Разноразно питање

1. Ali, kvaka je u tome da vreme nije neki niz koji konvergira ka trenutku susreta i nikako da ga stigne. Ono je kontinuum, dostiže i prolazi trenutak susreta, a samim tim "povlači" sa sobom i Ahila i kornjaču, čija je pozicija vezana za vreme.

Davno sam se ovim bavio, koliko se sećam, ni Ahil ovo nije dovodio u pitanje, a upravo taj zbir je njega mučio. I on je znao "iz iskustva da će Ahil stići kornjaču", čak je znao da izračuna na "lakši" način gde i kada će je stići, ali nije umeo da objasni da zbir beskonačno mnogo vrednosti može da bude konačan.

2. Sto vise Peki Dzem nije vise onduldator

3. Nema vremena za sajt, ima obaveza.

4. ovo sa kornjacom i zecom, ja sam svojevremeno kapirao da je to suma niza 1/2^n, gdje n teži beskonačnosti, jer se u paradoksu kaže da dok zec pređe polovinu novopostavljenog rastojanja kornjača je odmakla bar malo i postavila neko novo rastojanje. e to rastojanje je polovina prošlog. i tako... znači 1 + 1/2 + 1/4 + 1/8 = ? ne sjećam se koliko je rješenje ali nečemu konvergira. prašćajte ako sam lupio, odavno nijesam ništa učio pametno.

5. StefanKostić

Nema vremena za sajt, ima obaveza.

Што ти ниси модератор, кад немаш обавеза?

6. Што ти ниси модератор, кад немаш обавеза?

olololol

7. Што ти ниси модератор, кад немаш обавеза?

On je već moderator, samo kaizen neće da mu stavi naljepnicu "moderator" dok ne vidi kako će se ponašati, to jest (skraćeno tj) prati njegov modulatorski rad.

8. Костић андеркавр мод лололо

9. Ja samo da pitam Luli što se krevelji ceo dan?

10. Ма сви смо ми модератори. И моја баба Смиља је модератор. Ма до курца, и мој кер је модератор бре! Курац, лажем, немам кера...

11. Ja samo da pitam Luli što se krevelji ceo dan?

ne znam ni ja šta mi je, 'vaka sam otkad sam ustala iz kreveljta.

:)))

12. ne znam ni ja šta mi je, 'vaka sam otkad sam ustala iz kreveljta.

ја знам, оно што се десило на њему је одговор!

13. Leb te jebo, najela se gljiva.

14. Dobre bobe a Luli?

15. е пази ја сам то схватио на много много простији начин не знам можда због тога није тачно.
    ево пошто знамо да би ахил стигао корњачу он мора да пређе прво пола пута, па затим другу половину трећу итд и тако се време полови нон стоп, е то иде све до бесконачности и када дође до одређене фазе када је оно бесконачно мало мислим тај простор и време кад буду бесконачно мали, они постају ништавни или се претварају у нулу самим тим ахил је морао сустићи. ово ми је рационално објашњење без икваквог математичког или било ког другог обрасца, помагала итд.. јер у филозофском свету морате изаћи изван чулности да бисте схватили суштину стварности, јер нас чура очигледно варају, а мислим да је најбоља и највероватнија она теорија о успоравању времена, али мислим да ће ме професор и ту сјебати он за све има одговор јебему миша. ја сам му рекао да не верујем у ту причу о ахилу и корњачи и дао ми је форе да га разуверим искористићу још неке паметне ствари које сте ви написали, хвала вам на томе. на википедији сам само набасао на неке грчке обрасце не знам ни да прочитам оно..

16. ја знам, оно што се десило на њему је одговор!

:)))

oću reć gljiive, mislim bobe, da.

17. Ako još jednom vidim Ahila i kornjaču pucaću u monitor.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.