Разноразно питање

1. Ima šema iz Slovenije da se doveze dosta manje ispadne

2. PuppetMaster
    Imam racun u telenor banci. Jel moze neko iz bosne da mi uplati pare na taj racun? Jesu neke junece takse i to?

Cujete li me?

3. Želim da pitam i da dobijem odgovor gde je ona tem ako ja vodi ka svim misterijama vukajlije? Stvarno mi je interesantna ta tema.

4. PuppetMaster
    Imam racun u telenor banci. Jel moze neko iz bosne da mi uplati pare na taj racun? Jesu neke junece takse i to?

прво, он има трошкове ако чекира да трошкови иду на њега кад ти уплаћује и то зависи од његове банке (ако чекира поље да не иду трошкови на њега, то ће ти одбити од уплате). теленор банка је од летос увела провизију на девизне приливе, провери на сајту или их зови, неких 30-ак евра је можда минимум. пре тога је било 0. мислим да и сад има банака код којих нема провизије ако тражиш најбољи начин. води рачуна да ти не уплати правно лице да те не би цимали за разлог уплате (ако је физичко обично не питају ништа).

5. PuppetMaster

Moze, imam i ja u telenoru, isti racun ti je ko sto znas i dinarski i devizni. Ide bez problema, klasicna devizna uplata.

Evo ti ovde kako, sve onlajn ili preko aplikacije na mobu.

http://www.telenorbanka.rs/sr/stanovnistvo/usluge/prenos-sredstava/primi-novac-iz-inostranstva/

Nema provizije.

6. има провизије сад и у теленор. мислим да су од јула увели.

7. Radi li neko od vas, ili znate nekog da radi u Atlantic Grupi? Trebaju mi iskustva odande, dobio sam ponudu za posao.

Radio sam ja jedno 2 meseca, krompir. Sta znam, ja sam radio u Novom Sadu, ne znam sad odakle si ti. Ok su kolege i to, al mi je bilo mnogo dosadno na poslu. Popunis one police i proveris cene, i onda zevas narednih sat, dva. Jedino kad stigne roba u prodavnice imas posla tih 8 sati. Plata ti nece biti bas strasna ali bitno je da se radi ha ha, mozda su sad povecali ne znam. Sad ti imas dozvolu i ako se budes cimao oko tog posla mozes da napredujes.

8. @truc Kolika je provizija? Skoro sam pitao ovde koji je najbolji nacin da mi neko salje dolari iz ameriku i pravo da vam kazem jos nisam nasao najbolje resenje. Western union im uzeo tipa 8 posto neki dan

Edit: nisam video da si napisao 30e minimum

9. Koje su to banke koje nemaju proviziju?

10. сетио сам се мало боље, мислим да је 20 или 25е фиксно до неког износа у теленору (можда до 10.000е). мени су скинули између 20 и 30$, не могу да се сетим. колики је трошак слања новца зависи од банке тамо где уплаћују, то тек нисам сигуран, мислим да је то око 1-2%. е сад за банку без провизије, до летос је то била теленор банка, па се нисам много интересовао. тако да немој да ми верујеш, само сам у неком разговору око провизије чуо од некога да има неколико банака које још увек немају ту провизију (пробаћу да се сетим где сам то чуо, па да питам). у сваком случају поновићу да обратите пажњу да износ не буде већи од 10 или 15к (нисам сигуран) и да не буде од правног лица да вас не би банка цимала за основ уплате.

сад шта је најбоље, јебем ли га... зависи и од тога колико је пара и колико се често уплаћује. као и да ли те паре добијаш за неке услуге, да ли издајеш фактуру. или не, а нећеш да се цимаш да размишљаш да л' ће некад да те зајебавају за порез. капирам да су уплата на девизни рачун и нпр. пејонир са картицом главне опције. ако те интересује искључиво финансијски шта је исплативије онда кад знаш колико имаш уплата годишње можеш да израчунаш шта се више исплати. код пејонира ми се чини да су трошкови годишње одржавање и разлика у курсу.

