Разноразно питање

1. u pravu je radjard, a ne ti armin, jer nije 2^64 posto je na prvom polju 1 zrno

2. ja sam napisao kolko ima na poslednjem, a armin kolko ima ukupno, što se tražilo

3. Rađarde, kreneš sa čitanjem od "devet triliona, dvestadvadesetri bilijarde..." :)

4. svako sledece polje ima za jedan vise od svih prethodnih valjda, radj ti je dao zadnje polje, puta 2 plus 1 mislim da ispada ovaj moj br

5. aha ok, onda je u pravu i radjard i armin

6. онда мораш свако поље посебно израчунати да би знао колико има укупно.

7. taj lik mora da je strašno voleo pirinač

8. napraviš sutlijaš od ovoliko pirinča, nabubrilo bi na tri mont everesta

9. svako sledece polje ima za jedan vise od svih prethodnih valjda, radj ti je dao zadnje polje, puta 2 plus 1 mislim da ispada ovaj moj br

Gausovom metodom to je 32 * (prvo polje + poslednje polje) - mrzi me da računam

10. Jao, ko nam je to čuo legendu o nastanku šaha.. :)

Radj, pošto vidim da voliš savijati papir, baš da vidim kolko ga puta možeš presaviti na pola :)

11. da se nadovezem jos jednim pitanjem slicnim, da izbije zombi apokalipsa ja zarazeni prvi i izadjem na ulicu ujedem nekoga, koliko vremena ce biti potrebno da se svi ljudi na zemlji zaraze ?

12. ja računo na prste

13. hajdemo resiti ovo

suma (k ide od 0 do n=63) od 2^n

racunajte sad

mislim na pirinac

14. hajdemo resiti novu arminovu zavrzlamu
    zombi

suma (k ide od 0 do n) od 2^n = 8 milijardi ili koliko vec ima ljudi

naci n

racunajte sad

15. @Tron - pa imaš gore lakše, Gaus izmislio :)

32 * 9.223.372.036.854.775.809

16. alo batalite matu, formule i ta dosadna sranja, poenta je da kazete nesto sto vecina ocekuje i onda vas ja iznenadim pravim odgovorom xD

17. Ne valja ti računica za ovaj primer, Bruse, to možeš za uzastopne prirodne brojeve, znači, 1 + 2 + 3...

Pogledaj koje je rešenje, a napisali smo iznad kolko imaš zrna na prvom i poslednjem polju.

Dio, gledao sam mitbasterse, čini mi se da su uspeli 11 puta da presaviju papir i obore mit od maksimalno 7 savijanja.

18. Радјард Куплунг
    Slična fora, uzmeš dovoljno veliko parče papira, presaviješ ga na pola trijes puta i biće debljine odavde do meseca

Mislim da se nijedno parce papira bez obzira na veličinu ne moze presaviti vise od osam puta.

19. ajde, ja kontam da bi bilo potrebno oko šest meseci, uz uslov da ne uzimamo u obzir interkontinentalne uslove

20. 1:armin ujede coveka

2:armin i ujedeni covek ujedu opet po jednog coveka

3:sad vas je cetvorica, jedan pao s kreveta ostalo ih devet

i tako 33 puta

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.