoju kameru.

14. Opet da pitam: sta ce biti sa temom "Izmisljamo narodne izreke"? Nesto se "pokvarilo".. :/

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.