11. YouCantHandleTheTruћ
    има провизије сад и у теленор. мислим да су од јула увели.

Ima sada provizija kada ti placas nekome, a ranije nije bilo. Kada tebi neko placa nema provizije tebi, vec onom ko uplacuje. Znaci bosanac neka brine o proviziji. Telenor je jedna od retkih banaka kod nas koja ne uzima lovu i kada ti legne lova na racun. Samo kada placas nekome.

Evo apdejtovan PDF
    http://www.telenorbanka.rs/static/file/TB_Katalog_Proizvoda_22102018.pdf

Jedino o cemu mora Papet da brine je da mu drzava ne rebne porez od 10% na dohodak gradjana, ne znam kolika je suma u pitanju, ali dokle god mu nisi prodau budjav leba za 20k evriu dobar si :)

12. Jedna uplata ce biti vrv. Par stotina evra. Samo se plasim ako sam ne istrazim sta i kako da ce bosanac sjebati xd

13. To mora on da vidi kod svoje banke jbg :)

14. за пар стотина евра ти се стварно не исплати вајр трансфер пошто је могуће да ћеш имати фиксне трошкове на обе стране. зар не може неко да ти донесе из босне пар стотина евра? је л' мораш да се јебаваш са тим?

Telenor je jedna od retkih banaka kod nas koja ne uzima lovu i kada ti legne lova na racun.

била.
    на том линку што си окачио пише да је 25е од 100 до 50.000е за дознаке из иностранства и повраћај прилива што се негде слаже са износом колико су мени скинули. пише и да је без накнаде пребацивање са девизног на девизни у оквиру банке и пензије по уговору са банкама.

15. и ово су ми послали на мејл да почиње од 1. јуна:

Prilivi iz inostranstva na debitnu karticu za korisnike Starter i Progresiv paketa - 1.5%

ако немаш другу опцију најбоље да их зовеш да питаш, то ти је најлакше. ако је са твоје стране прихватљива провизија или је нема онда босанцу добро да објасниш кад плаћа да нагласи да трошкови иду на њега.

16. Nemam ni pare, ni ništa, samo sam hteo da pozdravim truća

17. Pa npr 3k mesecno, svaki mesec? Ne mora faktura, moze i kao fizicko lice da mi uplati. Ako je 20-30e po transakciji to mi je ok jebes to ali mislim da je tamo vise od 1-2% sto i jeste problem jer kad se sabere tamo i ovamo platim vise od 100e mesecno bankama sto ajde i da kazemo da nije mnogo al me nervira u picku materinu.

Sta je pejonir?

18. пејонир је сличан скрилу и пејпалу, отвориш налог, добијеш рачун. добра је страна што са тим добијеш и аутоматски рачун у америци где може директно да ти уплаћује као физичко лице. добијеш и картицу на адресу (мастер, ваљда) за коришћење, плаћаш годишње око 50-ак долара, плаћаш ако подижеш кеш са банкомата неку провизију и губиш на курсним разликама ако плаћаш картицом у валути која није долар. то ти је онако угрубо, имам ту картицу њихову али је и не користим, мало компликују, мораш да имаш картицу и за евро и за доларски рачун, па сам одустао од тога... можеш вероватно да нађеш гомилу додатних информација по форумима где има разних фриленсера.

https://www.payoneer.com/main/

мислим да за 3к месечно ти је девизна уплата боља опција. лоше стране: може да се деси да чекаш на паре 1-10 дана, не знам да ли планираш да пријавиш те приходе, ако добијаш сваког месеца, а хоћеш да не плаћаш порез како ће банка на то да гледа и да ли ће да ти тражи неку додатну документацију (то исто најбоље да попричаш у банци, откуд знам) добре стране: вероватно је јефтиније, трошкове увек знаш и ретко се мењају, овамо имаш курсне разлике и вероватно за те паре би више успели да ти узму, паре су сигурније, држава гарантује за депозите у банкама, а овамо паре могу да нестану сутра теоретски...

на брзину сам откуцао, јбг, да стекнеш неку слику, али има по разним блоговима тих упоредних приказа шта је боље за које ситуације.

19. леп поздрав, маликеру

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.