Разноразно питање

1. moz da se prepucavate koliko god hocete, al novca ne zaradjuju oni sto misle da su bogatiji od drugih nego oni sto iskreno veruju i ponasaju se da su sirotinja kolko god da imaju.
    ako si u prvoj grupi, racunaj da ti je to maksimum zivota dok ne umres, pa ako ti je dobro uredu.

2. i ne samo to, nego ako oces na duze staze, i zenu mora nadjes sto isto takav pogled ima na zivot, i decu mora vaspitravas da budu sirotinja iako imaju i tako to... jeben je to zivot kad ti stalno fali nesto, a jedino tako mozes bas da se obogatis u odnosu na prosek oko tebe

3. ja suprotno mislim, ako ubedis sebe da si sirotinja nema od toga nista

4. Ostaviću ja moj žiro račun pa bombi i tilmo uplaćujte pare. Ko bude više uplatio u naredna 24h taj je pobednik, ko uplati manje je smrdljiva sirotinja. Gubitniku neće biti vraćen novac jer novac ne pripada sirotinji, a pobednik je svakako dovoljno bogat da može da alali to. Šaljem račun u pvt pa krećemo

Ja se slazem sa batom mojim.

5. Ma jok bombas, to sto ti vidis da je bogato, to je druga, treca generacija, oni su nesrecni da drugaciji nacin. Pricam o ljudima kojima roditelji ostavili genetiku samo.

6. Ljudi nisi bogat dok radis za platu. Do tad si radnik vise ili manje placen. Bogat si kad imas par milijardi na racunu, o cemu vi pricate uopste na ovom sajtu opskurnog dizajna?!
    Svasta...

7. sojo brate gde postavljas lestvicu jesi normalna...

8. Pa to je bogat covek sto se para tice. A da li radis za 5000 e, 1500, a 500 videces razliku u kvalitetu zivota, ali bogat nisi. Radnik si koji sebi moze da priusti vise ili manje.

9. Ovo je i moja filozofija i cuo sam istu stvar od mnogo umnih ljudi, sa manje ili vise novca... redak je taj ko se od plate obogatio, ma koliko dobra ili losa bila, u principu se svodi na to da idu kvalitetnije cigare, bolja letovanja, kvalitetnija odeca, bolji auto i to je sve... nema bogatstva od plate, tacka. Za jaku kintu je potreban sopstveni biznis.

10. A ovo Maestru da se uplacuje, hahaha, em imas duplo veci kurac od mene em da ti dajem pare pa o cemu se radi ovde

11. radnik si kako god, sta mislis oni sto imaju firme sto vrede milijarde kao imaju milijarde?
    5000$ mesecno - nisi bogat. ali od toga, do 2 000 000 000$ imas poprilicno puno prostora jbt

12. pa imaju brt, evo ti primer jednog mog bivseg gazde, vodio sam mu jednu firmu u Kongu svojevremeno, a ono sta ja znam ima 9 takvih sirom afrike i azije... lik je da bi izvarao poreske sisteme napravio takvu pricu da je on savetnik svake od tih firmi i sad svaka firma je prvog u mesecu njemu duzna da uplati 300.000 dolara za savetodavne usluge, dakle ne vodi se kao gazda, vec tako izvlaci novac na ofshore, a jednom sam se zadesio da sam bio jedini u firmi od cele te menadzerske ekipe i on zove, e kao ajd potpisi papire za decembar, mislim finansijski izveta i tad vidim 6 miliona dolara prihod samo u tom mesecu... lik zaista i doista ima jebene milijarde u kesu, secam se jednog ga zvao oko neceg kaze mi ne pravi svoje probleme mojim problemima, tebe placam da ja ne lupam glavu. I tacno ga zamisljam u Dubaiju je inace kako se brcka u bazenu, mrcina 72 godine dok mu neka ruskinja pusi kurac... kako bre nema, ajde nemoj me jebati

13. ma cim imas na racunu 1-2 mil vec se smatras bogatim i mozes imati jako udoban zivot

najbolje sad da le bron dzems sa 400 miliona bogatstva nije bogat

5-10-15k mesecno to je sve udoban zivot....doduse zavisi i gde zaradjujes toliko, u srb i sa 2k zivis gospodski ako te zena ne cereci da moras da joj kupujes stalno neke gluposti

14. Nema. Milijarderi su mit izmisljen da bi se vukajlijasima nabijali kompleksi.

15. ma cim imas na racunu 1-2 mil vec se smatras bogatim i mozes imati jako udoban zivot

Nista ne moze biti dalje od istine. Kad uletis u prvi milion i pomislis da si bogat i da ne treba da se cimas, puko si. Prosto se vec na 6 cifara vecini menja svest, potrebno je biti jako iskusan i neopterecen novcem da ostanes na povrsini, ta suma je veruj mi kerov kurac i nestaje u roku od max 10 godina ako nemas mozga, a vecina nema.

16. ljudi, vi mesate kapitalizaciju i procenu vrednosti neke firme sa licnim bogatstvom. alo bre, na prste mogu da se izbroje firme na svetu koje u nekom trenutku imaju na raspolaganju milijarde koje vi zamisljate da ljudi cuvaju po racunima, i to samo kad spremaju da kupe neku drugu firmu.

*
    aj da stavimo na papir

vodio sam mu jednu firmu u Kongu svojevremeno, a ono sta ja znam ima 9 takvih sirom afrike i azije... lik je da bi izvarao poreske sisteme napravio takvu pricu da je on savetnik svake od tih firmi i sad svaka firma je prvog u mesecu njemu duzna da uplati 300.000 dolara za savetodavne usluge, dakle ne vodi se kao gazda, vec tako izvlaci novac na ofshore

znaci on zaradjuje 300k * 9 = 2.7mil mesecno - 32mil godisnje
    Da bi sakupio jednu milijardu (1000 miliona) treba mu 31.25 godina da ima samo prihode i nula troskova, sto je nerealno. Za to vreme ce devalvirati sve to jbt...

17. ovo sto ja radim mu je samo jedna grana biznisa, redovno je na forbsovim listama bio, drugo ovim poslom se bavi od 1984 godine... znam da je odbio ponudu od milijardu ipo dolara za prodaju jedne grane svog biznisa, video svojim ocima...

18. a i te milijarde sto postoje kao imovina (kapitalizacija) ima na gomili saka ljudi na svetu. 99.999% te imovine je u vlasnistvu fondova, deonica kuraca palaca, ne umem ni da nabrojim

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.